Отговори
# 495
Ферит с Пелин и Ферит със Серан трябва ли да бъде сравнен?
Връзка ли има той със Сейран?

Ние имаме връзки с всички хора, които са в живота ни. Градим ги, отглеждаме си ги, за някои полагаме повече усилия, за други по-малко. Моята най-специална връзка е с дъщеря ми. И днес имам леки угризения на съвестта, че не се вълнувах достатъчно за първия й учебен ден. Тоя сериал ми е взел акъла и набързо си изпратих детето на училище, за да гледам пак и пак фрага. Имам много силна връзка и със съпруга си, макар да сме две коренно различни вселени. Имам вековни връзки с приятели, градени толкова години и минали през толкова перипети, че спокойно мога да кажа, че ще пребъдат. Някои щастливи хора имат и извънбрачни връзки, ама...
Сейран и Ферит имат една забележителна връзка. Толкова силна и изстрадана, че ние стоим и зяпаме екрана, чудейки се на магията, която им се случва. Защо да не можем да сравним един мъж в триъгълник с две жени как се държи с всяка поотделно? На едната жена е съпруг, а на другата любовник, но той е във връзка и с двете. Те и феновете толкова мемета направиха, базирани на връзките на Ферит с различните жени. Разбира се, всички са в полза и подкрепа на връзката Ферит-Сейран. Примерно показана е една и съща ситуаця и различната реакция на Ферит спрямо Пелин, Невра, Султан и Сейран и са откровено смешни.

# 496
Fi79, и аз така. Действително сериала ни взе акъла и стигаме до абсурдни
тълкнования, мисли и разсъждения.
Аз започнах да гледам турски сериали с Гордата Аси, който много ме впечатли
и мислех, че втори такъв няма да ме обсеби....но се получи.
Рибарчето разби всичките ми представи за една изпепеляваща, завладяваща и силна  любов.
Всеки от нас е изживял тази тръпка и това сигурно е силното ни чувство на съпричастност
към съдбата на влюбените Сейран и Ферит.
Тази вечер изгледах 36 епизод на сериала и отново останах впечатлена от събитията в епизода.
Струва ми се, че новата сценаристка детайлно го е изгледала и сякаш е тръгнала да развива действието
в трети сезон, като е прескочила безличния втори сезон.
Във фрага имаше думи на Сейран, че още го чака и ще продължи да чака, защото не знае какво друго да прави...
Изглежда, че времето е спряло, за нея откакто Ферит е напуснал.
А, в този епизод пък имаше думи на Сейран /в спомена от халвета/, че дори да се отдалечи, да е на друго място, винаги ще има усещането и чувството, за присъствието на Ферит до себе си. И тук събирането им премина
през много трудни моменти.
Някак си първоначалните емоции от фрага ми попреминаха и след като изгледах този епизод, с нетърпение
чакам петък за да си отговоря на многото въпроси от показаното.
Лека и спокойна вечер.

