Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 608
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • Велики Преслав
Аско и V-Zug имат модели по 2000 оборота, Миле също имаха дали още се произвеждат за други страни не зная. АЕГ и Сименс също имаше по 1800 оборота.

# 211
А произвежда ли се още пералня с 2000 оборота ? Нали преди бая години имаше едно Горение с 2000 оборота , имаше и по-бюджетен вариант с 1800 оборота .
1800  около 2013  и 14 г. Бяха купили Asko тогава Горенье. Не е внасян модел на 2000 или не знам. ASKO имаха модел на 2000/без гумен маншон/ luxory клас на ASKO.Ако сте виждали Cylinda, същото.

# 212
  • Велики Преслав
Аз съм ползвал Миле 2000 оборота. Беше топ.
Иначе, най-високооборотна машина за обработка на пране която съм виждал промишлена центрофуга, за 30 кг пране, която е просто един цилиндър директно накачен на оста на трифазен мотор и върти на 3000 оборота (2850)

Аз много исках да си купя такова Аско, но изтръпвах от мисълта нещо да се случи с нея, съответно няма части и се въздържах.
 П.С с доставката излизаше около 3000 лв

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 22:19 от Васил Василев

# 213
Аско и V-Zug имат модели по 2000 оборота, Миле също имаха дали още се произвеждат за други страни не зная. АЕГ и Сименс също имаше по 1800 оборота.
Да, имаше на Miele преди години в комплект със сушилня. Водеха ги полупрофесионални. Сега само Gewerbliche Waschmaschinen miele.
Asko Steel Seal™ е страхотна машина.Нещо напоследък срещам само на 1800об/мин.Къде ги правят след 2018 г., придобиването от hisense е ?

# 214
  • Велики Преслав
В Словения.
Да полупрофесионални бяха. Милето имаше една страшна програма 50 минути на 70° с 4 изплаквания, която е активна само ако е свързана трифазно тогава нагревателите са 6 киловата. Върти без почивка само сменя посоките. Изпираше чудесно и плакнеше 3 пъти.

# 215
В Словения.
Да полупрофесионални бяха. Милето имаше една страшна програма 50 минути на 70° с 4 изплаквания, която е активна само ако е свързана трифазно тогава нагревателите са 6 киловата. Върти без почивка само сменя посоките. Изпираше чудесно и плакнеше 3 пъти.
Да, там преместиха производството след придобиването им от Горенье. Дано да остане там.

# 216
  • Велики Преслав
Аско и тези високооборотните  модели на Горение са от малкото перални сега на пазара без пружини. Стоян на маслени амортисьори като кола. Много стабилни.
Но счупи ли се нещо, все едно ремонтираш БМВ последен модел. Единия амортисьор 40 евро беше те са 3 при някои модели при други 4

# 217
Аско и тези високооборотните  модели на Горение са от малкото перални сега на пазара без пружини. Стоян на маслени амортисьори като кола. Много стабилни.
Но счупи ли се нещо, все едно ремонтираш БМВ последен модел. Единия амортисьор 40 евро беше те са 3 при някои модели при други 4
Да, но почти не им се случва. Miele ни оставиха жокер при избор и как да се ориентирам за казана като гледаме ротивотежестите дали са отбелязани. Услугите поскъпнаха/ мисля, че е 65-75 лв. посещението на сервиз Bosh вече/Частите и труд - също.

# 218
Когато перете някоя обемна дреха като яке например, добавяте ли допълнително нещо  за балансирано центрофугиране ?

# 219
  • Велики Преслав
Аз не. То ако е много обемно да запълни целия барабан ще го балансира само.

# 220
Не. Само веднъж съм имала проблем с една възглавница.
Иначе съм имала случай на отказ да центрофугира, ма не помня какво. Тогава го извадих, изстисках, че имаше много вода в него, и после пуснах центрофуга.

# 221
Здравейте! Тъй като нямаме място за 2 отделни уреда, търся мнения за този комбиниран?

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-lwr98165xe

Благодаря!

# 222
  • Велики Преслав
Уникален уред. Но има тема за комби уреди.

# 223
Извинявам се, може ли линк за тази тема, не я намирам. Благодаря

# 224
Извинявам се, може ли линк за тази тема, не я намирам. Благодаря
https://m.bg-mamma.com/?topic=1618272

Общи условия

Активация на акаунт