На море в Гърция 2024 - V

• 54 507
  • 767
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте, бих искала да попитам ако някой знае, дали има ферибот от Игуменица до Корфу, който ще превози кола с лодка на колесар. Писах и до двете фирми, но не получавам отговор. На сайта не намирам опция за добавяне на ремарке, а миналата година ферибота за Кефалония от Василики имаше опция да се избере ремарке. Благодаря предварително.

# 751
  • София
Привет! Минаха празниците  и започвам да мисля за почивката тази година. Ще бъде август или началото на септември. По-рано няма как с двама ученици от които единия седми клас, ще чакаме класирания. Ще  бъдем само двамата с ММ. Миналата година  заради Акропола дойдоха и тийновете, но тази категорично отказаха.
Бяхме в Атина и част от Пелопонес ( Нафплио, Монемвасия и Елафонисос). Мислех тази година да си продължим с останалата част, но мъжът ми иска на остров. Гледах Цикладите, но фериботите както писа Параход са солени освен Китнос и Кеа. Мненията в темата които намерих за Кеа на Deviant Art и Параход ме впечатлиха много, страхотни снимки. Благодаря Ви! За сега клоня към него най-много. Други възможности са Итака и Закинтос, като последния най-не ми допада. Евия също е опция.

# 752
Здравейте,  търся отзиви  за апартамент за 1 нощувка в Солун през уикенда- да сте отсядали и доволни....както е къде оставихте колата? Препоръка да пл.паркинг....

# 753
  • софия
Последно запазих апартамент през airbnb, но ние сме 4-ма и ни трябва нещо по-голямо. Търся да е в централната част - площад Аристотел, Бялата кула, църквата Св. Димитър. Като паркираш и ходиш пеша, ако искаш да отидеш извън центъра, палиш колата. За нас така е по-лесно, а и за 1 ден няма много време за обикаляне.
За по-малко хора съм запазила този, този.
В центъра се паркира на платен паркинг - 20 евро/24 ч., 25 за по-голяма кола. След като избереш място за настаняване, на Гугъл мапс можеш да видиш паркингите. В центъра са доста.

Иначе на улицата зоните са от 8:00 ч. до 21:00 ч. през делничните дни и от 9:00 ч. до 16:00 ч. в събота. Максималното време за паркиране е 4 часа, а цената е 1,70 € на час. Неделя и празничните дни паркирането е безплатно.
THESi е приложението за паркиране в Солун.

Друга възможност е да изберете да спите в Переа или около (на около половин час от Солун), паркирате на някой от паркингите в центъра, обикаляте през деня и вечерта сте на спокойствие при морето. Там проблеми с паркирането няма. Ние така обичаме, но е въпрос на лична динамика и време, което имате.

# 754
Благодаря, звънче.
Ние също ще сме 4 или 5,ако може да го споделиш този по-големия апартамент.
Как става плащането на 1,70 евро- трябва предполагам гръцка карта да имаш?

# 755
  • София
Други възможности са Итака и Закинтос, като последния най-не ми допада. Евия също е опция.
Вижте Кефалония, по-голям е и дава възможности за разходки и различни плажове. В Аргостоли може да видите сутрин рибарите как хранят костенурките. Асос и Фискардо са много чаровни градчета. Плажове според мен има за всеки вкус - и с пясък, и с камъчета.
Итака е много малък остров, освен столицата Вати, има 3 селца. Киони е симпатично, но много мъничко. За плажовете не мога да кажа, защото посетихме 2, и не бяха кой знае какво.
До Итака бяхме само за ден, но това ни беше достатъчно. Леванте ферис имат ранен ферибот от Кефалония до Итака, нещо от сорта на 7:30 сутринта, и после обратен към 16:30.
Може да погледнете Корфу, той също е хубав. Корфу таун много ни допадна, плажовете, които успяхме да посетим също. От Корфу има дневни екскурзии до Паксос и Антипаксос, които за съжаление не успяхме да посетим, защото детето беше малко.
На Лефкада не сме почивали, и не мога да дам хубав съвет. Ние ходихме 2 дни под ред през 2023, когато времето в района на Парга беше лошо. Единия ден видяхме Лефкада таун, а на следващия ходихме до плажовете Егремни и Порто Кацики. Това за нас бяха топ 3 места за посещение там, които след като видяхме, не намираме смисъл да правим цяла почивка на този остров.