# 497
Момичета,съгласна съм с всички вас,че трейлъра повдигна много въпроси,но според мен,каквито и да са отговорите все ще са,меко казано,тъпи,нелепи и неоснователни след всичко което преживяха двамата.Сейран не искала Ферит да страда заради болестта и.Това пък обяснение ще е най-тъпо.След грижите които положи за нея да се възстанови от отвличането,след отказа и да се лекува за да го дари с дете и направи щастлив,след като искаше да изживее само щастливи мигове преди да си отиде, изведнъж,хайде "друм" защото съм болна и ще мра и ти няма да можеш да го преживееш.Глупости.Защо не е пред мен тази сценаристка за да я попитам ако тя беше на мястото на Сейран така ли щеше да постъпи със съпруга си?Да го "натири" и да хукне да се жени за първия срещнат защото видиш ли,ще се мре.Звучи даже и смешно.Ще мреш,пък ще си ходиш по МОЛ-овете с "новичкия",ще му се хвърляш на врата без да се интересуваш как се чувства в момента човека,без когото си твърдяла,че не можеш да живееш и си искала да изживееш мечтите си .В цялата работа не виждам нито логика,нито оправдание за каквото и да било,нито драма,а само безсилието на сценарист и сценарен екип да излязат от клишираните турски дизита и да направят нещо различно от клиширания сюжет,нещото което направи Гюнгер.Магията свърши,няма я.Сериала яко влезе в коловоза на клишето.От друга страна Ферит.Някой тук беше споменал да бяха написали така,той да се впусне в работа,да прави бижута,да развива марката си,отдалеч да се интересува от състоянието на Сейран,да и помага без тя да разбере,макар и разделени да бъде с нея в най-трудните и моменти.Но не!Хайде и той силно в "джаза"."Тръшка" по диванчетата някаква "уж" девойка,хили и се и "праща пожелания за щастие" на новия мъж на "умиращата" си жена,/даже не се знае дали и бивша/.Няма да се учудя ако Бучето е още без работа,да я върнат и тя да се нареди на "опашката" за Ферит.Що пък не?Хем е по-младичка от новата,хем ще е щастлива,че е познала с "бингото",хем пък е била в живота му даже и когато е бил влюбен в жена си,хем пък си му е свикнала с изневерите.Пък и нали според продуцента и една вече бивша сценаристка ,вдига рейтинги.А и "любовната" драма ще стане още по-голяма.Да,драма може и да има но "магията"я няма ,"магията" на първи сезон,"магията от искрите" между Ферит и Сейран и не "огъня",а "пожара" който се разгоря и ги превърна във Сейфер,"магията" която ни държеше пред екрана,стискаше ни за гърлото и ни караше да съпреживяваме,да плачем с героите,да се смеем с героите и както се изрази Роксис,доколкото съм запомнила,да сме обсебени точно от Сейфер.Аз поне не я чувствам вече тази "магия".Да,в сезон едно нито Ферит,нито Сейран бяха съвършени.И двамата се лутаха от едната до другата крайност,но го правеха заедно,нападаха се и се бранеха заедно,без да го осъзнават бяха едно цяло.Това именно ни показа Гюнгер.Във втори сезон,въпреки налагането на изчерпани образи,въпреки липсата на логика в събитията,въпреки глупавите интриги,въпреки всички и всичко,успя да извади на "бял свят това цяло",но вече напълно осъзнато и от двамата главни герои.Естествено,че и ние,феновете очаквахме да видим в сезон 3 борбата на това "цяло",не на Ферит и Сейран,а на Сейфер за създаване на свое,собствено местенце,където да лекуват раните си след поредната битка със света около тях.Но Гюнгер отново го няма и отново ни се поднася поредното сценарно безсилие и това води до "изпитаните" вече похвати и клишета,които са втръснали дори и на драгия турски зрител и които ще доведат и до краха на 3-ти сезон.Онур спечели до тук като за сигурно 3 сериала,Гюнгер сигурно вече ще пише за други продукции които ще се съобразяват с неговото мнение и няма да му се бъркат и налагат,Мерт и Афра,заедно или не в реала,ще си отидат към нови проекти и ще радват хората с играта си,само феновете ще останем с разочарованието и "горчилката" и от време на време ще си пускаме сезон 1 за да усетим "магията" на Сейфер,която едва ли скоро ще се повтори в някой друг сериал.Гюнгер може и да напише отново някоя история близка до тази,да направят сериал добър като този,но Ферит и Сейран,"магията" Сейфер ще си останат единствени и неповторими.

