Полип на ендометриума

• 716
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, предварително се извинявам, че пускам нова тема, но в тази която намерих никой не е бил активен от 3 години, а съм страшно притеснена и бих искала да се посъветвам и с момичетата във форума.

Днес бях на лекар и се установи, че имам полип на матката ( 10,0 мм), ако разчитам правилно амбулаторния лист, на прегледа обсъдихме хистероскопия, като ми обясниха, че трябва да се направи през първите дни от цикъла, но не ми дадоха подробности какво точно е това и какво ми има. Рових се доста из интернет и там прочитам страшни неща, за безплодие, рак и подобни...
Моля ви, ако някой се е сблъсквал с това, да ми разкаже колко е опасно и дали би повлияло на бъдещи опити за дете, тъй като преди година преминах през мисед аборт, кюретаж и след това лапароскопия и съм наистина уплашена, а трябва да седя и чакам близо месец до интервенцията.
Благодаря предварително! ❤

# 1
Полипът се маха при хистероскопията и се оглежда матката. Съвсем лека процедура е с лека упойка. После се праща за изследване. Най-често са съвсем безобидни. Няма да повлияе за бъдеща бременност.
Има тема някъде из форума.
Няма за какво да се притеснявате сега.
Даже при някои жени препоръчват първо следене.
Аз бих препоръчала да го махнете при онкогинеколог. Все пак правят често такива процедури и имат повече опит.

# 2
Ох, благодаря Ви за успокоението! ❤
Живея в София и от скоро се ориентирах към клиниката на Щерев, тъй като не останах никак доволна от Надежда.
Някой правил ли си е подобни манипулации там и би ли изказал мнение?

# 3
Нямам представа за Щерев. Проучете за конкретен лекар и действайте. Може и второ мнение да потърсите.
Аз съм махала полип при Карагьозов от Вита.

# 4
Аз съм имала, нищо страшно няма. 1 месец без секс и това е. Обикновено са доброкачествени. Но трябва да се следиш, появяват се отново.

# 5
Аз имах, ощипаха ми го с прицелна колпоскопия, но отново се появи, не съм го махала пак

# 6
В понеделник ми направиха хистероскопия. Преди 5 дни. Понеже имах полип и две миоми. Нищо страшно (въпреки че мен много ме беше страх). С краткотрайна пълна упойка венозно, а самата процедура е около 15 минути ако всичко е наред.
Лекарят влиза през влагалището с хистероскоп, който включва камера и осветление, издува леко матката с газ, за да работи по-лесно и започва да отстранява каквото прецени. После се прави аблация, което ми го обясни като обгаряне на вътрешния слой на матката, за да не се появи полип поне следващите 2-3 години. Същия ден се прибрах, като леко ме наболяваше корема ниско долу.
Не съм се интересувала за последиците при бременност и раждане, тъй като имам две деца и това не ми е на дневен ред.

Общи условия

Активация на акаунт