На море в Гърция 2024 - V

• 54 675
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Същото.
Иповрихио ли е това? (бяло сладко във вода)
да. Първоначално планът беше да повторим Тинос, но се отказах заради Скирос и няма да казвам, колко ме е яд.

Зехтин взехме на 8 евро/литър на Евия. Май месец на Тасос беше 15, че и по - скъп.

# 226
  • софия
Захтин - 10 евро/л, взехме от Евия през юли.

# 227
13€ / л на фермерски пазар в края на август в района на Атина...

# 228
Тази година взехме много хубав зехтин от Каламата от хазяите -8 евро/л.

# 229
Тази година на Пелопонес много ми хареса, но последните дни много ми натежа пътят, но не този до и от Пелопонес, а ежедневните дълги пътувания. Натежаха ми, защото нашият 5-годишен младеж сутрин се мота толкова много, че независимо аз в колко часа съм станала и колко съм организирана с плажния багаж, закуската и програмата за деня, почти никога не успявахме да стигнем на плажа преди 12 ч., т.е. в най-големия пек. Затова си казах, че ще посетим Пелопонес отново, когато детето стане по-голямо и организирано, за да не добавяме към загубата на време в път и загуба на време в моткане. Сега, като ви чета как протича почивката с по-големи деца и съм Flushed

# 230
Малки деца - малки проблеми Simple Smile

Иначе аз съм известна като тази, която пътуваше до Халкидики с междинна нощувка в Сандански или Керкини, щото и като бебе си беше характер и спането в колата беше мираж.
Ама тогава магистрала нямаше, пътят в часове си беше кажи-речи колкото е до Атина днес Stuck Out Tongue

Някак обаче в дългосрочен план всичко това е принос към семейната история, какво ще запомниш от пътуванията, ако всичко е минало безметежно, под строй и строг ред?

# 231
Интересно ми е, каква беше цената на зехтина това лято? Не от магазините, а от директни производители, по пазари и т.н.. Ние това лято пропуснахме, защото се оказа, че миналото сме прекалили със запасите.  И приятели ни донесоха като подаръци.
10 евро от производител на Халкидики (но не от тези, които подават на пазарите и покрай пътя), 15 евро от тъговци, пак на Халкидики, 15 евро Кефалония. На Евия нямаше.

# 232
  • София
Много е изнервящо с тийнейджър на почивка. Нашата идва с нас вече само, ако сме в къща/апартамент с wi fi, на плажа трябва да има обхват телефона и да сме с компания. Което на мен пък не ми харесва. А, и на плажовете да имало и други хора, иначе било страшно и побъркващо. Няма да забравя преди три години, когато за първи път наехме кемпер, тя беше на 12 год, първа нощ на плаж Ахлади на Евия, извън селото, ние със съпруга ми пием кафе пред кемпера, отваря се вратата със замах в 8:00, "Мамо, къде са хората?"- "Ами няма хора, нали затова сме тук". -"Вие сте луди, цяла нощ не съм спала!" И фрас вратата... Разказвала съм тук. Та след 12 дни на диво и без интернет и от части без мобилни данни, само с нас, заключи, че трябва да посети психолог. После един приятел каза, че все е чувал за жестокост,  как хората наказват и бият децата си, но за такава голяма жестокост, като нашата,  не бил чувал... Та вече на почивка без нея.

# 233
  • софия
Нашата вече пълнолетна дъщеря винаги е обичала да пътува с нас. Мрънка, без това не може, продължава да е като фръцльото на йованка - не обича да седи по бански, седи само на сянка. Винаги последните два, три дни се престрашава да се разходи с мен по плажа сутрин. Единствените пъти, в които влиза във водата е когато ходим някъде с лодка, но все по-често разчитам на нея да предложи къде да отидем, какво да видим (все повече ме мързи да чета и търся 😁, а на нея ѝ харесва). Понякога ѝ е досадно, защото не обичаме да излизаме всяка вечер навън. Когато излизаме се приготвя по два часа, но сме си напаснали часовниците. С нея обичаме да опитваме нови храни, за разлика от баща ѝ, който е голяма гемия и е много трудно да го накарам да опитва нови неща.
Имали сме само една почивка преди около 6 години на едно забито място на Евия с разкошна гледна, но без нет, без хора наоколо. Добре, че имаше огромна тераса. Към края всички бяхме поизперкали, а мен до края ме беше страх нощем да оставям прозореца отворен.

# 234
Ахаха, неее, пътуването с подрастващи явно е тема от 100 години поне Simple Smile.
Илюстрация на Норман Рокуел от септември 1930 г., Home from Vacation.
Скрит текст:

Хайде и една гръцка от отминаващото лято, да не е съвсем off.

# 235
... Затова си казах, че ще посетим Пелопонес отново, когато детето стане по-голямо и организирано...
Хич не разчитай на това и не чакай "по-добри времена" Stuck Out Tongue Closed Eyes
Моят тийн ако го оставя да си стои само на телефон/таблет, няма да му чуя гласа през цялата почивка. Иначе се мрънка за всякакви неща, дивотия не иска вече, за мое най-голямо съжаление. Но пък все още ходи вечер по плажа с мен на разходка и това са прекрасни споделени моменти!

# 236
Тези, които са посещавали Балос с кола и Кедродасос, може ли да ми кажете пешеходния преход до Кедродасос по-неприятен и дълъг ли е от този на Балос?
Балос не ми се опря въобще, но аз след закупуване на самолетните билети, осъзнавайки че съм в лоша физическа форма за около месец и половина влязох във форма, за половинката ми не мога да кажа същото.

# 237
  • Стара Загора
Ние спряхме до последната възможна отбивка с колата и изобщо не усетихме пътя. Но нямаме никакви физически затруднения. Балос е изкачване и бих казала, че ми беше по-неприятно в жегата. Но да кажем, че са еднакви по трудност според мен. Защото пък Кедродасос е малко по-дълъг пътя. То зависи и в коя част ще спрете. Ние не спряхме в началото . Имаше много хора с палатки и бяха заели всичко . Та повървяхме доста по плажа.
Като стана въпрос за деца , нашето момче е на 11г , но е със Специални потребности и за това ние винаги търсим спокойни места. Да няма силна музика или много народ. Защото се превъзбужда. Иначе е супер социален и за сега си ходи с голямо желание навсякъде , където го водим. Плува добре и с мъжа ми влизат надълбоко. А аз от плиткото им махам 😂. Единствения проблем му е, че не знае добре английски и не може свободно да си общува . За това тази година е мотивиран да учи езици.

# 238

Кедродасос. Тук спряхме и зад тези скали преживях близка среща с морена. Тъкмо се бях зазяпала в 3 големи рака и тя излезе от една близка дупка в скалата. Аз замръзнах на място, тя ме поогледа и се плъзна покрай скалата и се скри в друга дупка.
За съжаление пак съм неподготвена и не снимам във водата Sad
Пътя до плажа ми се видя песен в сравнение с Балос. 5 минути от паркинга през коритото на пресъхнала река или поне на това ми прилича и още 5 минути в ляво. Ще се поразходя по нататък малко по-късно

# 239
  • София
Привет, в момента има ли комари в Гръцко, че пътувам в понеделник?

Общи условия

Активация на акаунт