На море в Гърция 2024 - V

• 54 555
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Честита нова година и от мен! Пожелавам на всички много години още да имаме прекрасни гръцки безоблачни лета (а и други сезони, в Гърция винаги си е хубаво)! Да сме живи и здрави да се наслаждаме на незабравими почивки и да споделяме впечатления и снимки тук!

100% ще има километрични тапи по пътя от Кулата до София в натоварените дни при Кресна и преди Благоевград. И, дано не съм права, но ще са по-лоши от досегашните, защото липсата на граница ще увеличи още повече трафика. И така ще е, докато магистрала Струма не бъде завършена изцяло. Да сме дълго търпеливи да го дочакаме.

# 661
  • София
Привет Simple Smile Доста лета почиваме в Гърция, но все по Халкидики, сега ми се иска да разнообразим и да избягаме от тълпите. Та, може ли да ми препоръчате спокойни градчета с пясъчен плаж, място за вечерна разходка ( с две деца на 9 и 14) и симпатични таверни, различни от областите на Халкидики и Аспровалта? Идеята ми е да са на не повече 5-6 часа път с кола от София. Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 00:18 от Tara_RZ

# 662
  • Варна
спокойни градчета с пясъчен плаж, място за вечерна разходка ( с две деца на 9 и 14) и симпатични таверни, различни от областите на Халкидики и Аспровалта? Идеята ми е да са на не повече 5-6 часа път с кола от София.

десетина градчета след Солун към/до Волос - Коринос , Катерини , Олимпиаки , Литохроно , Плака , Лептокария , Скотинос , Платамонас , Неа Пори , Стомио , Агиокампос ..............Не е кой знае колко по далече от краищата на полуостровите на Халкидики и е само магистрала  и почти празно откъм българи - те са на Халкидики. Може да се отдели 1 ден за Метеора.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 14:04 от peterky2002

# 663
И аз да се посъветвам. Не обичам да повтарям почивки на едни и същи места. Миналото лято бяхме в Сикиа и обиколихме почти всички плажове на ръкава. Беше вълшебно, но това лято искам ново място и моля за препоръка. Била съм в Палиури, Катерини, Солун , Кавала,  Неа Перамос. Моля препоръчайте ми приятни места в същия периметър . Заграждам се в Калитеа и Афитос. Какво ще кажете?

# 664
Никога не сме посещавали Гърция. Търся препоръки за хубав хотел с пясъчен плаж на не повече от 150 км от Солун. Ако някой лично е посещавал петзвездет в този район, ще бъда благодарна да сподели мнение.

# 665
Афитос невъобразима лудница. Цялата Касандра почти обиколихме юли, лудница, мръсотия, не бих повторила.

# 666
Аз гледам към Лефкада
Но заслужава ли си пътя до там? А дали ме е и по-скъпо?

# 667
За мен си заслужава. Хареса ми повече от Корфу.

# 668
  • София
На Лефкада има уникални гледки и в никакъв случай не е по-скъпо. Единствено не е особено подходящо за почивка с малки деца, тъй като най-красивите плажове са опасни за тях. Пътят до Лефкада Таун е приятен - от гръцка страна е изцяло магистрала, от София се стига за 7-8 часа без големи почивки. Вече на самия остров се пътува доста бавно. Но пък цветът на водата от западната страна е толкова ослепително син, че не можеш да откъснеш очи от морето. Реално никъде другаде не е такъв, единствено Навагио на Закинтос е подобен, но пък там не може да се плажува вече, а и когато можеше, беше твърде нагъчкано.

# 669
Афитос невъобразима лудница. Цялата Касандра почти обиколихме юли, лудница, мръсотия, не бих повторила.
Юли в Гърция не ходим. Юни или септември сигурно ще е по- спокойно там.

# 670
Местата около Катерини никога не са ми се виждали спокойни и не ги препоръчвам на Tara_RZ, ако иска да бяга от тълпите. Българи не знам колко има, но със сърби е пълно и шумно. Може би по на юг ще е по-спокойно, последните ми спомени са отпреди три години, когато спряхме в Платамонас/Лептокаря да хапнем вечерта и беше като панаир по улиците.

# 671
beni 64, хотел Mediterranean Village Hotel & Spa , до Паралия Катерини отговаря на твоите критерии. Препоръчвам и хотел   Cronwell Platamon Resort, в Платамонас, Олимпийската ревиера, но там плажът не е пясъчен, докато на първият плажната ивица е широка и пред самия хотел.

# 672
Тази година бяхме около 24май на Касандра за няколко дни и беше доста добре. Имаше си хора, но не беше препълнено. Но не сме били в Афитос. Бяхме в един комплекс между маслинени дръвчета с красива гледка близо до Каландра, но е 18+. По плажовете и таверните си имаше доволно места.

# 673
Привет Simple Smile Доста лета почиваме в Гърция, но все по Халкидики, сега ми се иска да разнообразим и да избягаме от тълпите. Та, може ли да ми препоръчате спокойни градчета с пясъчен плаж, място за вечерна разходка ( с две деца на 9 и 14) и симпатични таверни, различни от областите на Халкидики и Аспровалта? Идеята ми е да са на не повече 5-6 часа път с кола от София. Благодаря предварително Simple Smile
Ако сте ОК с Халкидики и Аспровалта, вижте Керамоти, Фанари. Доста българи има и малко са побългарени услугите, но нищо по-лошо от местата, които вече сте споменали. А и плажовете са наистина хубави.
Можете да помислите и за Тасос, но и там изобилства от румънци.
Препоръчаната по-нагоре Олимпийска Ривиера предлага разнообразие, Паралия Катерини и Олимпиаки Акти са адска лудница, но пък около Паралия Пантелеймонас и Паралия Скотинас е като вилна зона в гора и е доста по-спокойно.
Много българи ходят западно от Кавала - Неа Перамос и Неа Ираклица, и плажуват на ивицата Амолофи, но май това най не го препоръчвам от всичко споменато дотук.

За по-интересни дестинации ще трябва и по-дълго пътуване,

# 674
Здравейте.

Дали според вас е добра идея да се почива с малкото дете на остров Закинтос? Или може би Скиатос ще е по подходящ? Обмисляхме по дълга почивка (две седмици). От темата разбрах че за разлика от Лефкада, Закинтос и Скиатос са по благоприятни за децата. Идеята ми освен плажа да може малко да се разходим и с колата. Детето ще е на две години тогава. Дали можете да препоръчате хотел с аниматор (или захранване) или по добре да си вземем само нощувки от booking/airbnb и сами да си готвим?
Идеята за малко по далечно дестинация ми хрумна като видях цените в момента за северната Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт