Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 27 431
  • 733
  •   2
Отговори
# 15
pulp.1, относно питането в предходната тема искам да споделя опит с посочения сайт. От тях получих вместо уред с транспортни дефекти, ползван такъв. Връщането беше за моя сметка.После в интернет прочетох и за друг такъв случай с тях.
От  автоматичното дозиране при Бош съм доволна. Заредила съм с препарат за цветно пране. Има опции за промяна на количеството препарат. Аз ползвам стандартните настройки. За бяло пране и когато слагам прахообразен препарат, изключвам лесно автоматичното дозиране.

# 16
pulp.1, относно питането в предходната тема искам да споделя опит с посочения сайт. От тях получих вместо уред с транспортни дефекти, ползван такъв. Връщането беше за моя сметка.После в интернет прочетох и за друг такъв случай с тях.
От  автоматичното дозиране при Бош съм доволна. Заредила съм с препарат за цветно пране. Има опции за промяна на количеството препарат. Аз ползвам стандартните настройки. За бяло пране и когато слагам прахообразен препарат, изключвам лесно автоматичното дозиране.
Благодаря ви за споделеното мнение. Чесно казано и аз , каго ги гледах уредите на живо се усъмних дали не са ползвани , защото ми се стори ,че някои имат следи от употреба... Отговориха ми ,че просто са мръсни... Но така или иначе цените има не са чак толкова атрактивни ,че да си струва риска.

# 17
Пуснали са новите модели Miele W2 и Т2(за сушилните) не знам дали ще има по-базови модели или ще са само най-висок клас, но тези изглеждат интересно, без лопатки в барабана, дизайн подобен на новите Бош 8 серия.

https://youtu.be/xOFfJcLpGTM?si=pa1JegdGYhK7ev4d

# 18
Пуснали са новите модели Miele W2 и Т2(за сушилните) не знам дали ще има по-базови модели или ще са само най-висок клас, но тези изглеждат интересно, без лопатки в барабана, дизайн подобен на новите Бош 8 серия.

Началото на 2025гще бъдат пуснати за продажба.
Скрит текст:
отличават се освен с нов дизайн, с по-кратки програмни времена, както и иновации като MotionReact, където машината се включва автоматично, когато някой се приближи до нея и преконфигурирана врата, която е с 25% по-голяма в диаметър и също се отваря лесно с функцията ComfortOpen.
Интересни са" маточниците", вместо ребра, тризмерните вдлъбнати форми, плъзгат се под прането, придавайки му "масажен ефект.“🤔😉Ще видим🤔

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 18:36 от niljaniljo

# 19

Началото на 2925гще бъдат пуснати за продажба.
Скрит текст:
отличават се освен с нов дизайн, с по-кратки програмни времена, както и иновации като MotionReact, където машината се включва автоматично, когато някой се приближи до нея и преконфигурирана врата, която е с 25% по-голяма в диаметър и също се отваря лесно с функцията ComfortOpen.
Интересни са" маточниците", вместо ребра. Ще видим🤔
Ха-ха, ако се приближи мъжът ми, има да се гледат подозрително и очаквателно...
Трябва да я направят с ограничен достъп и да се включва само в присъствието на перача от домакинството Simple Smile
Годината 2925 няма нужда да я поправяш, явно е техническа грешката, така ми звучи по-добре...някак ми внушава, че дори и тогава ще доживея модела, щом вече е готов Stuck Out Tongue Winking Eye

# 20

Началото на 2925гще бъдат пуснати за продажба.
Скрит текст:
Интересни са" маточниците", вместо ребра. Ще видим🤔
Ха-ха, ако се приближи мъжът ми, има да се гледат подозрително и очаквателно...
Трябва да я направят с ограничен достъп и да се включва само в присъствието на перача от домакинството Simple Smile
Годината 2925 няма нужда да я поправяш, явно е техническа грешката, така ми звучи по-добре...някак ми внушава, че дори и тогава ще доживея модела, щом вече е готов Stuck Out Tongue Winking Eye
Моделът е много изпипан. Има и ММ с почукване за отваряне🤷‍♀️За "масаж на прането" ще видим🤔
 P. S. Новите няма да "виреят" в кухнята и банята😉😃

