,,АПРИЛските бременелки щастливи и засмени, връзват матренички бели и червени,,

• 11 913
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
И на мен ми е много чудно какви са тези протектори за 22 лв - да не са със златна нишка?
Във Варна питах в един магазин и ми казаха , че ще получат другата седмица и струват около 7 лв.

# 226
То в тая София всичко е със златни нишки  #2gunfire. Като гледам какви сладки гащеризончета купувате за по 3-4лв, а тук едно боди не може да се намери за толкова Tired

# 227
Еее, сетих се най-накрая какво щях да ви питам от няколко дни  ooooh!.
Я кажете ония нощници-страстоубийки от къде ги купувате?  newsm78
Аз не съм обикаляла де, ама на майка ми й казали, че такива бархетни и с много копчета отпред нямало да намеря...  Rolling Eyes. Вие от къде ги намерихте?

# 228
Ая, аз гледах такива нощници в едно магазине до магазин Букет на Васил Левски, малко след спортната палата в позока Попа.

# 229
Mariah, Честит Рожден Ден, желанията ти да се сбъднат, а най-големият ти подарък да се появи на бял свят жив и здрав, безпроблемно и разбира се да ти донесе много щастие Simple Smile))

Виви_Ан, ми моето протекторче струваше 20 лв. преди две години в магазинче в Люлин, не му помня името, но беше в някаква мебелна къща, предложиха ми го, когато купих кокосовото матраче. Вече го описах, но пак ще повторя, хавлиено от лицевата страна, гумирано от опаковата, а отдолу е нещо като тензух с нанизан ластик (размерите бяха двата стандартни 60/120 и 70/140).

А за наддаването на бебетата и аз знам като вас - след 7-ми месец, т.е. 8 и 9. А последните 2 седмици на 9-ти май също си наддават, но намаляват други работи (като води и остарява плацентата), пък и смъкването създава впечатление, че ти олеква, понеже се освобождава диафрагмата и най-после дишаш нормално Simple Smile)). Примерно, моята акушерка е най-щастлива, ако тръгне раждане в началото на 9-ти месец, че бебето не е наедряло много, но аз не споделям мнението й - ми то все ще си излезе и най-добре си знае кога Simple Smile. Брат ми се е родил 4800 без нито един шеф и преносен 2 седмици, а аз съм била 7 години след него, родила съм се 3750 и съм разпрала майка ми и почти съм я обезкървила, добре, че не са я изпуснали. Така че няма логика, всичко си е Божа работа, не се шашкайте от размерите на бебчетата Simple Smile

За албумчето задължително да си е самостоятелно за бебетата. Аз имам цифров само от година насам и Румена вече има над 50 Гигабайта със снимки и клипчета - голяма мания е Simple Smile))

Aya, ми аз си взех памучна с копчета отпред на Триумф от един павилион до паркинга на х-л Плиска, но не ми потрябва в Шейново не искаха. Затова пък след това я носих догако ми течаха лохиите (иначе съм на пижами) - копчетата отпред са много удобни за кърменето и вече и пижами такива си купувам - винаги с копчета Simple Smile

# 230
То се оказа, че в 1АГ давали и дори не били съгласни да си носиш твои нощници, така че проблема отпада - трябвало една само от отделението до дрехите докато си стигна при изписването  Wink. Та, един дерт по-малко   Whistling

# 231
Момичета, минавам на бързо да ви се отчета, нямам време да изчета всичко.Вчера и оня ден по изследвания съм търчала, а ме и сюрпризираха, че количката, която чакам няма май скорто да я има, а влизам в 9 месец.Та-днес  намерих моята количка, даже по-добре така стана, само 6 килограма е, за мен е много важно....ето-показвам ви я просто-това беше последното, което липсваше за малката ми мацка Hug

http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5961&lang=1

# 232
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРАЯ!

И аз съм ЗА ново бебешко албумче.

