Перилни препарати и омекотители - 76

• 52 735
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
Не това питам. А в книжката не пише това, което ме интересува. Не че ми е важно, но след коментарите кой как пере ми изникна този въпрос.

# 31
Имаме 2 програми на 40 градуса - една за памук, другата за синтетика. Освен различни обороти на центрофугата, какво друго е различно? По принцип, независимо от марката. Количество вода? Скорост на достигане на температура? Време на същинско пране?
Разликата, според мен, е начинът, по който се върти барабанът при прането и центрофугата. Би трябвало да има разлика и в количеството вода. Освен това и — за колко време се задържа температурата от 40 С по време на основното пране.

# 32
Благодаря.И аз предполагам нещо подобно, но едно е да предполагаш, друго да знаеш със сигурност.
Този въпрос ми изникна, защото в много случаи, когато прането ми е по-малко, въпреки че е памук, пера на синтетика, защото се мачка по-малко, а и в това топло време няма значение, че центрофугата не е на max обороти.

# 33
Аз не бих прала памук на синтетика - синтетиката се изпира по-лесно от памука, изисква по-малко вода и по-малък брой изплаквания и това може да се отрази на качеството на изпиране, съответно да има остатъци от препарата. Ако е смесено прането, ясно, че ще се пере на обща програма, но визирам случаите, когато е главно или само памук.

# 34
  • София

100% натриев перкарбонат
Това е което се коментира, нали.
Да, това е.

# 35
Оцветени дрехи успешно съм оправяла с този препарат:
http://izi.bg/product/3869/2-br-snow-extra-power-prahche-za-petn … -br-h-160-gr.html
Не съм ползвала скоро, но доколкото помня, първо се накисва оцветената дреха с половината от пакетчето, разтворено в топла вода за 8 часа. Останалата част се добавя към праха за пране в пералнята. Ползвала съм го 2 пъти - не остана и петънце. Само пак прочетете упътването, че ми е стар споменът.

# 36
Сърдечно благодаря! А откъде да купя? За първи път виждам..

# 37
Ами аз съм от Русе и го купувах и двата пъти от една местна дрогерия - Зази и ко. Имат и онлайн магазин, но не го намирам там сега. То си беше преди няколко години. Сега дали и къде го има, идея нямам...

# 38
Оставам с впечатление, че за да не си развалят случайно дрехите, много хора ходят със съмнително изпран текстил и после много жени ходят на лекар, защото не могат да се отърват от вагинални течения, или пък имат кожни проблеми, алергии и т.н.

Примерът за вагиналните течения не е от чуто-недочуто, а е от лекарски кабинат. След промяна на хигиенните навици за пране, проблемът е трайно и дефинитивно премахнат.

Не знам дали не е се продава с тази цел содата която обсъждаме . Много интересно, защото аз миналата седмица купих един пакеt Heitmann pure  Reine soda. Но аз планирах да го ползвам да изчистя дървените столове в градината от зеленяк, че през ваканцията са хванали . Май е валяло.

# 39
Здравейте. Благодаря на TAED за отговора за бебешко пране. Откакто станахме баба и дядо няма ме привличат тези сензитив прахове. Но ако може без аромат. Ползвам си ги и за нас.

Кой сподели за избелване?

И за дрехи които се развалят от пране?
На моя позната дрехите от бебетата са чисто избелели от прекалено дългите програми на снаха и. Показа ми лично. Вика вземай за твоето бебе, аз отвърнах че по-хубави парцали имам в тоалетната за пребърсване.
Майка ми пък откакто е открила белината е пристрастена към избелването на кърпи.
Пере с евтини прахове, като има петно, всичко закисва във белина. Съсипала е поне 30 кърпи, които ползваме за кракс вече. Някои от тях се раздират и на боклука. Няма разубеждаване.

Относно кръв, не знам кой ви е казал кръв в топла вода? Кръв се изпита с обикновен сапун на студена вода.
Вчера ядохме боровинки с детето. Наплескахме тук един тюркоазен чаршаф. Вместо да въртя 3 часа д го избелвам и развалям, на петното сложих 1 с.л. кисело мляко. Излиза гарантирано.
Жената с уредите които и калцират, сложи си филтърна входа за водата. Много хубави има. Ползвай калгон.
При мен е твърда водата.
 Djordjia, имаме общо с теб. Майка ти и жена ми са биотехнолози микробиолози.
И моята казваше на времето, че доцентка по микробни биотехнологи иказвала: "микробите си правят баня на 60, дори на 90 част от тях остават, затова да се глади"!
Аз купих за Коледа подарък Rhonson  3000 v ютия, бързо загрява, глади хубаво.
Примера с вагиналните течения са за мен глупост.
Жена ми пере отделно, всеки си има леген за чорапи и бельо. Бикините веднага, или после засъхва.
Не перем обувки и други мръсни неща които могат да съдържат пръст.Grinning Тази омраза към почвените микроби, яйца, ларви е неизкореняема. Поради същата тема и вероятни паразити в почвата се чисти след всички влизащи и гости, с препарат и обувки не се оставят вътре, защото нашия рижльо лиже всичко което падне.

Относно Масутис, бях на почивка в Нея Ираклица и е супер скъп този магазин.
Не разбирам тази мания да се поръчват дрехи, евтинии и прахове от Амазон и др.

Бих пробвал, но сега сме пълни до горе със прах. Този ТЕСТ И САВЕКС ползваме от 2 г и още има.
За пералнята Татрамат, майка имаше когато бяхме деца. Переше велико, излизшае бяло, но много време чакаше, около 2-3 часа. Може би Таед е прав да ползваме дългите програми. Аз и на см не ползвам на 70 градуса.
Ето линк към онлайн пазара със корал.
Този е страхотен и има всичко, дори ароматни кърпи за сушилня.
https://vnosniperilni.com/category/produkti

https://www.borsazadoma.com/coral-ekspresno-svezo-20-praneta.html

https://stirka.bg/mobile/product/details?Id=230&langId=0
https://maxxcleanbg.com/coral-optimal-color-techen-preparat-za-t … e-24-praneta.html

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 04:59 от pisnami42

# 40
Момичета, имам нужда от съвети как да пера работни дрехи с машинно масло по тях. Отворена съм на всякакви съвети за вида на перилния препарат, програма и всичко останало. Не ми се получава хубаво изпиране и дрехите си имат остатъчна миризма на масло. Петната не ги комнетирам даже, никакъв шанс да се махнат..  Може и да е мисия невъзможна, но все пак да питам ако някой е открил начин за справяне с тези дрехи ☺

# 41
  • на дъното
Здравейте отново 🙂. Аз пак с въпрос🤔🫣
С какво третирате дрехите подмишници, които са се оцветили от потта и деото в жълтеникаво?
Благодаря 🤗🙂

# 42
Прочетете 1 страница. Там е описано.

# 43
  • София
A старо мастило, на бял памук -има ли оправяме Thinking

# 44
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, прочетох цялата информация от страница 1, но не открих отговор на моя проблем. Пералнята ми не е нова , редовно я почиствам с препарат за перални машини и въпреки това по - тъмните дрехи излизат все едно по тях има тънък слой мъхчета.
Ще съм благодарна, ако някой ми даде съвет  какво да направя за да предотвратя това.

Аз имам същия проблем. Дано някой се включи с решение.

Общи условия

Активация на акаунт