Лидл 186 - есенни трепети

• 227 889
  • 3 183
  •   1
Отговори
# 570
Аз го разбирам за намалените артикули, а "количества, обичайни за едно домакинство" е доста разтегливо. Моето домакинство може да се състои от 7 човека, ако искам да взема по един шоколад за всички, не би трябвало да имам проблем.
Правилно разбираш, за намалените артикули се касае. За тези на редовни цени няма ограничение.

Напротив. На брошурата си пише “артикули без ценово намаление” и в следващо изречение “артикули с ценово намаление”.
Ама кой да чете..
Т.е. Обхващат се всички стоки.

Вчера пазарувах в Лидл и исках да платя хранителните с ваучери Каза : не може то така ! Хранителните ще са ви на една сметка. Нехранителните на отделна сметка!
Вярно ли е това??? Това за първи път ми се случва, да ме карат да ги разделям на сметки.

О, аз така насметох една. Писах даже в контактната форма, та ми се обаждаха от централата да ми кажат, че ще я накажат дисциплинарно. И не съм я виждала повече на работа, явно са я махнали.
Всичко може да се маркира на една сметка. Плащането няма отношение към това дали ще в накуп или отделно.
Нищо не й пречеше да ти пусне 60 лв на терминала, ама..
  Аз за да не се разправям с касиерки, щото ако почна да пиша оплаквания за всяка крива касиерка, то ще затворят магазина Joy Отивам си на самообсужваща и си маркирам каквото пожелая и си го плащам както пожелая, без да ми се мърмори насреща това не можело, онова не можело.

# 571
  • София
Въобще не е напротив, доколкото в този магазин се продават И неща, извън брошура.

# 572
Доста по-добро е от сирене Милбона по 200 грама опаковките. От известно време последното е много твърдо и няма онзи вкус, който имаше по-рано. Тогава беше по-меко. За Германия става въпрос.
[/quote]
Еее, мислих си, че само в България могат да променят качеството към по- лошо.
[/quote]

Истинското бяло саламурено сирене "вирее" само по нашите географски ширини, а това е произведено в Германия.
Затова попитах за качествата му.

# 573
Зависи какви ваучери ползваш. С някои от тях е допустимо да се купува всичко и няма нужда да се разделя. С други трябва. Ако си в тази хипотеза - вярно е.
Знам, че на много места не обръщат внимание и не им се занимава и всичко може да мине, но все пак трябва да се има предвид законовото положение.
Винаги до сега са били на една сметка. Като при самото плащане касиер си отбелязва плащане с ваучери 60 лв , останалото ми го пуска на терминал. Никога не са ме карали да деля на 2 отделни сметки.

# 574
Взех от замразените сардини и сега ще помоля да споделите рецепти как да ги приготвя 😋

# 575
Купих два шоколада милка с активиран купон за 80% отстъпка на втория, но не ми я зачете. Това на каса за самообслужване. Понеже бях с детето, а и купих и други неща, късно се усетих. Сигурно ще ходя да ги връщам. Не е краят на света, но леко е дразнещо.
Споделям, че в Германия на месо, намалено с 30%, ако не ме лъже паметта, пишеше, че не е подходящо да се консумира от хора. Може да е логично, но тук не го пишат.

# 576
При вас има ли замразени броколи?

# 577
  • София
Много се учудвам на това за неподходящо за консумация от хора. В немски Лидл съм пазарувал за последно през юли, включително и месни заготовки с цветен етикет и нищо по-различно не е било от положението тук.
Продуктът е годен за консумация до последния ден, изписан на опаковката, независимо дали са му залепили цветен етикет за допълнително намаление или не.

За Милка : провери ли дали включва всички видове и ако не, купеният от теб от включените ли е?
Съдейки по коментари в темата през годините, това е честа причина.

# 578
  • Буркина Фасо
за всички видове 100 гр. Милка е. аз купих 2 различни броя

# 579
„използвай преди“ е срок за годност“, т.е. ако този срок премине, дори и с един ден, храната трябва да се изхвърли, тя е опасна за консумация, тъй като са се развили редица микроорганизми или се е развалила. Докато срокът за трайност се означава с „най-добър до“ и той е срок за качество, свежест, за цвят, вкус. Затова, ако дори да премине този срок, редно е да се отвори опаковката, да се опита. Ако няма някакви лоши данни, може да се консумира. 20% само от българите разбират правилно значението на „използвай преди“. За разлика от това, 54% са показали, че разбират значението „най-добър до“. Но парадоксалното е, че те използват този срок за всичко. Тоест видят ли преминал срок на трайност, изхвърлят“, обясни д-р Черкезова.

# 580
  • София
И аз връщах Милката с купона, видях на екрана, че не отчете купона. Пише, че важи за различни видове, но не стана. Да не би да е само за тези на картинката, но би трябвало да го напишат. Както и да е, 7 лв. за два шоколада нямах намерение да дам.

# 581
  • Буркина Фасо
кои видове са на картинката ?
аз попитах касиера за шоколада преди да платя. каза, че са отчетени. тогава платих.

# 582
Ето кои са. Подарявам го, ако някой има нужда

# 583
  • до най-прекрасния мъж
Аз само цигари и алкохол не плащам с ваучери, всичко друго си минава. Въпреки че в кварталния магазин, ако купя и други неща, не само цигари, мога да платя и с ваучери цялата сметка. До сега винаги съм си редяла всичко на лентата и съм казвала Х лева с ваучери, останалите с карта/в брой. Никога не съм имала проблем с плащането или да ми казват, че не може. По мое усмотрение си деля цигарите, иначе и тях са ми казвали, че мога да платя с общата сметка.

# 584
И аз имах такава скреч карта за шоколад Милка и ми направи впечатление, че са с един код Орео, черния, този с ядки, а с друг код - други видове и бяха наредени на две места, едно до друго. Явно само за единия код е намалението, на мен ми го отчете.

Общи условия

Активация на акаунт