Любители на котки - Тема 198

• 26 593
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Изпуснах ви ...

Да почиват в мир всички ангелчета- и кучета, и котета! Там вече не ги боли! Тичат щастливо в рая и душата им е пълна!
И не! Без самообвинения!  Не се обвинявайте че не сте разбрали навреме или сте избрали иглата за преспиване! Така е трябвало да стане! Но те са си изживели живота щастливо, обичани, глезени, гледани.

Аз също вярвам че те ще се преродят и пак ще ги срещнем! Кокорчо е същия като Бегинс, но ревнува от сестра си. Бегинс беше  сам.

Аминка, възхищавам ти се за силата!

Таня, честито! Радвам се и за всички бебета които получават шанс.

Забавно е старо и ново коте да се сближават. Моя опит е с две. Борбата за място, хора и йерархия е много дълга. Накрая всичко си идва по местата.

Котето с автоимунния гингивит и лошия дъх ...  Не запомних името на жената.
Откъде сте? На колко години е? Какъв точно е проблема?

# 466
Ganesha, намери и една хубава къщичка и сложи вътре отопляемо килимче. Трябва ти ток, обаче. Дано оцелее душичката.
Оооо, за такова нещо не бях чувала. Ще се разтърся и ще й взема. Ето, има светлина в тунела.
Игрива, апетитна, любопитна. Отваря очичките към света.
Дано да има още малко късмет останал и да се пребори.
Непременно потърсете и второ мнение. Таблетка и ваксина всеки може да сложи. Трябва ви наистина добър вет.  Бих препоръчала Клиниката за дребни животни към Тракийския университет. Изследвания правиха ли на малката красавица?

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 22:15 от Djaky

# 467
Ако не можете да се грижите за нея, по-добре я пускайте във фейсбук групите, и дано има късмет и някой я прибере за да я гледа. Коте с такъв здравословен проблем е абсурдно да седи навън.
Не знам защо сте така зле настроена към гледането вътре - котките са различни, аз толкова съм гледала, една с една няма еднаква. Котаракът ми не дере мебели, тапети, не бърка в чиниите, тавите, изобщо, ако не обичаше да е близо до нас, сякаш нямаме котка.
Много е хубаво, че сте се погрижила за тази малка душичка, но навън няма да оцелее дълго.

# 468
  • Между гори и планини
До сега само аз съм гледала 6 котки и никъде нямам умишлено направена беля. Като изключим напишването на Кети и следите от дупки от нокти на едни смотани кожени столове и дивани, защото не се сетих да ги облека . Не нарочно издрани, а като са се качвали и слизали. Сега пак имам кожен фотьойл в хола, никой не му е посегнал.
Майка ми има бясна котка, която като малка наистина умишлено скачаше и дереше тапети. Но майка ми така и не се сети да ѝ купи място за точене на ноктите. А котките изпитват сърбеж когато ноктите им са дълги.
Котките колкото и да са независими и не подлежат на дресировка, са много интелигентни и когато обичат човека си и го уважават като лидер, слушат повече от колкото много хора предполагат.

# 469
Моите препикават, ако ги затворя. Не понасят да са отделени с мен от врата, ако ще и до тоалетната да искам да отида. И баш напук го правят. Ей ги сега. Излязох да пуша на терасата:

# 470
Нори, изкарай си ограничителна заповед.Stuck Out Tongue Winking EyeJoy

Много е гадно, знам. Ушатото е така, навсякъде отворено, види ли че стаите на момичетата са затворени и ги отваря, изобщо не влиза в стаите им ако тях ги няма, те така щото е решил.

# 471
Смешно ти е, Ивекс, ама Ади крещи докато не прегракне. Една цигара е максимумът, който и двамата можем да преживеем Joy

# 472
# 473
Сложихме на Мока Нексгард комбо. Малко след това се изходи и изхвърли няколко живи глиста Tired Face

Утре ще вземем и на батко й Арти един Нексгард, въпреки че му слагахме преди 3 седмици, когато прибрахме Мока. Някой има ли съвет, дали да го капем пак толкова скоро или по-скоро не? В неговата тоалетна не сме забелязали нищо притеснително.

Междувременно взех и човешки сироп да пием ние вкъщи превантивно.

