На море в Гърция 2024 - V

• 54 521
  • 767
  •   1
Отговори
# 60
Имаме планирана почивка около  Кавала от 20 септември , но според прогнозите няма да става за море
Има ли нещо интересно за гледане  в района освен Кавала, Ксанти,Драма
Античния град Филипи, стига да ви е интересно да обикаляте по разкопки и музеи.Ние утре тръгваме от Игуменица, ще спрем за нощувка в Неа Врасна и вторник към Филипи.

# 61
Благодаря bgroza
Но още 4 дни имам за запълване
В ксанти и драма има ли нещо интересно за гледане освен централната част?

# 62
  • София
До 20-ти септември има много време. Нито една прогноза за времето не е точна все още.
И все пак..... макар и да не ми се вярва..... ако времето чак толкова не става за плаж - може да отидете до Тасос, ще уплътните един ден. Обиколката на целия остров е 90 и нещо километра. Само че вземете фери от Керамоти - пътува по-кратко и е по- начесто отколкото това от Кавала.

# 63
  • София
Тия сайтове дават доста различна прогноза .Прецъквам ги тия дни и се чудя на кой да се доверя....

# 64
  • София
Благодаря bgroza
Но още 4 дни имам за запълване
В ксанти и драма има ли нещо интересно за гледане освен централната част?
Пожелавам ви да не се чудите с какво да си запълвате деня, освен с плаж. Но, все пак, ако вали - има две хубави пещери в района - Алистрати(между Драма и Офринио) и Ангитис(малко след Драма).

# 65
Здравейте!
Може ли да ми кажете от къде да видя актуално разписание за ферибота от Кавала за Тасос?
Всичко, което гледах е за месеците до август, а за септември - до 08.09.
Дали има постоянни часове, които не се менят през годината?

# 66
  • София
Здравейте!
Може ли да ми кажете от къде да видя актуално разписание за ферибота от Кавала за Тасос?
Всичко, което гледах е за месеците до август, а за септември - до 08.09.
Дали има постоянни часове, които не се менят през годината?
Много са малко фериботите от Кавала, по-дълго време пътуват и са до Скала Принос. По-добре хванете кораб от Керамоти. Иначе, ето го разписанието до 16 септември. http://www.thassos-ferries.gr/bg/Itinerariesb.php?cat_id=2

# 67
И аз следя времето за Ситония 16-20 септември къде ли не и всеки ден се променя... Много изнервящо..

# 68
Ние сме от 15- 20 на Ситония.Чета,че ще става за плаж, макар че във водата ще е по- топло.Каквото и да е,само да не вали.

# 69
Аз гледам за Сикия. На 17ти и 18ти го дават 50% обилни валежи 😒

# 70
  • България
Скрит текст:
Здравейте! В момента съм на полуостров Касандра, Халкидики. Намирам се в село Криопиги. Кои плажове наблизо са подходящи за плуване и са не толкова каменисти?

Обиколих плажа на Криопиги - не ми допадна, бях на Елани - прекалено тясна плажна ивица, много дребни камъчета в морето, много натъпкано. Най-оптимален ми се видя южния край на Посиди с по-големи и по-загладени камъни във водата, мек пясък.

Времето е топло, приятно, но задуха ветрец и не ми е комфортно да плувам в развълнувано море с каменно дъно.

Пробвай Хрусо (Hroussou)/ Палиури - широка плажна ивица, ситен пясък, плитко и синьо море. Около него я няма и характерната касандрийска гъчканица и застрояване.
На Касандра пясъчни са още Сани, Сивири, Симантро, Калитеа, Скала Фурка, Посиди  (на места със скала на самия вход в морето).
Благодаря за предложението! Беше полезно.
Връщам се с информация: на Хрусо плажът и водата са прекрасни, но имаше огромен гъчканак. Целият Балкански полуостров с децата си се беше изсипал там барабар с един британец.
Има силна музика от близките барчета и минават джетове, яхти, мирише на изпарения от бензин.

Изкарах си добре там, най-накрая поплувах като хората. Доволна съм от самия плаж.

Времето се развали точно нощта между петък и събота и валя и на другия ден имаше по-малко хора на плажа.

# 71
  • София
Извинявай, че съм те подвела. Явно положението в Касандра става все по-зле и по-зле откъм претъпкване. Когато съм ходила на Хрусо (последно миналото лято) беше съвсем поносимо. Особено в посока на къмпинга беше почти празно.

# 72
Не е много за смях, но да се посмеем..
Даже се учудих, че не са българи Joy

# 73
Хайде и от мен една снимка от Лефкада

(Първо помислих, че човека си кара овца на скутера, но е голямо куче. Не знам как балансираше по тези завои, изкачвания и спускания).

И да не е тотален спам, една снимка от плажа на Петани

# 74
  • България
Извинявай, че съм те подвела. Явно положението в Касандра става все по-зле и по-зле откъм претъпкване. Когато съм ходила на Хрусо (последно миналото лято) беше съвсем поносимо. Особено в посока на къмпинга беше почти празно.

Нормално е положението да се променя от година на година и от месец на месец. Хубавите плажове бързо се претъпкват. Написах тук поста, за да знаят читателите на темата, които не са запознати с Гърция (както съм аз).

Ако някой иска спокойствие, повече пясъчна ивица, без изпарения от лодки, може да иде на Посиди около къмпинга. Единственият негатив е многото камъни навсякъде - и на пясъка, и на плажа. Компанията там е разнородна - има много българи къмпингари, някое семейство българи, гърци, турци, малко сърби, руснаци, както и немски туристи. Подходящо е за гмуркане и разглеждане на камъните. А те са ужасно красиви - по-ярки не бях виждала: оранжеви, сини, зелени, лилави.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 10:50 от ferencliszt

Общи условия

Активация на акаунт