На море в Гърция 2024 - V

• 54 618
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
  • Германия

Аз, аз. Никога не съм била на Крит. Как ходите до там? Самолет или лична кола?
Аз съм в момента тук, в Херсонисос или както и да се нарича. Идеално топло, не е пренаселено. Кацнахме в Хераклион, там ни чакаше автобуса за трансфер до хотела, за първи път правя ОИ почивка и ми допада доста, че не трябва да мисля и планувам всяко нещо поотделно.

# 346
  • София

Аз, аз. Никога не съм била на Крит. Как ходите до там? Самолет или лична кола?
Аз съм в момента тук, в Херсонисос или както и да се нарича. Идеално топло, не е пренаселено. Кацнахме в Хераклион, там ни чакаше автобуса за трансфер до хотела, за първи път правя ОИ почивка и ми допада доста, че не трябва да мисля и планувам всяко нещо поотделно.
Но Крит предлага толкова много, че е грехота да се ограничите само с хотела и плажа пред него.

# 347
  • София
Готова съм с първата резервация за следващото лято. Simple Smile
Южна Евия, леко на юг от Мармари. Наблизо има чудни пясъчни плажове и един доста компромисен пред къщата, ама го има.
Доволна съм.

# 348
Готова съм с първата резервация за следващото лято. Simple Smile
Южна Евия, леко на юг от Мармари. Наблизо има чудни пясъчни плажове и един доста компромисен пред къщата, ама го има.
Доволна съм.
През платформа ли правите резервация или директно при собственик?

# 349
  • София
Най-често резервирам през booking.com. И в този случай - също.

# 350
Здравейте, плануваме да отметнем най-накрая Метеора, че все не остава време за там. Моля за съвет къде да търся място за настаняване, кое е по-приятно местенце - Калампака, Кастраки, Трикала или има други, които са в близост? В смисъл, кое е с по-красива архитектура и има какво да се види, и е най-малко туристическо (подозирам, че всички са), но пак да има добри таверни.

# 351
  • Варна
и трите селца все тая

# 352
Alia1, с уговорката, че съм ходила отдавна, Кастраки ми хареса повече. По-близо е до скалите и с по-хубави гледки, къщите изглеждаха по-спретнати, таверните бяха по-добри, но последното си е вече до късмет. В Каламбака не видях красива архитектура, нито нещо интересно в самото село.

В Трикала не съм ходила и не мога да се изкажа.

# 353
Кастраки е по-красиво от двете до Метеора, а Трикала е малко по-далеч, но с най-добри таверни (не е туристическо).
Зависи кога ще ходите, в Трикала е и най-хубавият коледен базар в Гърция. Открива се в края на ноември.
https://milosxotikon.gr/soon/

# 354
  • София
Трикала е доста голямо градче. Твърде отдавна сме ходили (сигурно има 15 години), но си спомням, че искахме да хапнем нещо и минахме по някаква пешеходна улица, която беше малка лудница. Така че, ако се търси оживление, може би е вариант. Но от трите е най-далече от Метеора.

Кастраки е селце и доколкото си спомням има хотели с гледка към скалите. Бях си казала, че ако ходя отново до Метеора с преспиване, ще търся там хотел. Все още не се е случило. Simple Smile

# 355
Мислим да ходим сега, в края на октомври.

# 356
  • София
Здравейте!
За пръв път обмислям да отидем в Гърция извън сезона, в края на октомври. Досега не сме били никъде в северната част. Имаме на разположение само 3 дни. Кой район бихте ми препоръчали за приятна разходка, с добри места за хапване. С деца на почти три и осем години ще пътуваме. Мислех си за Кавала, дали е добро място като отправна точка? Може и по-далеч, разбира се.
Много благодаря предварително на всички отзовали се.

# 357
  • София
За края на октомври, с малки деца и нуждата от разходки и забавления - само Кавала или Солун, по селцата ще е мъртвило.

# 358
  • София
Здравейте, плануваме да отметнем най-накрая Метеора, че все не остава време за там. Моля за съвет къде да търся място за настаняване, кое е по-приятно местенце - Калампака, Кастраки, Трикала или има други, които са в близост? В смисъл, кое е с по-красива архитектура и има какво да се види, и е най-малко туристическо (подозирам, че всички са), но пак да има добри таверни.
в Каламбака има страхотен природонаучен музей за животни и гъби, това ако сте с деца. Трикала не е много близо, но да коледното градче било голямо изживяване

# 359
Благодаря. Не сме с деца, но затова пък сме с куче Grin Не знам как ще го мъкнем по манастирите (всъщност, то за него няма проблем, ама едва ли ще го пуснат), но това е положението, с нас трябва да е.

Общи условия

Активация на акаунт