Перилни препарати и омекотители - 76

• 52 735
  • 724
  •   1
Отговори
# 15
Да, в приложението.
Написах избелващ препарат.

# 16
Днес изпрах бяла тениска с петна от кръв за 69 мин на 60 градуса и течен Ариел. Може би тези петна лесно се перат, иначе под 3 часа не знам как е станало изпирането.
HushedThinkingScream

# 17
Днес изпрах бяла тениска с петна от кръв за 69 мин на 60 градуса и течен Ариел. Може би тези петна лесно се перат, иначе под 3 часа не знам как е станало изпирането.
HushedThinkingScream
Никога не съм имала проблем с петната от кръв. Кръвта не е предизвикателство за хубавия прах и правилната програма (пералня).

# 18
  • София
Има ли значение с какво ще изпера на ръка бейзболна памучна шапка...доста замърсена?
В ДМ не ми отговориха на въпроса за прах за ръчно пране
Имам само прах Денкмит за цветно , който мисля да ползвам??

# 19
Има ли значение с какво ще изпера на ръка бейзболна памучна шапка...доста замърсена?
Такива шапки пера ежедневно (детето спортува активно) в пералнята на 60 С със стандартен препарат за пране в зависимост от цвета пране.

# 20
Здравейте 🙂
Видях тази сода

Как да я използвам примерно за пералня  🤔 самостоятелно за почистване ли ,има ли опасност за пералнята и на каква програма евентуално?
Благодаря 🙂

Това, като го гледам (няма линк) е натриев бикарбонат, известен още като сода за хляб. Не върши почти никаква работа, да не кажа никаква, за пране. Продуктът явно е предназначен за тези еко-био домакини, които поддържат домовете си само със сода, оцет и подобни бабини-деветини.

ПП: Не го използвайте и за печене на хляб, този не е достатъчно чист за тази цел. С една дума, не ви трябва.

# 21
Аз искам да благодаря на Guess who & Taed,че внасят толкова много полезна информация за прането.
Определено откакто съм в темата научих много.

# 22
  • Сливен

100% натриев перкарбонат
Това е което се коментира, нали.

# 23
Как е написан в сайта на ДМ?

# 24
  • София
Такива шапки пера ежедневно (детето спортува активно) в пералнята на 60 С със стандартен препарат за пране в зависимост от цвета пране.
все още не ми се рискува, но ако ме стане на ръка ще пробвам на 30гр.
Пп. Това се коментира по горе, белина...някаква.
Иначе търся натурален омекотител който ме струва 60лв (не ползвам конвенционални)
https://tierraverde.bg/eko-prane.html

# 25
Иначе търся натурален омекотител който ме струва 60лв (не ползвам конвенционални)

Няма такова нещо, като "натурален" омекотител. Групата вещества, които се съдържат в омекотителите не се срещат в природата. Натурален омекотител или не е омекотител или не е натурален. Маркетинг.

Оставам с впечатление, че за да не си развалят случайно дрехите, много хора ходят със съмнително изпран текстил и после много жени ходят на лекар, защото не могат да се отърват от вагинални течения, или пък имат кожни проблеми, алергии и т.н.

Примерът за вагиналните течения не е от чуто-недочуто, а е от лекарски кабинат. След промяна на хигиенните навици за пране, проблемът е трайно и дефинитивно премахнат.

Подобно е положението с устната хигиена. Цял живот си мие зъбите по два пъти на ден, ама тръкне за 15-20 сек. и сменя четката веднъж-дваж годишно. Резултат- на 50 г. половината му зъби ги няма.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 12:51 от TAED

# 26
Скрит текст:

Няма такова нещо, като "натурален" омекотител. Групата вещества, които се съдържат в омекотителите не се срещат в природата. Натурален омекотител или не е омекотител или не е натурален. Маркетинг.

Оставам с впечатление, че за да не си развалят случайно дрехите, много хора ходят със съмнително изпран текстил и после много жени ходят на лекар, защото не могат да се отърват от вагинални течения, или пък имат кожни проблеми, алергии и т.н.
Примерът за вагиналните течения не е от чуто-недочуто, а е от лекарски кабинат. След промяна на хигиенните навици за пране, проблемът е трайно и дефинитивно премахнат.

Подобно е положението с устната хигиена. Цял живот си мие зъбите по два пъти на ден, ама тръкне за 15-20 сек. и сменя четката веднъж-дваж годишно. Резултат- на 50 г. половината му зъби ги няма.
[/quote]

Малко офтопик
Скрит текст:
Зъбите са слабото място при мен.
Абонирана съм за зъболекарските кабинети откакто се помня. Все избирам и често сменям четката си за зъби, а от няколко години ползвам ултразвукова и зъбен душ. Главите на четката се сменят редовно.
И въпреки цялата отговорност и своевременно отстраняване на кариеси, вече съм с 4 импланта. Не съм на 100 години 😉
Понякога е и божа работа, какво да се прави…!

# 27
При зъбите най-важно е какво ти е заложено генетично.

# 28
Имаме 2 програми на 40 градуса - една за памук, другата за синтетика. Освен различни обороти на центрофугата, какво друго е различно? По принцип, независимо от марката. Количество вода? Скорост на достигане на температура? Време на същинско пране?

# 29
В книжката на уреда трябва да пише каква е разликата. Според мен програмата за синтетиката е за по-малко кг от капацитета на машината.

Общи условия

Активация на акаунт