Любители на котки - Тема 198

• 25 641
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ето и едно ококорено:

# 631
На всичко отгоре Турбото ще е красива котка. Още има диво пламъче в очите, но както каза дъщеря ми "ма то се е очовечило". После търсихме аналог на думата "очовечвам се" за котки и се смяхме, защото май няма.

# 632
Добре изглежда муцунката на Пуфинката. Simple Smile
Да, добре е, защото миналата седмица беше 3 пъти на инжекции, защото пак направи голямо възпаление. Докторите споменаха дали да не извадим и останалите зъби, защото това възпаление е много вероятно да се провокира и от зъбите. 😐

# 633
Мила, вие изпатихте с коте с болно сърце. Ако трябва махайте зъбите, котето да е живо. Гнойта руши сърцето.

# 634
Мила, разгледай актуалните препоръки при възпаления в устната кухина: https://todaysveterinarynurse.com/dentistry/feline-chronic-gingi … atitis-an-update/

# 635
Привет, момичета!
Графика ми става все по - натоварен и деня не стига за всичко.  На Линка ѝ липсваме явно, щом и на мен се гуши и мърка (не само на кака), ама такова е... ще свикне пак - няма друг начин!
Днес се събудих така :

Линош си взела едно топче и ми го тика в лицето. 😆  Голяма игра падна, ще ми липсват тези моменти от другата седмица като ще се става рано - рано.

# 636
# 637
  • на брега на морето
Прилича ми на планински лъв. Очите, погледа ...

# 638
  • тук и там
Линка,каква порода е? Много е  хубава,малко по ушите и физиономията си приличат с Мая,за това питам.Ъ,това май е Линош..Обърках ги,съжалявам.За Линош ми е питането.

# 639
Мила, разгледай актуалните препоръки при възпаления в устната кухина: https://todaysveterinarynurse.com/dentistry/feline-chronic-gingi … atitis-an-update/

Благодаря за този пост! Информацията на български е много малко.

Моя Кокорчо - 2 - 3 годишен е без зъби. Преди 3 години го осинових случайно. Някъде преди годинка майка ми го видяла как яде гранули и скимти от болка. Отворила му устата и видяла - където се събират зъбите, челюстите. От едната страна било алено червено, от другата - синьо, мъртво месо. След два доктора и всичките логистики и пари се стигна до решение да се извадят зъбите.

Мина през хапчета и мазила. Имаше едно за мазане колкото нокътя ми и беше 40 лв. Давахме ги.

Бяхме опитали всичко. И взехме решение да се махнат зъбите. Плакахме но се оказа правилно решение. На котка в апартамент, кастрирана зъби не й трябват. Няма да се бие за територии или женска.
Препоръчаха ни да яде паучове и супи. Но той е втори и голямата предпочита гранули. От битка за територии й яде гранулите а има само кучешки и кътници.

Знаете ли добър лекар за такива проблеми в София?

Не е страшно котка без зъби ако е в защитена среда .

Тук една две потребителки писаха за подобен проблем и изчезнаха. Аз още ги мисля.

П.П.
Като ме гледаш такъв умен и убав - дали съм беззъб? Или съм обичан?

0
Той е черното.

# 640
Хора, аз много мразя този сезон - прехода между лятото и зимата и съм адски нервна и неспокойна всяка година по това време, докато не окапят листата и не настане студ... Снощи сънувах Лъки. Чух гласа ѝ, как ме повиква... Плаках много. Много ми е кофти. Имам някаква огромна мъка в сърцето, която не показвам и явно ми се е насъбрало много, ама много, че в съня си плаках с истински сълзи, та чак въздух не можех да си поема... Искам по някакъв начин да си излея мъката и не мога... Pensive Трупам. Не ми минава и не мисля, че ще ми мине някога. Лъки, Нуки, Чоки и Роки и майка им - това беше за мен смисъл и началото на нов етап в живота ми. Сега когато и Лъки вече я няма все едно ми липсва смисъл в живота... Задавам си въпроса какъв е смисълът да имам други котки, като тези, които бяха моят смисъл вече ги няма? Някакси не ми харесва отговора... Persevere

# 641
Кайсия, по паспорт се казва Лина, ние си я наричаме Линка, Линош, като оцапа положението кака ѝ казва Лайношка 😆 и всякакви производни на Лина.
Иначе е дворна, майка ѝ беше със средно дълъг косъм трицветна(вече звездичка), за татито имаха предположения, че е съседки котарак по - сив, ама знае ли се... Братчетата ѝ са с къс косъм, а тя имаше по - рошави големи уши. 😁 Децата са съученички с моето и като родила дворната им котка (мама Маша) и поотраснали, бяха отворили очичките и изпратили клипче на детето. Тя ми го показа и ме попита дали да не си вземем едно котенце и така... От пръв поглед се влюбихме в нея - ето снимка от клипчето, ей това в средата е Линошката, сякаш ни гледаше. 😁

После ги помолихме да се грижат за тях докато кърми мама и да ни пращат снимки, че ще си я вземем. По детето изпращах храна за мама, за да се грижат за малките. Та порода любов от пръв поглед е мамина златна. Случихме на душичка! Голямо любовче ни е!
Първа среща с Линка - деня в който си я взехме.

И сега разкошотията на мама и кака.

Айййй Amy_nka, сега те прочетох, в дупка си определено, ама недей така душко, след нощ идва ден, по - ведро, всеки е изпадал в дупки, няма точна формула как да се справиш, но има начини, повярвай само и ще стане. Гушкам те много, много!

# 642
Amy, така се чувствах като почина Топче, но ето го Ушатото почти 7 години по-късно.
Любовта я има, но е различна.

Линош и тя ушаци вади, но по-космати от на моето. 🤣
Аз нали знаете видя ли уши и...🤪🤣🤣

# 643
Има смисъл ...

Звездичките са се преродили в новите. А и те гледат  от небето. Ти мен ме обича, но аз си отидох - така беше писано. Ти ми даде всичко, но се наложи да си тръгна! Част от мен остана в новите които избра след мен!
Те са с друга окраска, с друг характер...
Ама ти ги избра след мен! Защо на мен ми даваше всичко (бях ти първи), а тях не ги усещаш?

Кокорчо (бяло и сиво) се прероди в негърчето Кокорчо с известни разлики. Първия ми липсва най- много но като са ми дошли/избрала съм тия двамата ...
Ще си ги обичам каквито са! Мои са!

П.П.
Няма ли нови снимки на Шкода Октавия? Расте с дни. И е толкова хубава!
Как вървят отношенията й с Преслава? То У вашия прайд само мъжове...

# 644
В Джъмбо открих страхотни котешки къщички и топли за зимата. Ако някой търси, там има

Общи условия

Активация на акаунт