Любители на котки - Тема 198

• 26 569
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
И аз я мисля Amy_nka цял ден, уффф... С теб сме, слънце, гушкам те мнооооого!

# 166
  • Между гори и планини
Ние имаме куче и за нас е много кротко и добро. Нашите котки и кокошките му ядат от храната и спят върху него.
Но чужда котка мине ли покрай оградата става звяр. Или ако някой иска да влезе в двора без да съм го посрещнала. Приело е ролята си на пазач и това е.

# 167
  • София
Поне това си е вашия двор. А мен ме нападна "блоково" куче в Люлин. Вървях си по тротоара пред "неговия" блок. Хубаво, че едно момче от блока видя какво става и го извика, пък то взе, че го послуша. Явно и то е послушно и добро, но само към обитателите на блока. Но от там минават всякакви хора. Все пак си е нормална улица.

Наскоро ви показах едно черно коте, което уж бяха подхвърлили в работата на приятел. Оказа се, че се е загубило само. Преди 2-3 години бездомни кучета разкъсаха едно от котетата на същия приятел. Такова мило и добричко беше. Sad Излязло извън ограда и го подгонили. Sad

# 168
  • Между гори и планини
Ужас ... 😥
Във Варна глутница кучета също е тръгвала към сина ми когато е бил на 8-9 г, само това, че баща му е вървял зад него с пръчка го е спасило. Обичам животните, но в градовете е страшно. А в някои села, нощем пускат кучетата да се разхождат. Добре, пе ние нямаме такива.

# 169
Хора, Мими тази сутрин май не е много добре :/

Повърнала е на две места, видяхме рано сутрин. Доста голямо количество и гъсто, първо помислих, че е акала там.

Доста е кротка днес и се ближе много. Облиза ми цялата ръка без да ме захапе и веднъж, което не е нормално. Дойде при мен, без да се навира бурно молейки се за галене, както прави и заспа в ръката ми. Никаква енергия.
Но тези повръщания ме притесниха най-много :/

# 170
  • Между гори и планини
Много необичайно и неприятно. Обезпаразитявана ли е скоро?
Мисля да накапя моите хубостници тия дни. Че и Чери нещо повръща от време на време. И той и Памук са хващали паразити. А съвсем скоро се запознах с жена в болницата и тя хванала покрай котките си.

# 171
Ако продължават на лекар, че може да се обезводни.
Сменяна ли е храната?
Следи я ако имаш възможност дали пие вода.

# 172
Точно това мислихме, че скоро не сме правили, мажели, капели нищо на тази тема - обезпаразитяване :/ Може би това наистина е проблемът.

* с една и съща храна я храним, от както си я имаме.

# 173
  • тук и там
А от къде хващат паразити котките,в случай че не излизат навън?На моята и е давано хапче преди около месец,ветеринарят ми даде някакви капки ,които да слагам на три месеца мисля.Страхувам се да не хванем и ние нещо .

# 174
Ние им ги внасяме.

# 175
  • тук и там
Оф,прочетох че с обувките можем да им внесем..Полезна ми е темата,благодаря!Аз си мислех,че като не излиза навън котката,не може да хване..

# 176
Може, с бълхи бяхме обзавели Ушатото и вируси, докторите казаха, че ние сме ги внесли.

# 177
  • София
Здравейте!
Никога не съм гледала друго животно освен куче.
Децата (всъщност те са доста пораснали деца, 15+ години) обаче много искат да си имаме коте на двора и днес очаквам да ми донесат едно пухче на около два месеца и половина.

Рано сутринта напазарувах разни неща:
- транспортна клетка, която бихме могли да ползваме и за подслон на котето - от здрава пластмаса е, приготвих вътре плътна мека постелка и си мисля, че за котето ще е по-малък стрес, ако не се налага два пъти в един ден да му сменим "къщичката", така че поне в началото ще може да се приютява там, където се е возило;
- котешка тоалетна - макар че ще живее на двора, ще се радваме, ако успеем да го приучим да ползва тоалетната;
- покрита платнена кошара за през нощта - предназначени са уж за кучета, но си мисля, че на първо време, докато котето поотрасне, това ще му осигурява добра защита от евентуално преминаващи през двора други котки или плъхове (чувам от съседи, че са виждали големи плъхове в дворовете си)
- купички за храна и вода
- мека храна - пастет и консерви, без обозначение за възрастта; ще потърся и специализирана храна за малки котенца

Децата още не знаят, че днес ще се прибера с една сбъдната тяхна мечта.
Никой от нас няма опит в отглеждане на коте, но се надявам да се научим и мъничето да се чувства наистина добре при нас.

Всякакви съвети за отглеждане на дворно коте ще ми бъдат от полза.

# 178
AniNe, видя ли хубаво дали не са топки косми.Често приличат на а.о,както си помислила,защото са много сплъстени.
Янита, честито! Коте с къща и двор,ще бъде много щастливо.
Взела си всичко за начало Само ще те посъветвам,щом е малко и щом има котараци и други големи животни навън,не го оставяй на двора през нощта.Поне,докато стане достатъчно на ръст,че да се защитава.
Такова куче блоков пазач имаше в първата квартира на брат ми.Дали не беше в същия квартал,дори.Звънях му от съседна улица и слизаше да ме взима.Кучето не пускаше никой,дори до звънците.Но си познаваше всички,живущи във входа.Беше голямо и страшно.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 12:56 от red soul

# 179
  • Между гори и планини
Успех с отглеждането на новият член на семейството.
Аз съм се отказала да купувам места за спане, моите спят навсякъде, но не и където им покажа. За тоалетна използват дворовете. Само като малки имаха вътре тоалетна.Задължително ги храня само вътре, за да не се събират насекоми, мравки и съседни котки. Също така моите котки имат достъп до вътре, зимата спят пред камината, на топло. Не мога да си представя и да ги оставя вън. Ходят, обикалят, но като цъфнат на прозореца и ги пускам. Те са чисти животни и никога не са ми цапали.

Общи условия

Активация на акаунт