Ауа, преди няколко дни бях в МОЛ-а. Там каква цифромания е...  Shocked Money А има толкова сладурски неща. Но как да дадеш 89 лв за гащеризонче, което ще се носи само 2-3 месеца? А, забравих. Намалено на 89 лв от 125!

За наддаването на бебо. В мойте книжки пише, че си растат докрая. Че даже най-много последните 4 седмици. Thinking

За упойката. Май и аз се ориентирам натам. Аз на зъболекар не отивам без упойка, защо трябва за това да се мъча в 21-ви век. А и, както казва Страчи, искам хубави спомени.  Peace

Въпрос за парите от болничните. Пак.  Tired Моля ДейзиГ или някоя от другите по-вещи мами да ме светнат нещо, което сега ми хрумна.
Значи взимаме брутно възнаграждение за 6 мес. назад.
Делим го на работните дни и получаваме среднодневното. Нали така?
Болничните обаче се броят на календарни, а не на работни дни. Това означава ли, че ще ми се изплащат за всеки календарен ден на база работните дни? Или точно затова е сложено онова ограничениe "не повече от нетното възнаграждение"?
Дано съм била ясна. Абе мисля си, че няма да се минат да ни дават повече, отколкото сме получавали, но не пречи да си помечтая.  Whistling

Пенелъпи, честита ви количка, значи.  Grinning Aма не е ли и в тоя Малечко голяма цифромания?

# 233
Момичета, влючвам се набързо само да ви кажа че ние с бебчо сме заедно  Simple Smile
Раждането мина невероятно бързо и лесно. Моето слънчице се справя толкова добре с нещата че няма изобщо да седи в кувйоз. В стаята е с мама и утре ни изписват.
Роди се 2870гр. 45см в 35 седица и аз вече съм влюбена до уши Simple Smile
Обещавам да напиша малко по-подробно какво стана и да изпратя снимки.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИчКИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА, ВСИчКО НАДМИНА ОчАКВАНИЯТА МИ.
  bouquet

# 234
Браво!Хайде-честито!Първото ни бебе!  bouquet
Леки дни ви желая от тук насетне Hug

В Малечко е цифромания.Влезнах случайно, по път ми беше в този на К. Величков и се опулих, като я видях тази количка.Малко по-скъпа идва от другата, която чаках, но си заслужава дори само заради килограмите ако щеш, които е.Цената е 280 лв/ другата беше 240/А и обслужването е коренно различно в този магазин от веригата, която мразя заради отношението на продавачките главно от магазина в Борово.Там има и еднократни гащи за родилното, по 6 лв.

# 235
  • София
ЧЕстит рожден дет, Mariah!!!

Благодаря на всички за разясненията по списъка!

# 236
  • София
ЧЕСТИТООО, МАМА Е!!! Да е живо и здраво бебчето , да расте послушно и да те радва!
Как се казва?

# 237
  • София
МАМА Е, ЧЕСТИТО!!!

Много здраве, много късмет и дано все така да ви върви - леко и безпроблемно!  Hug

Ая, ivalex, бързо, правете нов списък с вече родените!!!  Heart Eyes

# 238
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
първо бебече и при нас, супер!!!!!  bouquet  bouquet

За болничните- днес разбрах от моята счетоводителка, че ако сте били в болнични от преди 01.01.2007 и той е непрекъснат до момента на издаване на болничния за майчинство /45 дни/, сте в заварено положение и майчинските ще ги изплаща отново работодателя  Whistling Много съм доволна от този факт  Laughing Laughing Няма да се разправям с НОИ, банки и т.н.

Като чувам за теглото на бебечетата се шашкам, на мен миналата седмица ми казаха че е 1900 при обиколка на главата 35 см. Нещо малко ми се вижда.

# 239
Мама Е, честито бебчееееееееееееее, лел как се радвам, първото априлско попълнение  Hug

Илит, снимката, която си я сложила ми стои на десктопа, това в розичката  Wink

Общи условия

Активация на акаунт