Перилни препарати и омекотители - 76

• 52 778
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • Paris, France
Плетива не се перат с прах за груби тъкани.

Мисля, че никога няма да стане съвсем като нов.

Оттук нататък бих го прала със студена вода и течен за вълна + цветоулавящи кърпи

# 646
Нищо не можеш да направиш и не си виновна.
Аз спрях да купувам такива дрехи, които нито са. бели, нито са цветни.
Преди няколко дни, приятелка е подарила на малки ми син чисто бял суитчер с червена картинка и веднага си рекох  “ей това няма да има пране, цялото ще стане розово”. Изпрала съм го само веднъж на 30 градуса, ама ако все така се пере, ще се захаби.

# 647
Аз пък всичко, що е бяло, колкото и ще картинки и шарки да има, го пера на 60С. Нямала съм оцветено.
За пример — детето има един мнооого бледосив анцуг на Найк с червени щампи на горнището и долнището. Толкова е бледо сивото, че го пера с бялото пране.
Леле, колко пранета е видял на посочената температура… трета година го носи, правете си сметка.

# 648
Да, но не винаги са щампи, а апликации от плат.

# 649
Да, но не винаги са щампи, а апликации от плат.
Така е, дадох пример с щампа, но имам и с апликации, имам и бяло с тъмносиньо блуза, която е от двата цвята плат ушита — отново не пуска.

# 650
  • Somewhere far away
Е не може да сравняваме пуловер с анцунг. Материите са напълно различни.

# 651
Е не може да сравняваме пуловер с анцунг. Материите са напълно различни.
Добре, щом ще трябва да изброяваме поименно — давам пример за блуза, пуловер, суетшърти с щампи и апликация.
Скрит текст:

Още примери да давам ли?
Всичко показано се върти на 60С с прах за бяло. Показаните дрехи не са нови, а на няколко години всяка.

# 652
И ние имаме такива дрехи, но не става дума за тях.

# 653
И ние имаме такива дрехи, но не става дума за тях.
А не тръгна ли дискусията от пуловер и картинка и как едва ли не бяло с шарено е обречено на провал?

Прилагам примери, че мисията е възможна. Това е.

# 654
  • Paris, France
Аз спрях да купувам такива дрехи, които нито са. бели, нито са цветни.

И аз така. И много ме дразнят подаръците, които са на контрастни райета, с контрастни цветове.

Забелязах, че ако пера с прах + Vanish на висока температура, няма оцветяване на бялото, но другите цветове избеляват.

Плетените дрехи не са като многоцветните дрехи, които са памучни или от полиестер. Ако са вълнени е много трудно да се обезцвети бялото, което е вече оцветено.

Течният Ariel за спортни дрехи пере добре и след него бялото не е оцветено от другите цветове по влакната на тъканта, дори на високи температури, обаче оставя бялото леко синеещо. Явно съдържа доста азуранти. Слагам по малко от него на петната на вълнени тъкани и плетива, но не пълна доза. Пера си ги с препарат за вълна.

# 655
  • София
Понеже гледам, че дискусията покрай моя казус леко се е нагорещила, да уточня, че пуловера е 100% изкуственяк (дъщеря ми си го е купила само, защото и е харесал на външен вид), та не съм и помисляла да му бая чак толкова много, както на моите вълнени блузи. Ясно е, че белята стана заради ниското качество на т.н. бърза мода.
Все пак благодаря на всички, включили се с мнение по темата!

# 656
И на скипа дозите са до 200 мл за твърда вода и силно замърсени дрехи.
Не мисля че е турски показания ариел.
Просто такава е дозировката.

Силно-концентрирани прахообразни препарати вече почти няма, особено в Източна Европа. При тези цени, никой няма да го купува. Маркетолозите са преценили, че въпреки по-големите разходи за транспорт, по-големите опаковки привличат вниманието на домакините и се продават по-добре.

# 657
Да се лъже окото...да.

На мен не ми пречи.

# 658
Мда, изненадващо развитие е това, че си бяха по-удобни по-компактните... обаче явно надделява нагласата от сорта на "А да бе, как ще платя толкова за тоя малък пакет насреща ми?" То ясно че не е направено ние да плащаме по-малко, ама човек се лъже.

# 659
И още нещо: От няколко месеца не виждам по магазините в Германия и Persil Megapearls. Не знам дали е временно или нещо по-постоянно, т.е. е спрян от производство. DM, Rossmann, Kaufland, не съм виждал...

Общи условия

Активация на акаунт