Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 27 422
  • 733
  •   1
Отговори
# 720
  • Сливен
С какво почиствате чекмеджето на пералнята? С каквото и да съм пробвала, все остава нещо.

# 721
Пускам го в миялната.

# 722
Не би трябвало да остава нещо различно от вода след пране. Аз го изплаквам само с вода на мивката.

# 723
  • Сливен
Тъй като имаме дете на 1 година и след като се роди, единствено с бебешки препарат/веро, пробвах да го мия.Ксто с приберем, ще приложа снимка.

# 724
В миялната или с Циф.

# 725
  • Сливен
Нямаме миялна - евентуално, след бъдещ ремонт 😅.

# 726
Много ни е варовита водата и на старата се беше вкаменил един участък. С антикалк на Сано го кистах. С оцет..с какво ли не и така и си остана неотстранено накрая..и стоеше грапаво.
Ползвам омекотяващи таблетки..но в барабана. Горе не действат. В комбинация с ниско налягане....е ужас поддръжката при мен.

Ако нямаш горните проблеми / твърда вода и ниско налягане/...не би трябвало да е трудно почистването.

# 727
Тъй като имаме дете на 1 година и след като се роди, единствено с бебешки препарат/веро, пробвах да го мия.Ксто с приберем, ще приложа снимка.
Накиснете го в съд, в който е разтворен препарат за почистване на пералня.
Аз не виждам смисъл да се ограничавате от препарати, освен ако детето не е алергично към нещо или има дерматит.

# 728
  • Сливен
Благодаря за съветите. Ще пробвам 👌. Преди няколко години/една май преди да забременея/, влизах да търси помощ пак тук, какъв препарат да използвам за пералнята и някой спомена К2. Много съм доволна от него, даже майка ми и свекърва ми, и те взеха с него да почистват пералните си. Така че - определено форума помогна, в даденият случай. Надявам се и сега така да стане.

# 729
Използвай го пак. На мен ми харесва, защото са две дози в кутията и чисти по-добре от течните.

# 730
  • Сливен
Ами да ви кажа, майка ми го ползваше до скоро, до като се пенсионира баща ми. В друга пералня му пускаше работните дрехи и като сложила от К2 в пералнята/едната
доза,  ми се обажда и вика :"такава чернилка излезе от пералнята, че чак барабана заблестя". 😆

# 731
Ами да ви кажа, майка ми го ползваше до скоро, до като се пенсионира баща ми. В друга пералня му пускаше работните дрехи и като сложила от К2 в пералнята/едната
доза,  ми се обажда и вика :"такава чернилка излезе от пералнята, че чак барабана заблестя". 😆
Хубаво е на около 3 месеца да се пуска почистване и да се чисти и филтърът при помпата. Не толкова заради мръсните дрехи, колкото заради това, че от самите препарати остават наслоявания по барабана и казана и са като лепкава кал. Ако отсъствате няколко дни, можете да оставяте люка изцяло отворен и да вадите и чекмеджето, за да може пералнята хубаво да се проветри и изсъхне. Така намявате риска от мухъл/плесен в нея.

# 732
  • Сливен
Като ни нямаше 2 седмици, оставих чекмеджето и пералнята напълно отворени. За жалост, детето все ходи там и през целият ден, пералнята е със затворен люк,едва вечер, когато заспи, го  отварям.

# 733

Общи условия

Активация на акаунт