# 21
Програма toy building blocks Joy

# 22
Здравейте,
Имам един малко странен въпрос, но не можах да намеря конкретен отговор някъде и предполагам тук би било окей да питам. Пускали ли сте някога найлон в пералнята? Става въпрос за големи парчета тънък, но здрав найлон, който наскоро купих, за да покрия някои мебели вкъщи преди малък ремонт. Проблемът е, че е покрит с някакъв леко мазен слой и мирише на ново и фабрика толкова много, че чак ме задушава. Когато го купувах, не забелязах, че е покрит с такова хлъзгаво нещо (предполагам е намазан, за да не се залепва и да е по-лесно на консултантите в магазина да мерят и режат от топа). Но е много неприятно и се чудех дали би било окей, ако вместо да тръгна да бърша по няколко пъти цялата дължина и от двете страни на няколкото парчета по средно 1,50×3м, да ги пусна едно след друго в пералнята на кратка програма на 20 градуса с малко течен препарат за пране и центрофуга. Някакви идеи какво би могло да се обърка? 🤔😅

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 00:39 от Geri2000

# 23
Какво най-много да се случи , освен да се намачка до неузнаваемост , да предозираш препарата , да не можеш да го изплакнеш , пералнята да прелее от пяна , накрая да хвърлиш найлона .
Ама аз съм доста луда глава и все пак бих пробвала , но не на най-кратката програма  , а на тази за ръчно пране , без центрофуга и мнооого малко препарат . Досега нищо найлоново не съм прала в пералня , освен една стъпка/изтривалка ( на 40C, ниска центрофуга ) , нищо и няма .

# 24
Ако е много здрав, ще има много вода по всички гънки въпреки центрофугата. Ако не е достатъчно здрав, ще се разкъса и може някои парчета да попаднат не където трябва. Аз не бих пробвала.
Купете друг найлон, не е толкова скъп, че да рискувате пералнята.

# 25
Благодаря ви : )
Наистина е много жилав, от накъсване по не ме е страх, по-скоро от преливане и избиване на пяна навън, че това съм го играла и е кофти. Сега ми хрумна, за да не навлиза много вода в пералнята, която той така или иначе няма да поеме, да ползвам еко режим, който има, и наистина малко препарат. И евентуално ако след първото парче, няма наводнение и пяна парти, да си продължа и с останалите. Но ще го мисля на сутринта, зависи колко експериментаторски се събудя. Иначе да, май най-сейф опция е да потърся друг, само трябва да внимавам да не се окаже пак омазан с нещо и миризлив.

# 26
Че то за найлон трябват няколко капки препарат. Много е вероятно да предозираш.

# 27
Що не купиш нормален найлон, ами за едни 5 лв искаш да си съсипеш пералнята?!
Никога не слагай найлон в пералня!

# 28
Ъпдейт:
Ами пуснах го, пералнята е здрава и на него нищо му няма, но на места сякаш, освен че се е понамокрил, не е разбрал, че е бил пран.
Скрит текст:
Просто парчето е много голямо и както и да се нагласи в пералнята, се нагъва, а после колкото и да го преобръща насам-натам, някъде се е слепнал мокър сигурно и като не пропуска вода и препарат, имам чувството, че не е и достигнало навсякъде и чистотата му все още е съмнителна. А и още си мирише на фабрика. Та, експериментът е неуспешен и сега плакна на високи градуси пералнята да съм сигурна, че е дезинфекцирана и няма да продължавам с другите парчета. Ще търся нов - като този път ще питам да няма някакви мазни вещества.

# 29
Ами дали това мазното няма да остане в пералнята и да се полепи по дрехи? Пробва ли друго да переш?

Общи условия

Активация на акаунт