На море в Гърция 2024 - V

• 54 511
  • 767
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз мерси за споделянията, аз като питах плажът да не е на хотели имах предвид да може да ползваме чадъри шезлонг, няма да носим, просто да има опция да платим и да ни пуснат, не да кажат зоната е само за отседнали в хотела.
Там, където писах назад няма такива хотели със запазени шезлонги. Има кафенета/барове - лягаш, поръчваш и почиваш. Все пак си гледайте ценоразписа на входа - има заведения с такса за шезлонгите и отделно консумация. Това важи най-вече за Амолофи(след Неа Перамос).

# 16
Monadirs, благодаря за инфото от първа ръка за пресен улов и такситата до Скиатос!

Арети е институция на Пелион. Докато ние се чудим как да отскокнем до Скиатос за ден, туристите от острова всеки ден атакуват (превземат на абордаж) таверната през сезона. Малка несправедливост, но ги разбирам - на острова такава таверна просто няма.

# 17
  • Sofia
Наистина на абордаж бяха превзели таверната. Не знам защо сме я пропускали до сега. 40 минути каране в посока, но беше уникално вкусно всичко. Шегувахме се, защо нямаме поне по още един стомах, за да продължим да ядем.

# 18
  • София
Здравейте! В момента съм на полуостров Касандра, Халкидики. Намирам се в село Криопиги. Кои плажове наблизо са подходящи за плуване и са не толкова каменисти?

Обиколих плажа на Криопиги - не ми допадна, бях на Елани - прекалено тясна плажна ивица, много дребни камъчета в морето, много натъпкано. Най-оптимален ми се видя южния край на Посиди с по-големи и по-загладени камъни във водата, мек пясък.

Времето е топло, приятно, но задуха ветрец и не ми е комфортно да плувам в развълнувано море с каменно дъно.

Пробвай Хрусо (Hroussou)/ Палиури - широка плажна ивица, ситен пясък, плитко и синьо море. Около него я няма и характерната касандрийска гъчканица и застрояване.
На Касандра пясъчни са още Сани, Сивири, Симантро, Калитеа, Скала Фурка, Посиди  (на места със скала на самия вход в морето).

# 19
Monadirs, някоя сутрин, някой да се качи до Лафкос, пекарната там, единствена е. Друг път, обедно или вечерно, като минавате през Аргаласти, на площада, в дъното в ляво, 4- 5 маси отвън, бабата те води вътре да си изберете от тавите, меню няма, няма я и в Гугъл мапс, естествено Simple Smile

# 20
И ние след леки проблеми стъпихме на Кефалония. Наложи се да останем в Янина за 2 нощувки и да търсим лекар, но всичко е наред за сега. Любимо местенце за кафе в Янина ни е Kofi Microroastery, като има и брънч меню и десерти. В периода съм, че някакви странни неща ми се прияждат, такива които по принцип не бих яла в Гърция, но се присетих за паста Арабиата. Заради лошото време решихме да вечеря на местенце, до което може лесно да се стигне с кола и избрахме iValori Osteria. Нямаха избраната от мен паста, но ми я направиха все пак и беше една от най-вкусните, които съм хапвала.

Снощи хапнахме в Avli в Ликсури, най-близко ни беше и знаем, че храната е вкусна. Не можах да пропусна октопода им. Половинката пробва паят с месо.
Скрит текст:

Днес го карах да обикаля из пекарните за кифли с мармалад, ама не можа да намери 😁

Вечеряхме в едно заведение близо до плажа XI. Vardiani Island Restaurant е името и е с приятна обстановка, хубава гледка и вкусна храна.  

Скрит текст:

Специалитета на деня - лаврак със сос от лук и бадеми и ориз

Паста болонезе, една от любимите на половинката. Харесва му как в приготвят на повечето места в Гърция.

И къде без портокалопита  😁

Миналата година хапвахме Sunrise fish restaurant в Скала и ни хареса. Другото заведение, което ми допадна е Esperides Restaurant в Svoronata.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 22:39 от Пълнолуние

# 21
  • В полите на Пирин планина

Поздрави от ферито към Тасос.

# 22
  • Sofia
Monadirs, някоя сутрин, някой да се качи до Лафкос, пекарната там, единствена е. Друг път, обедно или вечерно, като минавате през Аргаласти, на площада, в дъното в ляво, 4- 5 маси отвън, бабата те води вътре да си изберете от тавите, меню няма, няма я и в Гугъл мапс, естествено Simple Smile
Мъжа ми трябва пистолет да му опра в главата да отиде до пекарна в Лафкос🤣🤣🤣 пък и ние не сме от много записващите сутрин. После отиваме на обяд при Мария и вечер се събираме на терасата или в някоя от таверните в Хорто. Тази година сме с южноафриканците, с които преживяхме потопа миналата година и един дълъг обяд е повече от достатъчен. После нещо леко и повече време за разговори. Снощи си направихме гала вечеря с хазяина да празнуваме, че пак сме заедно. Но имаме такава огромна тераса с прекрасна гледка, че направо се размазване от кеф на нея.

# 23
  • гр. София
Поздрави и от Скиатос! От понеделник сме тук с приятели. Пристигнахме без проблем с една нощувка във Волос. Отседнали сме в Kolios, на цял етаж от къща. Мястото е страхотно и го препоръчвам горещо https://maps.app.goo.gl/GQdKtxLpVXPB6k1k6  . Ходихме до близкия плаж на Агия Параскеви, а днес решихме да отидем до Кукунари бийч - останахме до обяд, защото беше претъпкан и се изнесохме.

Следобяд отидохме до Елиас бийч - несравнимо по-спокоен

Утре сме на круизче до Скопелос и Алонисос.

# 24
Запис и от мен в темата и благодаря на параход!

# 25
  • София
Мога ли да пътувам в Гърция с чужд автомобил без нотариално заверено пълномощно? Колата ми се счупи и сега търся от приятели назаем или да купя (което не знам дали може да стане днес )

# 26
  • София
Мога ли да пътувам в Гърция с чужд автомобил без нотариално заверено пълномощно? Колата ми се счупи и сега търся от приятели назаем или да купя (което не знам дали може да стане днес )
По принцип може, но ще имате проблем при проверка на пътя или инцидент.

# 27
Monadirs, независтливо завиждам за терасата! Струва ми се, че и тази вечер ви очаква перфектният залез.

# 28
# 29
Другата седмица гледам го дават дъждове и захлаждане, дано да е накратко ако вали и да става за плаж.

Общи условия

Активация на акаунт