За пореден път пускам тема за моите проблеми. Та, с две думи-от години страдам от твърде често ходене по голяма нужда. В началото на годината ходих на гастроентеролог, който ми пусна изследвания на фекална проба-калпротектин и още две, които бяха за някакви бактерии мисля. Всичко беше наред с резултатите и доктора ми изписа Сулфасалазин и Флажил антибиотик. Временно се бях оправила уж, даже след две седмици ходих при него да потвърдя, че има ефект от лечението. Той ми каза да пия Сулфалазина един месец и постепенно да го спра. Но още не изтекъл месеца и симптомите се завърнаха. Беше ми казал, че ако не се оправя ще се прави колоноскопия и аз се уплаших от това и не се върнах повече при него. Много се съмнявам колоноскопията да открие нещо, сега съм на 38г., а оплакванията ми са сигурно от 10-тина години. И напоследък се ровя за информация из нета, чета за Синдрома на раздразнените черва и всичко, което се споменава много напомня на моите оплаквания. Знам че лекарите постоянно повтарят да не се самодиагностицираме от интернет, но не искам да обикалям постоянно лекари, да пия една камара силни лекарства и да си ходя неизлекувана. На всичкото отгоре имам и анална фисура, която е с горе-долу същата давност(възникна по други причини, писала съм в темата за фисурата много пъти). Чудя се дали не е възможно червото да се раздразни от самата фисура, според медицината-едва ли, но все пак е странно, че проблемите с честото ходене започнаха малко след появата на самата фисура.
Фисура+често ходене до WC е ужасна комбинация и затова търся начин да оправя поне чревните си проблеми, за да е малко по-поносимо. Фисурата я мажа с какво ли не, понякога се оправя за известно време и после пак наново се почва, с това често ходене до тоалетна и тя едва ли има някакъв шанс да се оправи. То и без него шанса е малък при тази давност, но все пак.
Въпросът ми е, дали някой от вас не знае нещо ефективно за СРЧ, което да е на билкова основа, понеже не мога да си изписвам сама лекарства, а отида ли пак при гастрото, ще иска колоноскопия сигурно...Изобщо, какво бихте ме посъветвали?