Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 27 461
  • 733
  •   1
Отговори
# 30
Ами дали това мазното няма да остане в пералнята и да се полепи по дрехи? Пробва ли друго да переш?
След това я пуснах на дълга програма 90 градуса с предпране и малко препарат. Съмнявам се да е оцеляло мазното. Ама беше безсмислено цялото нещо, де

# 31
За всичкото това нещо направо бих изхвърлила найлона и бих купила друг - и време, и ток и вода са заминали...
Беше очаквано. Важното е пералнята да не е поела някаква лепкава субстанция и да няма последици.

# 32
Освен смрадта от този,, вероятно, петролен продукт, такава тежка водна бомба може да направи в барабана, че освен потрошена пералня, да има и пострадали. Много умно решение на възрастен човек.

# 33
  • София
С ново AEG съм и чета  ръководството, в което пише, че трябва да се добави сол в отделението за това. В София водата е мека, та се чудя да слагам или не. Ако да - може ли препоръка каква.

# 34
С ново AEG съм и чета  ръководството, в което пише, че трябва да се добави сол в отделението за това. В София водата е мека, та се чудя да слагам или не. Ако да - може ли препоръка каква.

За София, много много вероятно е да няма нужда от сол, но ако все пак ще слагате, то си има специална сол за тази работа.

# 35
  • София

За София, много много вероятно е да няма нужда от сол, но ако все пак ще слагате, то си има специална сол за тази работа.
Сърдечно благодаря

# 36
  • Пловдив
Не мога да включа автоматичното дозиране на омекотителя.
Не се сещам каква може да е причината.

А преди дни купих нов перилен препарат, италиански значително по-концентриран.
И само след едно зареждане беше изразходвано значително количество прекалено много за количеството пране.
Възможно ли е пералнята да е дозирала погрешно заради концентрацията?

# 37
Възможно е според мен, защото и на моето АЕГ пише да не се ползва концентриран препарат - гел. Аз като цяло не ползвам автоматично дозиране, защото сме с алергии и не е моето. Предпочитам аз да си дозирам точно на всяко пране.

# 38
Не мога да включа автоматичното дозиране на омекотителя.
Не се сещам каква може да е причината.

А преди дни купих нов перилен препарат, италиански значително по-концентриран.
И само след едно зареждане беше изразходвано значително количество прекалено много за количеството пране.
Възможно ли е пералнята да е дозирала погрешно заради концентрацията?

Не можете да го включите или не можете да го настроите?

# 39
Тази сол на АЕГ специално за 9-та серия ли е или може да се ползва и при други серии (питам за близък, който живее в Бургас и водата там е твърда, но не съм сигурна коя серия има)?

# 40
Солта става за АЕГ 9000 серията само. Но то си има препарати и в ДМ, и в Лили, и във всяка дрогерия против твърда вода. Но АЕГ си имат при някои модели и специално пречистване на водата.

# 41
Тази сол на АЕГ специално за 9-та серия ли е или може да се ползва и при други серии (питам за близък, който живее в Бургас и водата там е твърда, но не съм сигурна коя серия има)?

При АЕГ е специално отделение в което се слага тази сол за омекотяване на водата. Да само при 9-та серия го има.
За всяка друга марка или вид пералня продават таблетки за омекотяване на водата, тях ги слагате в барабана.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-tabletki-protiv-kotlen-k … 066447184280.html

https://shop.miele.bg/konsumativi-/10128710.html

# 42
Много благодаря на всички за ограмотяването! Ще препратя и последната информация за таблетките. 
В София водата е мека и не съм проявявала интерес към подобни продукти. Навремето в селската пералня сме слагали калгон с праха, но после спрях да слагам и пералнята още си е нормално работеща и здрава след 20 години, просто я смених поради морална старост. Нямаше и похабени дрехи, може би водата е била твърда, но не чак в такава степен.

# 43
Аз пак да си задам въпрос - дозиране за капсули имат ли пералните с автоматично дозиране? По отзивите ви разбирам, че е много полезна опция. Аз главно пера с капсули.
И може ли да ми предложите модел пералня с добри функции  - като марка предпочитам Бош, но може и други. Като цена - до 1800 лв.

# 44
Капсулите са предварително дозирани, няма какво да дозира машината при тях. Щом ви харесва да перете с капсули няма смисъл от автоматичното дозиране.
Ако кажете какво разбирате под "добри функции" ще е по-лесно да се дадат препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт