Домашното насилие – тема №5

• 45 481
  • 963
  •   1
Отговори
# 90
Проблемът е, че никой не прави задълбочена оценка. Социалните минават проформа и ако условията за живот изглеждат добри, не правят нищо. Ако къщата не е кочина и в хладилника има нормална храна, се отчита, че условията за живот са добри. Никой не се замисля за психически тормоз над децата.
В един от случаите, които описах децата са подложени на скандали и манипулации между родителите. В резултат на това едното дете редовно прави истерии е градината. Решава, че не му се учи или спи и започва да търчи, крещи, скача и хвърля. И вместо да се проведе ситуация с децата, учителите се опитват да го укротят. Същото дете на детската площадка нещо се ударило. Идва и започва да изтерясва пред майка си, че му е счупена ръката и тя каква майка е и няма ли да му обърне внимание. Аз бях готова да запаля колата и да ги водя в Пирогов, но майката каза, че нищо му нямало. Така се и оказа.

# 91
  • Пловдив
Ох, сега се сетих, че и моят 2-3 пъти е казвал, че си е счупил ръката. Щото се ударил и го боляло. За линейка не е настоявал, де.

За социалните не е съвсем така. При разводи и дела за родителски права наистина само гледат къщата, хладилника и говорят с възрастните, но при доказано проблемни случаи провеждат и поредица от срещи, вкл. насаме с детето. С какъв успех и доколко старателно и правилно действат, не мога да кажа, но правят нещо.

# 92

Та съм много подозрителна към такива загрижени, че се крещяло.
И аз на моя син му крещя, примерно като дойде и закачливо се блъсне в мен, а аз държа чаша с кафе, а пък той самият как пищи за (не от, а за) кеф, ако знаете...
Далеч съм от мисълта, че всяка майка, която се кара на детето си е в грешка или че не е нормално децата да правят неща, които изнервят възрастните и няма нужда някой да им се скара с право.
И да от викане до викане има голяма разлика, моето мнение е субективно, все пак аз представям нещата от моя гледна точка.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 13:08 от BobbyDyl

# 93
  • София /Абсурдистан
Съседите под нас нямат малки деца, но си крещят един на друг сякаш са глухи. Като се развилнеят става страшно направо, хвърчат и се разбиват предмети, но никой не е набил никого, просто темперамент. Като им доведат  на гости внучето е мир и тишина. Детето е по-възпитано от възрастните.  Та нещата почти никога не са такива, каквито изглеждат.

# 94
Големите имат избор, а децата - не.

# 95
  • Сред мелниците
Насилието над възрастни родители е подобно на това над деца.
За разлика от това към децата, които са мили, сладки и постепенно стават осъзнати и самостоятелни,
Старостта е грозна, върви назад и ги прави все по-зависими. Което предполага , че насилието се задълбочава закономерно.

# 96
  • София
Съгласна съм. И децата, и по-възрастните имат по-малко лостове за защита, отколкото човек на 25-30-35 години например.

# 97
Включвам се да ви кажа че в понеделник ми е кюртажа ,реших се вече стискайте ми палци. Това е единственото ми спасение от този психопат не спира да идва да ме търси и от полиция не се плаши не разбира ,че не съв с него вече и сега зя отмъщение ме е снимал голя докато си лежа и си цъкам на телефона без дя знам докято лижа с неговото дете представяте ли си понеделник махам това и утре го давам на съд

# 98
  • софия
В неделя?

# 99
Ами пуснах жалба само

# 100
Да внимава да не забременее трети път.

# 101
Включвам се да ви кажа че в понеделник ми е кюртажа ,реших се вече стискайте ми палци. Това е единственото ми спасение от този психопат не спира да идва да ме търси и от полиция не се плаши не разбира ,че не съв с него вече и сега зя отмъщение ме е снимал голя докато си лежа и си цъкам на телефона без дя знам докято лижа с неговото дете представяте ли си понеделник махам това и утре го давам на съд
А психолог кога? И ползвайте малко предпазни средства на тази възраст, след всеки път ли аборт ще се прави..

# 102
А психолог кога? И ползвайте малко предпазни средства на тази възраст, след всеки път ли аборт ще се прави..
Да се възползва сега, до понеделник е безопасно. Още не се е оттървала от настоящата бременност.

Айде късмет, и след аборта (ако го направиш де) майка ти и баща ти да почерпят съфорумките, че се занимаваха да те убеждават. По принцип е по-добре да слушаш родителите си, а не непознати и анонимни хора из интернет.

# 103
Втори аборт … леле
Предпазни мерки нещо преди това ?
Не се заяждам ….

# 104
Нищо не правят, лежи, само защо гола с дете. Мисля, че това, нероденото има предвид.

Общи условия

Активация на акаунт