На море в Гърция 2024 - V

• 54 543
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Много благодаря Миленка и Параход! Hug

Няма страшно, че самото село няма плаж, свикнали сме да обикаляме с колите. Blush

П.П. В букинга местата посвършват там отсега. Scream

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 16:07 от Free Soul

# 556
България в Шенген от 01-ви януари. Ще чакаме отзиви от първите възползвали се при пътуване към Гърция. Страхотна новина, откога я чакам.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 13:13 от mladamama

# 557
  • София
А дано и магистрала Струма да стане в близките години.

# 558
  • София
Честито на всички пътешественици 🏖️ В голяма чуденка съм за едно кафе на крайбрежната в Кавала на 1 януари. 😂

# 559
  • Пловдив
На крайбрежната в Кавала,в едно барче(за съжеление не запомних името му),на 20.10. пих чудесен горещ шоколад с портокал и джинджифил,това е основателна причина да се ходи отново.

# 560
В голяма чуденка съм за едно кафе на крайбрежната в Кавала на 1 януари. 😂
И аз, и аз ☕

# 561
Някой попадал ли е информация за увеличени цени за градската такса в Гърция. Днес преглеждайки оферти за следващата година ми излезе най-долу в офертата, че от 2025-та таксите стават за 5* хотел 15 евро на вечер:
https://dieltours.eu/pochivka-v-h-l-village-mare-4-sitonia-halki … ki-all-inclusive/

Това дали е така наистина или е някаква грешка?

# 562
Не е градска, а екотакса или такса "климатични промени". Фактите са описани в този пост отпреди 5-6 страници в темата.
https://bg-mam.ma/p/1689838/48816904

На практика как е:
Имам две резервации за Гърция догодина. И в двете пише, че ми вземат по 2 евро екотакса на нощувка и по около 60 цента градска такса на нощ. (водят го 0.50%).
Това е в Букинг. Но и не са в хотели с изхранване, едното е вила, другото апартамент в малък семеен хотел. За хотелите със сигурност са по-високи, има и увеличени такси за круизните кораби.

Между другото в групата за Кулата подвеждащо бяха написали, че новите такси са на човек/ден. И аз се бях заблудила от тях. На помещение са, както и досега.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 18:36 от Параход

# 563
E, не точно на 1-ви  - няма къде да си паркираш колата - но, да речем на 11 - мисля, че ще е мноого добре.   Точно за НГ се беше изсипал много народ в града. 

В голяма чуденка съм за едно кафе на крайбрежната в Кавала на 1 януари. 😂
И аз, и аз ☕

# 564
  • Казанлък
След чудесното ни пътешествие до Лефкада, сега и аз планирам Кефалония за другото лято. Оглеждах се много, ясно ми е, че няма да можем да видим всичко, та реших засега да спрем поне на три места. Половинката не обича да кара много, затова предпочитам този вариант. Запазих 4 нощувки близо до плаж Миртос в Mina’s apartments. Първо да пообиколим в тази част на острова. После запазих 4 нощувки в Лурдата, близо до плажа. Мислих за нещо по близо до столицата, но и двамата предпочитаме по уединени места за почивка. Но все пак да има някакви магазини и таверни наблизо. И накрая три нощувки в Скала. Последната нощувка преди тръгване ще направим в Сами или в Айя Ефимия. Най вероятно ще пропуснем юго-западната част на острова, но нека да остане нещо и за следващия път. Приемам съвети и корекции за моят план. Но наистина нощувките бързо се изчерпват, аз запазвах още през октомври SmileSatisfied
И във връзка с това, какви фериботи са възможни и са удобни, като вариант?
На отиване мисля да тръгнем от Василики, като направим там една нощувка предварително. За връщане се чудя. Има ли връзка от Сами директно или по удобно пак да се мине през Василики?

# 565
От Сами има ферибот до Астакос, но продължителността му е около 2 часа и 40 минути. Другият е около час и малко.  По спомен е само 1 на ден. Цената е малко по-висока в сравнение с този от Василики - Фискардо. Но и самият ферибот е по-голям и при вятър обикновено не го отменят в сравнение с другият. Два пъти сме го ползвали заради отменен ферибот за Василики, но и двата пъти закъсняваше и по-късно идваше и пристигаше.

# 566
Valpan,
островът не е толкова голям, че да се местите постоянно. Две бази са предостатъчни.

Иначе както ти е писала Пълнолуние, фериботът от Астакос е доста по-дълъг като време, цените са сравними (незначително по-скъп, не е правопорционално на дължината на пътуването), НО със завършването на егнатийската магистрала се оказва, че до Астакос пътят е близо час по-кратък от този до Василики. Преди не беше така. Та може някой да реши да предпочете по-кратко шофиране и по-дълго плаване. С него ще зърнете и Итака, но не спира в столицата, а на тъпо място.

Аз съм пътувала по няколко пъти и с трите (третият е Килини - Порос, той ви остава далеч на юг, удобен е ако идвате от Атина или Пелопонес), не съм имала отменен, но наистина съм чела за такива случаи с "Капитан Аристидис" от Лефкада при по-лоши атмосферни условия.

Василики-Фискардо е 3 пъти на ден във високия сезон, Астакос-Сами - 2 пъти. Килини-Порос през 1-2 часа.
------------------

А я кажете, в наши дни колко по-рано резервирате билети за тия фериботи? Че скоро не съм пътувала по тия места, само за "Капитана" съм резервирала и то през формата, без плащане, а другите - отиваш и се качваш. Ама вече никъде в Гърция не е, каквото беше, като знам по егейските острови как свършват билетите със седмици по-рано! Та е добре да се знае...

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 23:38 от Параход

# 567
  • София
valpan, не ви съветвам да пропускате Кси бийч - неповторим е, никъде другаде не съм виждала такъв плаж. И не е толкова далеч от Лурдата, може да се ползва и ферито между Аргостоли и Ликсури. Лепеда също е интересен.

# 568
От Василики до Фискардо за 01.09 около десетина дни по-рано. Връщането беше на 10.09 и имаше хора, които купуваха на място, без резервация.

# 569
Миленка,
доколкото знам, Кси е съсипан след наводненията преди 2-3 години и много стеснен. Пък колкото е останало, е чадър до чадъра и шезлонг до шезлонга. Не съм го виждала оттогава лично, само на снимки.
Мегас Лакос е по-добре може би.

Общи условия

Активация на акаунт