На море в Гърция 2024 - V

• 54 606
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
Във Финикунда още преди десетина години ми направи впечатление, че не са особено евтини таверните. Особено на фона на други региони на Пелопонес, където беше буквално без пари.

В Северна Гърция - доста шарено преди две седмици. Има бая скъпи ресторанти, има и селски с по 20 евро сметка за двама (с алкохола 30). Фрапето 2.50 на плажен бар, но в тъпо село през октомври Simple Smile

Солун, това е тазгодишният ми любим ресторант, доста е гурме и популярен (резервации за вечер се правят поне 2 дни напред), според мен за качеството не е скъпо.
Но то в България такива станаха цените, че вече не знам кое би ме изненадало.

П.П. В тая сладкарница на площада в Пилос ядох сладолед, ама отдавна беше и не съм заглеждала какво друго предлага.

# 406
  • Sofia
Prinx, благодаря ти за обстоятелственото ревю! bouquet

Обезателно ще разкажа. Wink

# 407
  • В средата на времето
За всички като мен, които имат намерение да посетят Скиатос - Райън ще летят до там и другата година. Има вече разписание за лято 2025.🙂🎉

# 408
  • София
Трябва да знаете това, ако ще ходите в Гърция

24 Октомври 2024, Четвъртък, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

"Особено ако сте с кола!

Много държави непрекъснато изменят Кодекса за движение по пътищата, в резултат на което някои пътни знаци се премахват и се заменят с нови. Целта е да направи движението по пътищата по-безопасно, но и да насърчи водачите да използват велосипеди.

Един от най-новите знаци в Гърция е 277.1, който показва кола, мотоциклет и велосипед и незнанието му може да обърка много участници в движението.

Официално значението на знака е „Забранено изпреварването на двуколесни от четириколесни+ПС на път с една лента“. Това означава, че лек автомобил или камион няма право да изпреварва двуколесен (велосипед-мотоциклет) в тази точка от пътя.

Тази забрана има за цел да защити двуколесните превозни средства от опасностите, породени от определени пътни условия. Поради тази причина този знак се поставя на тесни пътища, участъци надолу или нагоре и като цяло при трудни/объркващи ситуации на движение".

Trud.bg

# 409
  • София
Трябва да се понапъна много, за да се сетя дали изобщо някога съм виждала човек на колело в Гърция. Simple Smile
Грък на скутер - да, ама да върти педали в жегата.... мммммне.

# 410
  • софия
Тази година на Скирос хазяинът ходеше сутрин до пекарната с колело. Иначе седеше на нашата веранда.

# 411
  • Пловдив
Колелото или хазяина 😆

# 412
Трябва да се понапъна много, за да се сетя дали изобщо някога съм виждала човек на колело в Гърция. Simple Smile
В последните може би четири-пет години виждаме често. И всеки път си викаме - еее, обърка се светът, грък да кара колело!

# 413
В последните може би четири-пет години виждаме често. И всеки път си викаме - еее, обърка се светът, грък да кара колело!
Малко офф топик: А как разбирате, че са гърци? Вече доста често виждам нашенци, които си возят колелата с коли, кемпери, каравани. През септември на Тасос доста често срещахме колоездачи, но нямаха номера, за да ги разпознаем от каква националност са.

# 414
По местата, където ги срещаме, обикновено рядко се виждат туристи Simple Smile

И чужденци също срещаме, де, те си личат по спортното облекло, скъпите колела и нахалството, че пътят им принадлежи. Освен това само турист ще се опне да кара колело по баира в 14 часа на 40 градуса.

# 415
Освен това само турист ще се опне да кара колело по баира в 14 часа на 40 градуса.

А, точно. И аз съм се чудила защо не го правят това сутрин, ами карат колела или тичат на групи в най-голямата жега без сянка.

Няколко пъти сме качвали на стоп разни пишман туристи, тръгнали пеша по джапанки и без подготовка към далечни плажове. Някои бяха пред припадък вече, други изгорели и червени като раци. Мислила съм, че грък няма да го направи, но веднъж качихме и едни заблудени атиняни, които водеха и баба с тях Simple Smile

# 416
  • Sofia
Момичета, а може ли да споделите откъде да си вземем качествен зехтин, в района на Пилос? Намерих няколко местни производителя, но винаги се допитвам и до форума за изпитани местенца. Simple Smile

# 417
Там ли сте вече?
Дай някоя снимчица да ни зарадваш Simple Smile

https://www.oliveoil-kanakis.gr/

# 418
  • Sofia
Черпя с няколко от най-добрите, които успях да направя. Simple Smile

Панорама към Войдокилия:

Замъкът Метони:

Пак там, но този път – морската шир:

Пилос – облян в ярката светлина на залеза:

... и след това, притихнал в меката прегръдка на настъпващата нощ:

Мерси за предложението за зехтина – именно това беше една от локациите, които намерих. Ще тестваме май 2-3 направо, за по-сигурно. Grinning

Очаквайте обстоен разказ от мен, богато декориран със снимчици, веднага щом се върна. Peace Пелополес определено е магично място!

# 419
Пилос наистина е много красив по залез слънце. Не може да се нагледаш на тази красота.

Общи условия

Активация на акаунт