# 498
Мими65,четох преден твой пост и ми стана интересно-за кой индийски филм говориш?

Върти ми се нещо в главата,макар,че не се интересувам от личния живот на актьорите,но....
Ако по сценарий трябва да са разделени Сейран и Ферит,то може би затова на сета  Афра и Мерт се държат толкова отдалечено един от друг.Защото дори и да не са двойка,те все пак са много добри приятели /в истинсткия смисъл на тази дума/.
Може би трябва да създадат това впечатление в зрителите
Представете си Суна и Абидин да го играят обидени и разделени точно,след като видяхме сватбата им
Някак неубедително ще бъде,нали?
Освен,ако наистина не са скарани и то доста сериозно
VAL,извинявай,че не ти отговорих веднага,но работата ми е 12-часови смени и от сутринта до вечерта съм там.Не пиша от телефон,ползвам компа,защото владея машинопис и ми е страшно лесно да пиша на клавиатура с 10 пръста,отколкото да чукам с един пръст на телефон.Пък и ХР не е Андроид.
Скрит текст:
Става въпрос за "Ти си моята съдба" със Сай Кетън Рао и Шиванги Кедкар.Сериала е сниман 2021 г.Даваха го по телевизията и съвсем случайно попаднах на него,вече на 3-та или 4-та серия,не помня точно.По принцип не съм фен на турските сериали,а пък за индийски въобще не може и да иде реч.Случайно се загледах и попаднах на сцена в която гл.героиня така "наряза" семейството дошло на "сгляда" за уреден брак,и ги изгони най-безцеремонно от къщата си защото обидиха майка и/бившата свекърва/.Това ми направи голямо впечатление и ми стана любопитно,та си пуснах първите серии.Сериала е с много сходен сюжет с "Рибарчето".Главен герой,с бижутерски бизнес,с много власт и пари и едва ли не владетел на града,но с много голяма семейна драма.Главната героиня от средната класа,овдовяла в деня след сватбата си и приела за родители свекър и свекърва и семейството на съпруга си , работеща в магазина за сарита на свекъра си.Рагав Рао и Палави.Така се казват ГГ.Гл.герой първи я видя и хареса,както се случи при Ферит.Първите им сблъсъци бяха много по-диви от тези на Сейфер,но и с неосъзнати защити спрямо 3-ти страни.Рагав Рао имаше сътрудник,шофьор,приятел с две приказки неговия си Абидин,но майка и сестра,които се бяха отрекли от него,защото го смятаха,че е виновен за смъртта на баща си и малкия си брат.Палави,борещата се за оцеляването на семейството си и мислеща само за доброто им.Стринката на Палави точно копие на Ифакат,дъщерите на стринката и чичото,т.с. Суна,която много "обичаше"Палави,а после се отрече от нея,и другата,която направи хиляди простотии заедно с майка си,но след това застана рамо до рамо с нея и просто се влюби в шофьора и сътрудника на Рагав,т.с.Суна,но представена от два персонажа.Сходствата,първите сблъсъци между двамата,но все едно гледаш една Сейран с 3-пъти повече инат и упоритост,и Ферит,отвън с броня,със самочуствие на човек около когото се върти света,а от вътре наранен и с всеотдайно сърце.Подобно болестта на Ферит и тук Рагав страдаше от "клаустрофобия" или нещо подобно и получаваше паник атаки и припадъци.И тук принудителна сватба,много борба със семейства,бивши гаджета,възкръснали съпрузи,бивши бизнес партньори.Много сходни сцени.Сейран с пръчката бие Ферит,там Палави налага Рагав с метла.Рагав мята Палави през рамо,както Ферит,Сейран.Появата на бившия съпруг от нищото,появата на Юсуф в имението.Появата на бившата,изневярата "уж" от страна на Рагав и нейните манипулации,както при Пелин и Ферит.Но най-сходната сцена м/у двата сериала,довеждането на бившата в именията за да ги защитят.И още много,много сходни неща.Както и вторите сватби,вече желани и от двете страни,снимките закачени по стената,та ако щеш и запоите,само дето Рагав си се напиваше в къщи,а не по дискотеките.Съня на Ферит,когато сънуваше Сейран пиян и съня на Рагав,когато сънуваше Палави.Абе,честно да си призная,когато гледах първи сезон на "Рибарчето" имах чувството,че Гюнгер направо си е откраднал идеята от там и си я преработил по свой начин.Но по незнайни причини,докато си снимат им се обаждат от телевизията ли,от по висшестоящи ли,така и не разбрах и им съобщават,че спират излъчването на сериала.Целия екип са били в потрес.Даже са плакали.И до ден днешен не са им казали каква е причината.Но страхотната химия между Рагав и Палави се пренася и в реала,въпреки,че упорито го отричаха и казваха,че са само "приятели и колеги".Три години,след снимките си останаха "скачени съдове",но продължаваха да твърдят,че няма нищо между тях освен много добро приятелство.Сай се снима в още два филма,но без особен успех.Шиванги също се снима,но и там нищо.В реала обаче,нито Шиванги,нито Сай имат някакви други връзки и непрекъснато са заедно и правят блогове.Преди няколко месеца Сай влезе в индийския Биг Брадър.Преди влизането си в едно интервю каза,че в живота му има три важни жени,майка му,сестра му и Шиванги и ще влезе в Биг Брадър с техните снимки защото те ще му липсват най-много.Така и направи.Само дето  снимката на Шиванги беше обща със него.Шиванги му подарява синджирче със халка и тя си слага същото за да не си липсват.Освен това тя написа такъв пост за влизането му,че ако така пише само приятелка,то какво ли щеше да е ако беше влюбена.Вътре
 едната от "съквартирантките" реши,че Сай я сваля,но вкараха Шиванги и оная така я "наряза",направо си и каза да не "пипа там".Когато Сай я видя имах чувството,че ще стане,ще си я хване и ще си излезе заедно с нея.И,да,той стана но отиде в другия ъгъл за да плаче,та се наложи "съквартирантите" да го успокояват.Боже,как я гледаше само това момче.Имах чувството,че Рагав гледа Палави.Класира се четвърти и когато излезе го чакаха майка му,сестра му и Шиванги.Той отиде,прегърна майка си и сестра си,но на Шиванги само и хвана ръката и я поздрави.Тогава един от съквартирантите го подкачи и той се върна,прегърна Шиванги,все едно Ферит прегръща Сейран,и като я пусна заяви пред всички,че най-голямата му награда е тя.Е,по-голямо признание от това...После отидоха на романтична вечеря като се изправиха пред папараците,задължително се прегърнаха,снимаха ги и те си влязоха в ресторанта от където също пуснаха сторита.После заявиха,че двамата готвят нов проект и феновете им упорито се надяват да направят втори сезон на сериала.Сай,преди всичко е компютърен инженер,актьор и има и продуцентска компания.

# 499
Здравейте, момичета! Hug
Аз пак се включвам в преполовена тема, но търпеливо изчитам всичко. Благодарности на Мистери за новата тема и поздравления за решението за шапка на тази тема. Хванала е основния проблем в дискусиите по новия сезон, поне такъв, какъвто е зададен в тийзъра и първия фрагмент - това е Сейран. Hands Plus1  Flowers Rose
Сега да кажа нещичко по фрагмента. Той наистина предизвиква повече въпроси, но такъв и следвало да бъде. Отговорите трябва да се чакат с нетърпение в епизодите. А дали ще съвпаднат с нашите нагласи и как ще отреагираме - това предстои да видим. Simple Smile
Прочетох и че няма логика и не е естествено поведението на Сейран в новия сезон при условие, че болестта й и прогнозата за невъзможност да имат деца с Ферит са евентуалните причини за решението й да се самоотстрани от семейството. Като аргументи се посочват много обратни примери от живота, с които сме запознати. Според мен, примери има и за двете решения, но примерите нищо не доказват. Тезата, че може да си отидеш от тоя живот и щастлив, когато си умирал с подкрепата на близките си, е несъстоятелна за мен. Най-малкото защото щастието е пълнота на живота тук. И защото, ако мислиш за близките си на първо място (а такива хора има), няма как да не преживяваш и техните страдания... Така че става дума не за егоизъм при Сейран, а за алтруизъм.
Що се отнася до логиката - ами в човешките решения не винаги има логика, защото никога не могат изцяло да са рационални, има и чувства, и емоции. А и в живота на прототипното семейство има такъв период, така че защо да не е естествено?!
Накрая искам да кажа нещо и за сравненията с първи сезон и магията му. Тук, според мен, сме завладяни от магията на влюбването, към която сме си пристрастни. Семейният живот някак ни потапя в ежедневните проблеми, тук любовта рядко се възприема като чудо. Има такива моменти, разбира се, но те са осмислят май в дни на екстремна ситуация и то - после...
В заключение - поздрав за постовете на  Фи 79. Hands Clap Дълбочина, ясна позиция и четивна аргументация! Simple Smile Впечатлена съм. Flowers Hibiscus

# 500
  • Яко в Матрицата...
Сега като ви чета, може би "логика" трябва да се замени с друга дума. Иска ми се да видя или по-скоро да ми покажат какво мислят героите, какво ги мотивира да направят това или онова, защо отново са отказали да комуникират нормално с другия. Да разберем повече за вътрешния им свят, след като те ще са тотално променени, нека видим какво стои зад това. Как Сейран, която искаше да учи и никога не се е вълнувала от брак,  стига до това да предложи брак на някого, към когото не изпитва същото като към Ферит. Примирение ли е, някакво бягство ли е? Ей такива неща... Дано новите сценаристи влязат по-надълбоко под повърхността.

Засега приемам, че няма никаква игра. Всеки е изградил или иска да изгради нов живот за себе си.

# 501
# 502
Това , че и Хатуч е на снимките , изобщо не ми хареса. Нарочно не я споменавах , с тайната надежда , че са я занулили. Дано участва само в ретроспекции. Така Сейран , ще има правото да предяви претенции за наследството си. Не ме разбирайте погрешно, ще ми е жал за Ферит , но искам гнездото на Корханите да бъде сринато и тази Дияр да не се настанява в спалнята на СейФер. Нека си градят новия живот с  Феро на друго място.Не стига, че там се намърда Пелин , ами сега и Дияр ли трябва да гледаме.

# 503
Освен от Хатуч можеха да ни лишат от присъствието и на Халис, че и той много ме дразни, но откъде този късмет. 🙄

# 504
Освен от Хатуч можеха да ни лишат от присъствието и на Халис, че и той много ме дразни, но откъде този късмет. 🙄

Освен да се появи в следващия фраг и да каже, че си чака правнука от Ферит, ама не от Сейран...Така и не стана ясно той последно прие ли Сейран за снаха, ама не формално и за пред хората, а в сърцето си. Уж накрая заради Ферит и двамата бяха готови на всичко...Но това нищо не значи още.

# 505

На мен лично са ми много досадни сцените между Халис и Хатидже....умирам от скука единствено на тези сцени.

# 506
# 507
Белче, икинджи фрагман не заман Thinking
В ялъто сега били на снимки някакви Севда и Бетюл, компанията се увеличава Grinning

# 508
Fi79,моето понятие за възка съвпада с твоето,но не и когато става въпрос за семейството ми
С тях аз имам нещо повече от връзка-всички знаем какво ,няма нужда да пояснявам
Връзките са основата на едно дългогодишно приятелство,познанство
Във връзка са младите хора,които все още не са помисилили за нещо по-сериозно и по-специално
В този ред на мисли смятам,че Ферит имаше връзка с Пелин,но със Сейран нещата са на много по-висш стадий
Да припомим и за любовта,която тотално липсваше при връзката с Пелин
Семейство са със Сейран,сродни души,половинката на едно цяло
Не смятам това да го определя като връзка
Или,може би влагаме различно значение на тази дума

# 509
Малко Сейфер за настроение в този дъждовен вторник ❤️🧿

Общи условия

Активация на акаунт