На море в Гърция 2024 - V

• 54 691
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
На нас сервитьорът в Barba Giannis & Maritsa ни се обади, когато се освободи маса. Ние се разхождахме, защото беше пълно.

# 121
Аз не харесах нито една таверна в Хората, явно там не е мястото за ядене (освен една пицария, пълна само с местни, тя си беше ОК). Навсякъде другаде храната беше отлична, от отношението също не сме имали оплаквания - писала съм, да не се повтарям. Както и за таверната в горите на Агиос Петрос, където ни затрупаха с непоръчана (безплатна) храна, дадоха ни и репеленти за комарите, че отидохме неподготвени.
В тази на Агиос Фокас не ходихме, все пак гледам и рейтингите, на място с 3.7 не би ми хрумнало изобщо да стъпя.
На големия плаж на изток духа, наистина, но когато в края на почивката ни спря, настъпиха невъобразима жега и нашествие на комари, така че всъщност бях благодарна за вятъра - и спокойствието, защото като спре, веднага наизлизат и повече хора. Единственият недостатък на бурното море бяха едни отнесени слънчеви очила Simple Smile Но пък се сдобих с нови, купени от оптиката в Хора, които си нося и до днес.
Все пак любимите ми плажове на острова останаха Пефко и Кира Панагия.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 12:02 от Параход

# 122
Аз си признавам, че не съм гледала рейтинга на таверната, но бяхме там на плаж и децата огладняха, а нямаше друго място наблизо. Още с взимането на поръчката усетихме "любезността" и после гледахме с недоумение как тряскаше чиниите по съседните маси, но пък трябва да призная, че храната беше много добра, да не кажа от най-добрите неща, на които попаднахме там.

В Хората само в Τ'Αδράχτι имахме късмет, и с храната, и с отношението. Ако има следващ път и знаем къде да ходим, със сигурност ще останем с друго впечатление.

# 123
  • Пловдив
Абсолютно. Единствената таверна в района беше и нямаше смисъл да гледаме рейтинги. Решихме да пробваме просто. За там оплаквания нямам. Но съм 100% сигурна, че след напълването хората са имали.

# 124
По някаква причина сега чак ми излезе постът на Сирос. Таверната Стаматиас при Пефко затвърди и нашите хубави впечатления от плажа. Да не говорим за гледката.

Честно казано, не ми се стори и кой знае колко по-скъпо на острова от Евия (а там също сме попадали неведнъж на посредствена храна), но може да има промяна за 2 г.
Тази обаче е страхотна, мисля, че съм я споменавала. https://maps.app.goo.gl/xyNgJLGhaEYw7UfC7

# 125
  • Пловдив
Сетих се още нещо да напиша, за да не се прецака някой като мен.
Оказа се, че при тръгването сме забравили в България несесера ми с козметика и лекарства. Спийди ми дадоха 7 дни за доставка до Евия, когато вече щяхме да сме на Скирос, и аз заложих на Геники Тахидромики, които ми рекнаха 2-3 дни до Истиая, Евия. Нищо подобно не се случи! Тракингът не работи. Три пъти ходих до Истиая - пратката я няма. Последният ден казаха, че ще дойде след 16ч. /може би!/, когато офисът щял да е затворен. За цялото време не са ми звънели или пратили съобщение нито веднъж. Това беше на 20ти август. Пратката ми я няма и до момента, има-няма почти месец. Гръцкият офис не отговарял на българския. Българския в Пловдив не се намира там, където пише на сайта, а бил закрит преди месеци. Толкова за този "куриер".

# 126
Лелеее! Отзивите за Геники Тахидромики по принцип са добри, но вие явно сте изтеглили много къса клечка.
Дано си получиш козметиката в близкото бъдеще Simple Smile

# 127
  • Пловдив
Не съм сигурна, че е късата клечка, след всички разговори оставам с впечатление, че имат грандиозни проблеми.
В офиса на Евия идваха местни, които си търсеха пратките от 2-3 седмици.
Козметика си купих, но вътре има лекарства, които са ми много по-важни от нея. И изрично уточних преди предаването, че ми е важно да получа спешно.

# 128
  • Пловдив
Аз съм доволна от Геники, редовно пращам и получавам пратки с тях. Новият им офис е и магазинче с гръцки продукти с много добри цени и отлично обслужване. Явно при някои офиси в Гърция има проблеми...

# 129
  • Пловдив
Новият им офис явно е търговска тайна. Аз през цялото време си мислех, че комуникирам с офис на Пещерско шосе 85, понеже така пише на сайта. И като отидох и видях, че всъщност там офис няма, не ми стана никак добре. Това, че някой е любезен на място, по никой начин не променя качеството на услугата.
Извинявам се за отклонението и приключвам темата. 

# 130
Защо да е отклонение? Услугите на куриера се използват много от свързаните с Гърция, най-малкото това е доставчикът на транспондерите за магистралните такси.
Така че като има проблеми, добре е да се знаят.

# 131
  • Пловдив
Като се върна назад, всъщност доста хора се чудеха защо не си получават трансподнерите.

# 132
  • София
Аз вече се замислям за следващото лято. Планирам да е нещо по-лежерно и бюджетно, защото най-вероятно ще е в началото на юли. Върти ми се да е Евия, не сме били там. Кое място ще препоръчате за първо посещение? Предпочитам да е по-спокойно, не държим на пясъчни или плитки плажове. Не сме с малки деца, а с досадна и вечно недоволна тийнейджърка, с която няма да се съобразявам. Може би ще имаме 10 дни на разположение. Въпреки противоречивите отзиви от последните страници, вероятно бих отскочила и до Скирос за 3-4 дни, тъй като снимките ви и ненатовареността ме изкушават. Знам, че е писано доста за Евия, но ще ме улесните, ако ми предложите към кой район да се насоча.

# 133
Миленка,
оставям други да дадат предложения, защото има по-големи познавачи на Евия, но мога да кажа убедено от моите няколко кратки посещения, че тийнейджърката ще понесе дестинацията трудно. А и на вас не знам как ще се отрази, след тези екзотични и високи топки в последните лета. Иначе началото на юли ще е спокойно навсякъде. За Скирос, аз не бих пропуснала. Не мога да го сравня с никое място на Евия.

# 134

Поздрав от Ситония от днес.

Общи условия

Активация на акаунт