Много ми е притеснено, в неделя заминаваме за една седмица и съм уредила приятелка да идва да ги наглежда. Не знам дали да я предупредя за глистите, притеснявам се, че няма да иска да ги гледа, ако знае за тях Sweat

Не знам дали да не я заведа при вет за нещо такова. Не знам и кога да очаквам да се изчисти, също и как ще разбера - предполагам, при наличието на чисто аки?

Ох, в голямо чудо се видяхме...

Иначе на нея не й пука особено, както се вижда от снимката.

# 474
  • Между гори и планини
Мисля, че скоро сте го капали и все още капките държат. Недей, да ме стане предозиране.
Иначе смятам, че трябва да кажеш на приятелката си, гадно нещо са паразитите и не всеки би се съгласил да гледа чужда котка с такива. Поне ще знае да е с ръкавици  да не си пипа лицето и около устата, например. Въпреки,че до тогава трябва да са измрели гадовете.

# 475
  • на изток от рая
Ganesha, намери и една хубава къщичка и сложи вътре отопляемо килимче. Трябва ти ток, обаче. Дано оцелее душичката.
Оооо, за такова нещо не бях чувала. Ще се разтърся и ще й взема. Ето, има светлина в тунела.
Игрива, апетитна, любопитна. Отваря очичките към света.
Дано да има още малко късмет останал и да се пребори.
Непременно потърсете и второ мнение. Таблетка и ваксина всеки може да сложи. Трябва ви наистина добър вет.  Бих препоръчала Клиниката за дребни животни към Тракийския университет. Изследвания правиха ли на малката красавица?
Непременно ще я заведа и там. Не, не са й правили. Само я прегледаха на ехограф.

До сега само аз съм гледала 6 котки и никъде нямам умишлено направена беля. Като изключим напишването на Кети и следите от дупки от нокти на едни смотани кожени столове и дивани, защото не се сетих да ги облека . Не нарочно издрани, а като са се качвали и слизали. Сега пак имам кожен фотьойл в хола, никой не му е посегнал.
Майка ми има бясна котка, която като малка наистина умишлено скачаше и дереше тапети. Но майка ми така и не се сети да ѝ купи място за точене на ноктите. А котките изпитват сърбеж когато ноктите им са дълги.
Котките колкото и да са независими и не подлежат на дресировка, са много интелигентни и когато обичат човека си и го уважават като лидер, слушат повече от колкото много хора предполагат.

Не че съм зле настроена, само че с това изпускане всичко ще мирише на котешка урина. Премислила съм всякакви варианти и никой не става, затова търся помощ.
Снощи я сънувах, здравичка и сухичка, и чак повярвах. Уви, пак е мокра. Днес ще й сложа втората инжекция от вета, дано пък нещо да стане.

# 476
  • София
Много вероятно затова да е била оставена от майка си. Котките усещат, когато нещо не е наред и изоставят недъгавите. Дъщеря ми беше намерила едно на подобна възраст. Котето имаше воля за живот. Хранеше се, растеше и след около 2 седмици се показа проблемът. Нещо вродено в носоглътката, което се проявявало с растежа. Почина за 2 дни. Sad

Дано се намери решение!

# 477
Ето го котето с гингивита. Освен възпалените венци други проблеми няма. Вета не ми даде надежда, че с инжекциите дъха ще се оправи, но за мое щастие миризмата изчезна. Определено има ефект и ще я водя редовно. Дори беше изненадан, че има желание и може да яде като ламя. Само, че аз я храня само сутрин и вечер. След кастрацията е склонна към надебеляване. А и при нея лакомията е в повече още от малка. На около годинка е.

# 478
Мисля, че скоро сте го капали и все още капките държат. Недей, да ме стане предозиране.

Аз четох, че този Нексгард комбо държи около 4 седмици, дали да не го накапем директно преди да заминем? Ще са станали почти 4 седмици от последното капане.

Иначе и аз се надявам дотогава да са измрели... направо се видях в ужас. Сега се филмирам, че и ние сме хванали тия глисти. Пием сиропа, но се чудим дали да не си пуснем едни изследвания. Голям филм.

# 479
  • Между гори и планини
Не се филмирай, моите са имали паразити, не сме хванали. А аз редовно си целувам Чери по бузките.
Майка ми имаше котка с тения и не е хванала
Според мен се консултирай с вет преди да капеш, или след като се прибереш.

Общи условия

Активация на акаунт