Любители на котки - Тема 198

• 26 597
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Прилича ми на епилептичен припадък.
Заведете я на лекар.
Говорете и' нежно отдалече, не я притеснявайте.
Котката на майка ми е с епилепсия. Не обича да я галим, когато реши, тя идва да се помилва.

# 556
Епилепсия - не винете животното - има активирано огнище в мозъчната кора - нормално е да се държи по необичаен начин. Епилепсията се контролира медикаментозно. Етиологията е неизвестна - или е вродена или е травматична. По повод на второто ще Ви зададат въпрос дали котето е падало отвисоко имало ли е инцидент с главичката. Не е спешно състояние - може да изчакате да минат празниците и да заведете кетоте по ветеринарен невролог (ако намерите в мрежата такъв специалист). Ако пак получи припадък, не я докосвайте. Изтърпете животното  не се контролира.

# 557
За съжаление и аз ще предположа епилепсия,  при нас беше така. Не я закачайте по време на пристъпите, само я пазете да не се нарани. Посетете лекар. Епилепсията не е смъртна присъда, с лекарства се овалдява. Лио е на 4, от 3 години е на лекарства и е добре.

Вчера водих Джулиъс за втора ваксина. От 700 грама като го взехме сега е 2.400. Добро прасе 😆 Водих го у баба и дядо на гости,  да не стои в колата докато пазарувам.  Решихме да го направим седмична традиция, защото те много си играха с него,   а аз искам да го науча да се вози в колата и да сменя обстановки.

# 558
  • Между гори и планини
За съжаление и аз мисля, че е епилепсия. Имам приятелка с котараче което прави такива пристъпи и поради тази причина не го и кастрираха. Иначе е най- сладкото и мило, гальовно коте...

# 559
  • на майната си
Благодаря, и аз имах съмнения за епилепсия от прочетеното в нета. По никакъв начин не я виня, говорихме ѝ, опитвахме се само да я успокоим. Ще потърся невролог, ако някой има препоръки за Пловдив, може да сподели. Сутринта е спокойна, но все още се държи малко резервирано. Милата, тя е взета от улицата, та за наследственост не знам. Ще я заведем след празниците.
П.С. Преди кастрацията и направиха една камара изследвания и те не дадоха индикация за проблеми.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 09:38 от Parsy

# 560
  • Sofia
За съжаление и аз мисля, че е епилепсия. Има денонощни клиники. Обадете им се по телефона и се консултирайте, поне да се успокоите. Ако е епилепсия, едва ли следващият пристъп ще е скоро, но докато отидете на лекар, ще знаете как да реагирате и какво да направите.

# 561
Момичета, моля за съвет и помощ! Вчера, докато Марса се прозяваше, забелязах че задните й зъби са жълто-кафеникави. Предполагам е наченки на зъбен камък. Мога ли да направя нещо, за да стопирам този процес или при всички положения ще се стигне до почистване? Пасти, четки, добавки?
Храни се главно със суха храна, само сутрин яде половин гурме.

# 562
Дали има физиологичен проблем може да се види само на скенер - евентуално тумори или лезии. Лио няма, при него е генетично.

Ако направи пак пристъп сети се да снимаш видео, за да може да покяжеш на лекарите.

# 563
  • на майната си
Бях толкова шокирана, че докато хвана телефона да снимам, тя вече беше застанала отбранително и само съскаше. Днес, след поредното четене, се сетих че вчера присаждах цветя и тя се мотаеше при мен на терасата - фикус женшен и юка се опитва да напада - все я гоня разбира се, но бях разпарчетосала едно голямо алое - дали него не е докопала. Сега прочетох, че и алоето не е ОК за котки, мислех, както е полезно за хората не е проблем за тях, а и тя не е проявявала някакъв специален интерес. Ще я наблюдаваме за сега и ще търся информация за добър невролог, защото не ми се иска да се упражняват с диагнози и лекарства върху бубката. Благодаря на всички за мненията и подкрепата, оставям една Ния тук

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 11:35 от Parsy

# 564
Съмнявам се да има отношение алоето, има котешки храни с алое (със сигурност на cosma, може и други)

# 565
  • София
Като споменахте цветя, се сетих за лилиумите. Казват, че са много токсични. Преди няколко дни подариха на дъщеря ми букет от лилиуми. Имаше неразцъфнал цвят, който в последствие се отвори. Едва тогава забелязахме, че отровният прашец в букета е махнат преди продажбата.

Едва ли ще си купя такова цвете, но ако някой ми подари, непременно ще махна черните неща, за да няма натровени котки. Wink

# 566
Интересно,как се почистват тичинки от не отворено цвете..
Аз знам,че и за хора не с добре тези цветя.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 16:39 от red soul

# 567
  • София
Бяха изчистили само отворените. Този цвят се отвори след това и затова има тичинки. Но сега вече знам, че могат да се махнат. Никога не бих се сетила.

# 568
  • Между гори и планини
Много от стайните растения са токсични за домашните любимци.

# 569
  • на майната си
Има различни източници, не твърдя, че са 100% достоверни, но със сигурност ще скатая всички растения.
https://www.cats.org.uk/media/sbljeren/cats_protection_guide_indoor_plants.pdf

Общи условия

Активация на акаунт