# 756
  • софия
Благодаря, звънче.
Ние също ще сме 4 или 5,ако може да го споделиш този по-големия апартамент.
Как става плащането на 1,70 евро- трябва предполагам гръцка карта да имаш?
Това е
Този също е много добър на идеално място.
Не сме ползвали приложението за паркиране. Просто го знам. Намирането на място е 6-ца от тотото, нямаме нерви и избираме платен паркинг.

# 757
Напомням, че от месец Солун вече има и метро и може да се ходи и с него до центъра. Празно е, все още не се ползва много. И евтино, а през уикенда в началото беше дори безплатно. Може да се отседне някъде по краищата на линията, където паркирането е по-лесно.
Иначе ние отсядаме най-често в Ано Поли, където паркирането е безплатно, но уличките са тесни и е абсолютно тото да намериш място, особено ако не ги познаваш добре. Понякога има паркомясто в двора, като последния път. Домакинът дори ни изми колата по своя инициатива, защото беше валял сахарски дъжд през нощта Simple Smile
В центъра също сме отсядали, но ми е адски шумно. Там само на платен паркинг, други начини няма.
Като цяло е по-зле, отколкото в София, задръстванията също. Засега не ми изглежда метрото да облекчи нещата, така са си свикнали.

# 758
  • София
Други възможности са Итака и Закинтос, като последния най-не ми допада. Евия също е опция.
Вижте Кефалония.......
Били сме на Кефалония  и го разгледахме почти целия, на Лефкада също. Ако изберем Итака , ще е за 4 дни най-много съчетано с Лефкада или Кефалония за  още 4 примерно.
Вчера в момент на лудост направих резервация за Кеа и по-точно в Юлида и сега като гледах снимките на Параход от там се оказа, че е снимала точно нашата къща Smile
https://flickr.com/photos/182857952@N07/53038295325/in/album-72177720309696024
Резервацията е с безплатно анулиране и още не съм на 100% сигурна, но  .... май там ще се почива тази година.

# 759
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 760
  • софия
Ние също сме в чуденка къде да ходим, а няма време за резервация. Планираме началото на юли. От години не стъпваме в сезон в Северна Гърция, искаме остров, но да не се пътува твърде много, че тази година дните отпуск са ни под точен брой, ще ни се наложат и имаме и планирани още доста пътуване.
Ще взема да разгледам Кеа.

# 761
  • Пловдив
Аз пък се чудя на южната част на Евия и от там да прескочим до Кеа или Китнос /за където има по-удобен ферибот и прилично настаняване/. Кеа+Китнос явно трудно се комбинират заради онзи единствен рядък ферибот.

# 762
Здравейте, за първа година ще почиваме в Гърция. Ще сме в района на Паралия Митрофито. Така се случи, че там ще празнуваме рожден ден на дъщеричките ни - 13 години, септември. Бихте ли препоръчали къде да отпразнуваме началото на тийнейджърството Simple Smile Не заведение, по-скоро приключение. Можем и до Солун да отидем ако има нещо подходящо. Има ли в района плуване с делфини като в нашия делфинариум, или голям увеселителен парк, или други забавления, които Ви дойдат на ум. Не ми се иска просто да ги завлечем в някое заведение, а да имат изживяване...
Благодаря!

# 763
  • софия
До Солун има Waterland. Били сме там преди повече от 10 години и не мога да кажа как е сега. Тогава дъщеря ни беше малка и ѝ хареса, моят спомен е за нищо особено, но приятно. Прекарахме целия ден там.
Плуването с делфин трудно може да бъде сравнено с нещо друго.

# 764
  • СОФИЯ
Аз резервирах Скиатос за началото на юни, 7 дни. Миналата година се мотах достатъчно и така и не отидох там, та по тази причина сега от януари вече купих самолетни билети и направих резервация през букинг с отложено плащане в началото на месец май. В края на плаж Мегали Амос ще сме, не от страната на градчето, а в другия край. Не съм била до сега на острова, нито на някой от съседните. Рових нещо в нета и оставам с впечатление, че там освен градът Скиатос, многото плажове на самия остров и съседните, които са популярни от филма, друго май няма много какво да се разглежда или не е така? На Мегали амос има ли лодки, които тръгват за круизи? Напр. до Скопелос и този плаж Лалария, които е достъпен само по вода? Може би е твърде рано, но към момента намирам тръгване само от нов и стар порт на самия град Скиатос. До Алонисос има ферибод, струва ли си да се отиде за 1 ден без преспиване? Изобщо ако нещо ви е впечатлило и дадете някакви насоки ще съм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт