Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 635
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • Велики Преслав
Пералнята не е хладилник, че да има проблем от хоризонталното и пренасяне. По скоро са я разтресли много силно и са я разлашкали. А другото, че не разбирам, как може да се тревожите пък така две години да я ползвате.

# 241
Здравейте! Нужен ми е съвет...точно 10 години използвахме едно АЕГ и съответно лагерът си отиде. Както знаете тя е капсулована и не съм се занимавал с майстори. Сега сме се спрели на два модела. Имате ли мнение за някой от тях и какво бихте ме посъветвали? Пералнята ще се използва всеки ден ако има някакво значение това. Благодаря!
https://www.technomarket.bg/peralni/lg-f4wr511s2m-09217277
https://www.technomarket.bg/peralni/bosch-wgg2440reu-09207703

# 242
  • на дъното
Извинявам се за невежият въпрос,но съм се насочила точно към пералня и сушилня на АГЕ та  всичките им модели ли с капсуловани🤔?Не съм ходила все още по магазините да разглеждам и питам.
Благодаря 🙂

# 243
  • Велики Преслав
Извинявам се за невежият въпрос,но съм се насочила точно към пералня и сушилня на АГЕ та  всичките им модели ли с капсуловани🤔?Не съм ходила все още по магазините да разглеждам и питам.
Благодаря 🙂

Да. От поне 10 години насам нямат отваряеми модели.

# 244
Бихте ли препоръчали пералня до 1000 лв, която да стои стабилно и върху нея да може да се сложи сушилня. В момента ползваме пералня, която при пране на по-малко количество дрехи подскача и се движи.

# 245
Здравейте,
Не мога да открия програмата за почистване на барабана в приложението на Бош?
Миналата седмица го активирах, а сега все едно липсва тази програма?!
Някаква идея?
Ползвам Home connect na Bosh, но все едно изчезна?!

# 246
Добра вечер!

Ако може да разгледате тази комбинация и ме посъветвате дали ще е добра/ не отлична 😄/ покупка. Следя темата, знам съветите за отличните уреди, но мног ми хареса тази комбинация. Като човек кинта и триеСе 😅 ме устройва перфектно. Благодаря за коментарите ☺️

Скрит текст:

И моделчето

https://www.lg.com/bg/peralni-mashini/lg-wt1210bbf

# 247
Нормално ли е да остава една чаена или супена лъжица вода в гумената част, където се отича водата?

След дълго следене на темата се сдобих с АЕГ. Толкова я избирах и отлагах покупката, че я гледам по лупа 🙂 Нямам спомени, в предишните ми перални да съм виждала, но не съм ги и оглеждала детайлно.

# 248
Нормално ли е да остава една чаена или супена лъжица вода в гумената част, където се отича водата?

След дълго следене на темата се сдобих с АЕГ. Толкова я избирах и отлагах покупката, че я гледам по лупа 🙂 Нямам спомени, в предишните ми перални да съм виждала, но не съм ги и оглеждала детайлно.
Остава малко вода, но не знам точното количество, ако оставиш вратата открехната, бързо изсъхва или се оттича. Даже не съм обръщала внимание при всяка програма ли остава.

# 249
До сега на всичките ми перални от различни марки е оставало там малко вода. Сегашната АЕГ и пак остава малко. По едно време си играех да го подсушавам ама спрях Simple Smile Дали е нормално да остава вода - не знам Simple Smile

# 250
В уплътнението на Електролукса никога не е оставало вода, в Самсунга и особено в Боша - винаги.
След всяко пране попивам с гъба и уплътненията са като нови. В една стара бях оставила сама да съхне и се образуваше една гадна лигава смес.

# 251
  • оттам, откъдето започва България
И аз съм с АЕГ - остава вода, но я попивам. Simple Smile

# 252
Ами не знам, при мен в АЕГ няма лигава смес - дано и да нямам... Изсъхва за половин час максимум. Сега погледнах - нямаше вода. Може би зависи и от програмата, и от количеството пране, и от центрофугата...
Нямам идея.
Преди това бяхме с Електролукс - пак имаше малко.
Редактирам се - сега се сещам, защо може да има лигава смес. В единия апартамент има Беко - там самото уплътнение е по-нагърчено и няма как да изсъхне. АЕГ и Електролукса са по- открити, не знам как да го обясня, с по-малко гънки ли, и изсъхват без проблем.

# 253
Добра вечер!

Ако може да разгледате тази комбинация и ме посъветвате дали ще е добра/ не отлична 😄/ покупка. Следя темата, знам съветите за отличните уреди, но мног ми хареса тази комбинация. Като човек кинта и триеСе 😅 ме устройва перфектно. Благодаря за коментарите ☺

Скрит текст:

И моделчето

Доста интересен модел и аз следя с интерес за отзиви от някой.

# 254
  • София
Добра вечер!

Ако може да разгледате тази комбинация и ме посъветвате дали ще е добра/ не отлична 😄/ покупка. Следя темата, знам съветите за отличните уреди, но мног ми хареса тази комбинация. Като човек кинта и триеСе 😅 ме устройва перфектно. Благодаря за коментарите ☺️

Скрит текст:

И моделчето

Гледала съм ревюта на този модел, още като излезе в САЩ. Основният минус е това, че купувате 2 машини, но в бъдеще не можете да смените само едната - при евентуален проблем, трябва да смените и двете.

Пренасянето и транспортът са голямо предизвикателство заради размерите и теглото на уреда. При евентуална нужда от ремонт, трябва цялото нещо да се пренася и транспортира до сервиза, дори когато повредата засяга само единия уред.

Не на последно място, при евентуално разместване в жилището или преместване на уредите в друго жилище, комбинацията от два отделни уреда дава повече гъвкавост при решението къде и как да бъдат разположени.

Вторият минус (поне за мен) е цената - за тези пари може да се купи комбинация от две машини AEG или Bosch от висок клас, която би била не добра, а направо отлична покупка. Тази цена е достатъчна дори за уреди Miele, макар и не от най-скъпите, които биха били ако не отлична, то поне добра покупка.

Що се отнася до самата машина - предполагам, че е добра. LG доста се стараят в този вид уреди, особено за американския пазар, и в последните години успяха да подобрят имиджа си там. Качеството вероятно е на ниво, предполагам и надеждността е прилична.

Общият контролен панел е интересно решение, но проблемът с височината не е толкова голям, колкото може би изглежда. Преди да измислят този уред, не бях чувала някой да се оплаква от височината на сушилнята.

У нас тя е на 12-13 см над пералнята, така че височината ѝ достига 182-183 см. Контролният ѝ панел е разположен между 173-тия и 180-тия сантиметър. Ние с ММ сме високи, но дори и децата ни се справят без проблем със зареждането, пускането и разтоварването на сушилнята - голямото е високо 160 см, а малкото - 150 см.

При по-конкурентна цена, може би покупката би имала някакъв смисъл, но при тези алтернативи аз не виждам такъв. Но парите са си ваши, желанията - също, така че вие си решавате. Надявам се да съм ви помогнала да се ориентирате в избора.

Общи условия

Активация на акаунт