На море в Гърция 2024 - V

• 54 507
  • 767
  •   1
Отговори
# 30
Влизам с един Пелионски залез и огромни благодарности за препоръката за месарницата в Аргаласти! Домашното луканико е един път! Благодаря Simple Smile

# 31
  • Sofia
Къде сте?

# 32
  • София
Другата седмица гледам го дават дъждове и захлаждане, дано да е накратко ако вали и да става за плаж.
И аз гледам прогнозите.Дъждовете са в повече.... Sad Дано се разсеят прогнозите и да става за плажуване.Само сменям сайтовете с надежда

# 33
Влизам са похваля още едно местенце за хапване в Кефалония.

MangiaVino kefalonian restaurant

За пръв път го посещаваме и ни хареса храната и обстановката. Има тераса с няколко маси и приятна гледка. Съвсем нормални цени.

По-рано днес се опитахме да обядваме в Taverna Gialos Porto Atheras, но храната не ставаше за ядене. Толкова гумен октопод и калмари не бяхме опитвали скоро.

И ние гледахме, че ще вали и се чудя дали да оставаме на острова или са сменяме локацията, но като гледам на доста места ще вали.

# 34
Благодаря за новата тема!
Лимноски залез от мен, почивката ни бързо върви към своя край....

# 35

Снимката е от Афетес, над Афисос. Ние сме до Волос и обикаляме района, избягваме близките плажове заради забраните.

# 36
Параход, благодаря за хубавата тема!
Аз тая година пропуснах Гърция и ударих страшна греда с морската почивка, та сега се лекувам като почнах да планирам за догодина.
Имам един амбициозен план да отидем до Пелопонес, там да постоим, обиколим и разгледаме и след това да се придвижим до Килини и оттам Кефалония.
Втората част ми се вижда по -лесна за планиране, но не мога да открия къде можем да спрем по пътя за Пелопонес и да разделим пътуването на две. 12 часа не ми се взимат наведнъж не защото не можем, ние обичаме да пътуваме, но ще ми е по-приятно да спрем.
Сякаш си спомням, че тука съм чела предложения за междинна спирка, но нищо в търсачката не ми изкара такива резултати, та ще съм благодарна за съвети.

# 37
  • Sofia

Снимката е от Афетес, над Афисос. Ние сме до Волос и обикаляме района, избягваме близките плажове заради забраните.
Мръднете малко по-надолу или от другата страна. Разкошно е и времето и морето. Макар че Афитос го дават да е ок всичко.

# 38
  • София
Благодаря за новата тема, Параход!

Втората част ми се вижда по -лесна за планиране, но не мога да открия къде можем да спрем по пътя за Пелопонес и да разделим пътуването на две. 12 часа не ми се взимат наведнъж не защото не можем, ние обичаме да пътуваме, но ще ми е по-приятно да спрем.
Сякаш си спомням, че тука съм чела предложения за междинна спирка, но нищо в търсачката не ми изкара такива резултати, та ще съм благодарна за съвети.
Повечето предложения, които съм чела тук бяха с отклонения от основния път. Ние спахме в Камена Вурла. Нищо особено не е. Курортно градче, където ходят предимно гърци. Настаняванията не са му силна страна. Обаче пък има крайбрежна улица с кръчми. Simple Smile И без това стигнахме почти на смрачаване. Имахме време само да вечеряме. На другия ден отделихме подобаващо време на корабите, които минават през Коринтския канал и следобеда бяхме в Нафплио.

# 39
И ние сме спирали в Камена Вурла, без да съм очарована. Веднъж в едно близко до него селце - Ливанатес, но там има точно едно хубаво хотелче, а най-вкусната таверна затвори през ковида.
Най-често - в Глифа, писала съм и преди. Отклонението от магистралата е 13 км, но има отличен избор на настаняване, няколко добри ресторанта, поносим плаж за еднократно топване и добавена атракционна стойност от отплаващите и акостиращи под балкона ти фериботи за Евия.

# 40

Мръднете малко по-надолу или от другата страна. Разкошно е и времето и морето. Макар че Афитос го дават да е ок всичко.

Може ли да споделиш кои плажове на западен Пелион са Ок? Ние ходихме от източната страна, но днес мислим по-лежерно да е.

# 41
  • Sofia
От Афисос надолу е чисто. Приятели вчера бяха там на плаж. Можете да пробвате Лефокастро. Ние сме още по-надолу.

# 42
  • Варна
Имам един амбициозен план да отидем до Пелопонес, там да постоим, обиколим и разгледаме и след това да се придвижим до Килини и оттам Кефалония.

и  Пелопонес и  Кефалония са  предостатъчни за отделни патувания , не ги слагайте наведнъж на тагъдък , ще съжалявате - само  Кефалония два пъти по седмица ни е малко

# 43
Peterky, идеята ми е да отделим две седмици на цялото пътуване, една в района на Пелопонес и една на Кефалония. Ако не се получи с отпуски, ще остане само Кефалония за тази година, защото ми е голяма мечта.
Иначе за Пелопонес идеята ми е главно да видим Монемвасия и да й отделим два- три дни, евентуално Напвлио и след това към Кефалония. Ясно ми е, че Пелопонес ще остане друг път за по-дълго време.

Параход, мерси, ще видя Глифа тогава. Ние миналата година оттам хванахме ферибота за Евия, но пристигнахме пет минути преди тръгването му и директно се метнахме, нищо не видях от селцето Grinning

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 10:05 от Mosquita

# 44
  • Варна
И ние засега на Кефалония все нямаме късмет със заведенията.

Кефалонийския пай и скаридите саганаки както и всякакво овче , краве или козе сирене не са ни разочаровали никъде. Maklithari Taverna в Макриотика за уйкенда пекат цяло агне или яре - абсолютна вкусотия , ако имате възможност опитайте. Ако можете пробвайте плаж на Agia Paraskevi Beach , Αγία Παρασκευή и заради храната в плажната таверна нямахме греда там Simple Smile.
Москито направо махнете Пелопонес и се съсредоточете на Кефалония  и най - добре направете 2 - 3 отсядания по 3-4 дни в различните части - хем са различни , хем достатъчно интересни - примерно - Agia Effimia или Сами/ някъде от Svoronata до Skala и/или полуострова около Lixouri. За Пелопонес направете отделно проучване и отделно пътуване поне 10тина дни и пак ще е малко.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 10:29 от peterky2002

Общи условия

Активация на акаунт