,,АПРИЛските бременелки щастливи и засмени, връзват матренички бели и червени,,

• 11 929
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Всички се молим за мъничетата  Praynig
Сега ги видях по новините, ужасно са малки!!! Дано всичко е наред и след това стигнат силите на родителите, а и на бабите да ги отгледат, че 5 юнака са си много  newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 Tada

# 91
  • Попово
Здравейте мами бременелки  Hug
Честити бебоци племенници на stassy, дано са добре и скоро мама и тати да им се радват  Praynig
Ще чакаме и новини от мама Е...
Аз днес бях на последната ФМ и док каза че по ръст бебока отговаря на 35-та г.с newsm78 чудя се дали нещо съм сбъркала при последната дата  Thinking
Темата е прекрасна   bouquet Heart Eyes

# 92
Днес бях да си направя тест за алергии в Св. София(Тина Киркова). Платих 15лв като бях с направление от личния лекар.Иначе се плаща 30лв. Докторката беше изключително внимателна и подробно ме разпита за всичко. За доста лекарства ме тестува (имам около 20тина драскания на ръката) и на 3 от тях дадох някаква реакция, което е важно да се знае при раждането. Иначе аз не съм от тия, дето са алергични за щяло и нещяло. Дори не знаех, че съм алергична към нещо.

И аз чух по новините за 4-те бебешорчета- ще се молим да се закрепят и да им се радват техните родители Praynig Praynig Praynig!

# 93
        Благодаря на всички за отговорите за болката в опашката и ставите ,  bouquet
бях се изплашила ,че са от скъсяването на шийката .

Лека вечер  bouquet

# 94
мамчета сетих се че от няколко дена се каня да ви питам нещо.

някои може ли да ми каже документите за детските по настоящ или по постоянен адрес се подават. защото аз живея в пловдив, но личната ми карта е издадена в ямбол и ако се подават по постоянен адрес да си сменя личната картата за да мога в пловдив да си подавам документите за детски

благодаря предварително

# 95
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Документите за еднократната помощ и за детските се подават по адресна регистрация на майката - адреса по лична карта.

# 96
еднократната е 200 лв които се дават след раждането?

тях не може ли бащата да ги подаде? той си е от пловдив

# 97
  • Чехия
Aya Hug Hug Hug , отличничка си ти с момчетата .. така ме радваш с добрите новини за бебчета и хемоглобина...броя дните с теб до заветното събитие.
Иначе направих цитата от Мартенската най-лесно ми се стори и най-точно като с помощ на 450 се до оправихме броя на мамите, и термините.
Ако прецениш, че има нещо нередно моля те пиши ми. Heart Eyes

# 98
Знаете ли дали болничния може да бъде издаден със задна дата. В петък трябва да изляза в болничен по майчинство, но доктора от ЖК е на работа утре до 12ч, а в петък не приема. Предния път ми казаха, че ако искам болничния ми да е валиден от следващия ден, а не от текущия трябва да отида следобяд, но пък доктора не е на работа следобяд и в петък.  Та се чудех дали ще могат да ми издадът болничен от петък, ако отида в понеделник.

Дано сте ме разбрали, че май нещо се оплетох!  ooooh!

# 99
  • Пловдив
Да се отчета за нешния преглед - беба е добре, все още с главата надолу, тежи 2800 и гинекологът каза, че прерязванията ниско долу са нормално явление за началото на 9-тия месец. Въпреки това ме прегледа и вътрешно, каза, че съм ок (без да пояснява, ама явно нямам разкритие или изглаждане), но ми каза да си пия Магнезия против контракции и Но-Шпа против болки.
За болезненото усещане - и аз съм така, и се бях притеснила, че нямам достатъчно околоплодна вода, но се оказа, че си е в норма. И това било нормално за 9-тия месец.
За отоците - и те били нормални Grinning, ако не са придружени с белтък в урината или в кръвта и с високо кръвно. Изобщо ... много се успокоих след прегледа. Grinning По този повод смятам утре да се отдам на разходки, че напоследък се бях застояла вкъщи заради разни опасения от разкритие и т.н.
Лека нощ на всички и най-вече на Мама ЕHug

# 100
Stassy доколкото знам болничния се издава в деня, в който влизаш в 45-те дни. Поне на мен ми казаха така за моя.

# 101
Стаси, може и със задна дата май, но не знам дали не само в определени случаи. Пример: моя болничен стартира на 18ти февруари, което беше неделя и нямаше как да ми издадат болничния тогава - отидох на 19ти и ми го пуснаха със задна дата. Попитай в работата ти вашите счетоводители  Peace.
Честито и за бебоците - не писах за тях по-рано, защото бях писала в близнашкия и видях още там, че са ти роднини  Hug. Ще се моля за тях да наддават бързо и да минат на самостоятелно дишане колкото се може по-скоро  Praynig.

Ивалекс, в никакъв случай не искам да се меся или да излезе, че упражнявам контрол  Blush. По-скоро се сетих какво направих и исках да съм сигурна, че не съм предизвикала омазване  Crazy. Добре, че сте направили проверката с 450, че гледай колко грешки съм натрупала  Hug.

Отоците, имам ги и аз и то отдавна - сега нося едни стари чорапи с разтегнат ластик, та да не ми отичат излишно глезените  Mr. Green. А ръцете всяка нощ ми се подуват и сутрин едва си сгъвам пръстите  Crazy. Но урината ми е чиста, кръвното ми дори е ниско и съм го приела като една от `прелестите` на бременността  Grinning.

# 102
   stassy  може да ти го издадат със задна дата или поне при мен можеше .
  Аз излизах от 23 февруари  в 45 дневния болничен, но доктора  ми нямаше свободни часове
и ми каза да отида в понеделник на 26 .02  да ми го напишат .

# 103
може да се издаде по-късно за лекаря не е проблем, но по закон трябва да се представи на работа до 2 работни дни и ако се издаде по-късно може да има проблем. на мен искаха да ми го издадат 3 дена по-късно и аз попитах лекарката дали няма да е проблем именно заради това и тя ми каза "да права си" и ми го издаде в понеделник, а днес само за изследвания отидох.

момичета няколко пъти ми направи впечатление, че като ги няма лекарите ви изпускате прегледи и изследвания сега и болнични, когато един лекар отсъства го замества някои друг така че питаите за да не стават проблеми както с мамата с близначетата (да не дава господ) не е редно да се бавят такива неща все пак става въпрос не само за нас а и за децата които чакаме. сега сме на финала нека не допускаме "фалове"

# 104
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА  НА ВСИЧКИ!!!

Общи условия

Активация на акаунт