Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 27 447
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте! Имам AEG LFR71844BE ProSteam от миналия месец. Прала е вече поне 10 пъти на различни програми, но омекотителят си стои в отделението и не изтича. Моля, ако някой е имал този проблем, да сподели.

# 691
Хм..залепнала клапа някаква?Звъннахте ли си в сервиза?

# 692
Като започне последната фаза, когато трябва да вземе ометителя, отвори малко чекмеджето и виж отгоре върху омекотителя дали тече вода. Може дупчиците/дюзите да са запушени.

Забравих да попитам дали налягането на водата е нормално или е ниско?

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 21:12 от petiaivanov

# 693
Тя нали е нова?
Ако са запушени..това е дефект и подлежи на рекламация ?

# 694
Това е някакъв дефект според мен, моята редовно оставаше с пълно с вода отделение за омекотител . Докато е в гаранция, се оправяйте. Помня, че се случваше при някои програми само, та пробвайте повечко програми и ако е така, пускате рекламация .

# 695
# 696
  • Велики Преслав
Доволни ще останете. Една от малкото перални за нашия пазар, с конструкция направена както трябва на ниска цена.

# 697
  • Банско
Здравейте, кой препарат е най-удачно да използвам за почистване на вътрешните механизми на пералнята? Да взема такъв за котлен камък ли например или...? Пускала съм я с оцет и сода, но не знам дали е достатъчно.

# 698
Здравейте, кой препарат е най-удачно да използвам за почистване на вътрешните механизми на пералнята? Да взема такъв за котлен камък ли например или...? Пускала съм я с оцет и сода, но не знам дали е достатъчно.
Оцет и сода са за готвене. Още повече, че в комбинация се наутрализират. Учи в училище. Нищо не правите за почистването и само съсипвате пералнята. Оцетът разяжда металите и прави един куп поразии.
Използвайте това- има го в ДМ, Лили, супермаркетите. Два броя са вътре:
https://shop.lillydrogerie.bg/k2r-preparat-za-pochistvane-na-per … mashini-2br-35052

# 699
Влизам и аз да се похваля, днес ми дойде поръчката от Технополис:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … G244Z5BY/p/652644
И
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQG24100BY/p/684022

Като ги поръчах преди Коледа спестих близо 400 лв. от двата уреда. Засега обаче ще останат опаковани, че са за новото жилище.✌️

# 700
Оцет и сода се неутрализират? Няма по-добра комбинация за почистване на сифона на мивката в кухнята, премахва миризмата.Също е най-добрата комбинация за премахване гъбички и миризма на ходилата.Синът ми като малък, когато активно вече ритаха в двора на училището,т е някъде между 3ти и 8ми клас, независимо че носеше само скъпи обувки, редовно му гъбичасваха краката от потенето....В леген с вода двете неща разтворени в топла вода, 3-4 дни кисне по половин час и чисто нови крака.....В скандинавските домакинства содата е първия "препарат"....

# 701
И тези неща какво общо имат с пералнята?
Ако така се лекуваха гъбички, здраве му кажи.
Сифоните ми не миришат и купувам хубави, истински оцети. Нямам намерение да ги изливам в сифона.

# 702
Аз просто коментирам комбинация оцет-сода, че е ефективна в много случаи. Не целя друго.И да ,лекуват се гъбички по ходилата на децата, когато още е рано да ги мажем със силни кремове, това е от народната медицина, изпитано многократно и от мен. Hands V

# 703
Пералня чистя освен с препарата на ДМ и с таблетка- две за съдомиялна. Почиства добре, градусите да са максималните .

# 704
Аз просто коментирам комбинация оцет-сода, че е ефективна в много случаи. Не целя друго.И да ,лекуват се гъбички по ходилата на децата, когато още е рано да ги мажем със силни кремове, това е от народната медицина, изпитано многократно и от мен. Hands V

Още в основното училище се учи, че основа + киселина правят сол и вода. Можело е направо да си кисне краката в леген с морска сол Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт