Домашното насилие – тема №5

• 44 258
  • 963
  •   1
Отговори
# 60
  • София /Абсурдистан
И аз съм виждала подобни неща, но обикновено мъжете са в по-добра позиция от жените.

# 61
  • София
За съжаление, съм чувала за доста схеми на психическо насилие от жени.

Иначе към здрав и прав мъж доста трудно ще упражни жена както физически, така и психическо насилие.

Много трудно не означава невъзможно. Ето как в Южна Африка са решили проблема с физическото насилие над здрав и прав мъж /да се отбележи, че не искам да давам идеи или да агитирам за нещо такова, но в името на спора съм длъжен да се аргументирам/:

Цитат
Всичко започнало късно в петък, когато жертвата взел в административната столица на страната споделено такси с три жени. Пътуването било нормално, докато изведнъж, превозното средство се отклонява от първоначалния си път и една от нападателките инжектира мъжа с неизвестно вещество, което го оставя в безсъзнание, публикува Times Live.

Той се събудил в легло в непозната стая. „Жените са принудили мъжа да пие енергийна напитка преди да го изнасилват множество пъти на ден", обясни капитан от полицията.

Така жертвата е прекарала целия уикенд, докато най-накрая в неделя е бил освободен, полугол, в открито поле в Бенони, на около 50 километра южно от Претория.

Според официалната статистика, около 500 000 души годишно стават жертви на изнасилване и сексуално насилие в Южна Африка, от които 20% са мъже. Мъжете са много по-малко склонни да се оплакват от сексуално насилие, тъй като полицията не ги взема на сериозно.

А за психическия тормоз не виждам какъв е проблема и с какво това да си здрав и прав те защитава от такъв.

# 62
От тези три случая, които казах, че са ми познати, в два от тях децата прекъснаха връзка с бащите си. Тотална. На всичките битки, страховете им се оказаха оправдани.
Двата поста ми напомниха за случай от началото на тази година. Жена ражда 2 деца от двама различни мъже през няколко години. След като ражда децата прекъсва контакт с бащите им и не им позволява да ги вижат и да имат каквито и да е права над тях, насърчавана от майка си. В последствие младата жената решава да сключи брак с бащата на пърото й дете (Пейо Пеев),с цел той да стане законен баща и на двете й деца и по този начин начин да лиши баща номер 2 от права над неговото дете. След това майката и дъщерята убиват съпруга й за да имат те пълно попечителство над децата. Хванати и арестувани са, разбира се! Как въобще са си и помислили, че може да им се размине не знам ..ясно е, че патологията тук е много по-дълбока, но при някой хора довежда и до такива крайности.

# 63
Докато се тръшкате, колко големи жертви са мъжете, съобщиха за поредната убита жена. Не е баш домашно насилие.
Миналата година при домашно насилие са убити 20 жени. За последните години има убит 1 мъж.

# 64
  • София
А всъщност децата са най-много:
"До 30 юни 2024 г. идентифицираните жертви на домашно насилие са общо 597 лица. От тях 11 лица са с увреждания, 159 са пострадалите жени, 3-ма са пострадалите мъже. Най-много са децата – 435 лица."
Източник- https://www.actualno.com/crime/domashno-nasilie-2024-naj-mnogo-j … news_2272138.html

# 65
"До 30 юни 2024 г. идентифицираните жертви на домашно насилие са общо 597 лица. От тях 11 лица са с увреждания, 159 са пострадалите жени, 3-ма са пострадалите мъже. Най-много са децата – 435 лица."
Източник- https://www.actualno.com/crime/domashno-nasilie-2024-naj-mnogo-j … news_2272138.html
.

Прочетох статията и не съм изненадана.
В България се смята насилието над деца все още за абсолютно нормално. Под прикритие “възпитание”.

# 66
.

В България се смята насилието над деца все още за абсолютно нормално. Под прикритие “възпитание”.
Така е и на мен ми прави впечатление същото. Имам съседско семейство с 2 деца на 12 и на 5. Майката си стои вкъщи и си гледа децата,  бащата работи. Ежедневно я слушам как крещи на децата си, от както живея там(2-3г.). Преди да разбера, че това е нейният глас си мислех, че е мъжки. Непрекъснато чувам, тропане, викане и караници основно от майкта към сина й, който е по-голямото дете, но все пак е дете.
Това, което тя казва е, че синът е проблемно дете, бил агресивен като цяло, но и към по-малкото дете и не му се учело. Но това са ежедневни скандали, не знам по колко пъти на ден грешат тези деца и за какво толкова.
 За мен това е тормоз, аз живея под тях, тухлена е сградата, не разбирам какво говорят, но караниците и тонът се разбират и все едно са у нас, представям си какво е да си у тях. Когато сме си говорили с нея и децата й всички са много възпитани, вежливи и т.н.- коренно различна картинка. Да вметна, че аз нямам деца за момента, защото когато споменах за това на мои близки ми казаха - ти не знаеш какво е да имаш деца и ти ще си такава... другото беше: те са си у тях -могат да си правят, каквото искат.. ясно така е, но аз чувам, каквото те чуват всеки ден и дори на мен ми влияе, а аз съм възрастен човек Grinning , не мога да си представя какво се случва в тяхното детско/юношеско съзнание, което сега се формира. Също така и двете деца заекват.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 03:06 от BobbyDyl

# 67
  • София
Познавах едно време едно семейство, двамата се държаха зле една с друг, но майката се държеше отвратително с децата. Добре, че в един момент нещо я прихвана и замина нанякъде.

# 68
.

Така е и на мен ми прави впечатление същото. Имам съседско семейство с 2 деца на 12 и на 5. Майката си стои вкъщи и си гледа децата,  бащата работи. Ежедневно я слушам как крещи на децата си, от както живея там(2-3г.). Преди да разбера, че това е нейният глас си мислех, че е мъжки. Непрекъснато чувам, тропане, викане и караници основно от майкта към сина й, който е по-голямото дете, но все пак е дете.
Това, което тя казва е, че синът е проблемно дете, бил агресивен като цяло, но и към по-малкото дете и не му се учело. Но това са ежедневни скандали, не знам по колко пъти на ден грешат тези деца и за какво толкова.
 За мен това е тормоз, аз живея под тях, тухлена е сградата, не разбирам какво говорят, но караниците и тонът се разбират и все едно са у нас, представям си какво е да си у тях. Когато сме си говорили с нея и децата й всички са много възпитани, вежливи и т.н.- коренно различна картинка. Да вметна, че аз нямам деца за момента, защото когато споменах за това на мои близки ми казаха - ти не знаеш какво е да имаш деца и ти ще си такава... другото беше: те са си у тях -могат да си правят, каквото искат.. ясно така е, но аз чувам, каквото те чуват всеки ден и дори на мен ми влияе, а аз съм възрастен човек Grinning , не мога да си представя какво се случва в тяхното детско/юношеско съзнание, което сега се формира. Също така и двете деца заекват.

Не може ли да им викнете една полиция?
Най малко поне за това че нарушава вашето спокойствие. А пък  защо да не се сигнализират и социалните ?

Очевидно тази “майка” има проблем с нервите а може и с отклонения да е.
Не знам как е в България, дали нещо би се променило за тези деца но на запад в такива случай се стига и до отнемане (ако се установи психически тормоз над детето, както е според мен в този случай)
Може и да бие децата. Тогава хептен ако им бях съседка бих предприела нещо (и съм предприемала като съм била свидетел 😉)

# 69
Много ми е тъжно, че децата си го отнасят в такива случаи....
Нали са беззащитни и не могат да отвърнат, биват мачкани до полуда.

Аз съм се ядосвала на моите деца, не заради тях самите, а защото съм била гневна на партньора ми. Сега въпреки ситуацията, в която съм, и цялата драма и неясноти и проблеми и интриги, които се сътвориха, съм в пъти по-спокойна и щастлива и те го усещат.

Малко трябва.
Аз от кога обяснявам, че трябва срещите с психолог да се включат в календара със задължителните прегледи.

# 70
  • София
Синът ми е съвсем различен, откакто се разделихме и спряхме да общуваме с баща му. Забранили сме си да говорим за него и да се ядосваме. Въобще - спокойствието е безценно.

# 71
Помисляла съм си го на няколко пъти, когато ми се е струвало,че викането излиза извън контрол и бих се обадила по прицип, ако нещата отидат на зле.
  От друга страна се страхувам от реакциите на майката, които ще последват, защото дори да се обадя на социални или полиция едва ли нещо ще се случи. Не, защото институциите не си вършат работата ( те може и да си я вършат), а защото те не са от бедно семейство, напълно са задоволени материално, обичат майка си, привързани са към нея. За тях това е "нормално" -да получават любов заедно с много караници.
Затова не мисля, че те биха казали нещо, което да изкара майка им лоша или че не може да ги гледа добре и накрая може да излезе,че аз лъжа и виждам проблем там, където го няма.
Другото е, че бащата не си е вкъщи през повечето време- " все работи", оставил е децата изцяло на отговорност на майката и явно въобще не се меси във възпитанието и не подлага на съмнение методите й.  Това е нещото, което най-много ме дразни, че никои от обкръжението им не обръща внимание на проблемите й с гнева и с нервите и тя като, че ли не смята,че ги има и че прави нещо съвсем нормално. Само че после се оплаква, че детето й било лошо и агресивно и не можело да се концентрира в училище и го обвинява  без да търси причина в себе си.

Положението за мен е по-скоро за психолог/психиатър отколкото за нещо друго. Напълно съм съгласна, че среща с психолог трябва да е част от календара.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 20:10 от BobbyDyl

# 72
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
.

Не може ли да им викнете една полиция?
Най малко поне за това че нарушава вашето спокойствие. А пък  защо да не се сигнализират и социалните ?

Очевидно тази “майка” има проблем с нервите а може и с отклонения да е.
Не знам как е в България, дали нещо би се променило за тези деца но на запад в такива случай се стига и до отнемане (ако се установи психически тормоз над детето, както е според мен в този случай)
Може и да бие децата. Тогава хептен ако им бях съседка бих предприела нещо (и съм предприемала като съм била свидетел 😉)
децата ще си останат без майки
а пък ние - без съседки Smiley

# 73
  • Пловдив
Очаква се на децата да им стане по-добре при чужди хора, отколкото при викащата майка ли? Flushed
Че и майка в кавички, ц-ц-ц...

# 74
Никой няма да вземе деца от викаща майка, ако тя ги обгрижва и живеят в прилични условия.
И все пак би било хубаво да се обърне внимание на жената и да и се помогне, защото непрекъснато крещяща майка и заекващи деца не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт