Кристалните и индигови деца

• 100 610
  • 880
  •   1
Отговори
# 750
  • Costa Rica
Тъпо. И опасно за дете като твоето.

За тъпо, е тъпо. За опасно - не чак толкова. Тук поне не се избиват, както се споменава за насилието в бг училищата напоследък... Още малко да порастне и да осъзнае "правилата на играта", ще се научи как хем да играе по техните правила, хем да си прави каквото си знае... Още е твърде "глупавичко" пиленцето, но расте.....

newsm10
Говорех по-скоро за вътрешна опасност. Дано се научи по-бързо.

Нападаш мнения, нападаш подписи, обвиняваш и пращаш на психиатър... Това някакъв комплекс ли е?
По-скоро е невежество. Спомням си как дамата се изказваше също толкова компетентно и разпалено в темата за гей-браковете.
Както се казва, можеш да се скъсаш да обясняваш дъгата на слепец, полза - никаква Mr. Green

Спрете, че ще ни резнат главите. mods

А подписа ми, viliko, можеш да го пратиш в темата "дразнещи". Жалко, само, че не мога да претендирам за авторство...

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 15:59 от Делфина фон Ю.

# 751
Всички сме така. Сега в твоя стил би трябвало да те пратя на психолог или брачен консултант, щото с тая нетърпимост, може пък той да прецени, че не си "жената на живота му"... Във всеки случая не е моя работа... Само ти показвам, че и твоята гордост не е по-малка, че даже я демонстрираш при всеки пост с това си "NUMBER ONE !!!". На мъж не бих се подмазвала, дори Господ да е, какво ти дава право да нападаш хората за подписите им? С какво си повече от тях? Нападаш мнения, нападаш подписи, обвиняваш и пращаш на психиатър... Това някакъв комплекс ли е?

x-x-x, не зная на кого /мъж/ се подмазвам, нито къде видя нетърпимост, нито съм пратила теб или някого на психиатър, защото имате проблеми  Tired  Сега обаче вече се убедих, както една съфорумка беше писала назад/не помня по повод на кого точно/ - че наистина имаш нужда от помощ. Сигурно да живееш с надарено или проблемно дете е тежест, трудност, бреме, не зная, но за да помогнеш на него - първо трябва да помогнеш на себе си. Не ти конкретно - принципно говоря...

# 752
  • София
х-х-х, а при вас позволен ли е така наречения homeschooling?
 тук в бг, е възможно да си частен ученик...

напоследък се интересувам от частното обучение, защото системата и на мен не ми допада, всъщност я смятам за дори за унищожителна и е среда, в която истината е че децата няма да попаднат отново през живота си - освен в някоя комунистическа държава може би  Laughing Wink

особено щом си у дома и не ходиш на работа, ми се струва добър вариант.

Аз те харесвам и ми е интересно да те чета Peace

# 753
  • la Città Eterna
Вероятно. Лично аз не одобрявам. Откъсването на едно дете от детска среда по-скоро би му навредило, отколкото помогнало. Считам, че децата трябва да растат сред деца и да се учат да градят отношения, независимо дали им харесва или им е трудно. Нямам добри впечатления от формата "частен ученик" в България. Става, ако искаш детето ти да завърши повече училища едновременно, примерно в две държави, но в никакъв случай не я препоръчвам като единствено образование. Не си спомням подробности, но нямаше ли изискване и за възраст, от която се допуска такова обучение в България? Във всеки случай не мисля да оставам за вечни времена домакиня, имам и други планове в живота и точно в момента се боря за реализирането им. Така че това е още една причина да е неприемливо, макар и доста по-маловажна. Така или иначе прекарваме достатъчно време заедно вечер и през уикендите. Нека поне през деня общува и с други лица. Не одобрявам прекаленото вкопчване на родители и деца един в друг и откъсването от света.

# 754
  • София
 x-x-x , пожелавам ти да намериш себе си, да обикнеш себе си такава каквато си и да сте щастливи с твоето момиченце без да сте загубени в този свят!  Hug

# 755
  • София
katiABV , ние, които пишем в момента, не сме я създали тази тема. Тя си стои тук доста от преди аз да съм регистрирана. Ако на някой е пречела - да я е преместил. А на теб като не ти харесва, кой те кара насила да я четеш?!

Да, направих сверка - действително началото няма нищо общо с последните... доста страници.
Извинявам се на всички, които просто използват съществуваща тема, за да пишат за деца с проблеми в концентрацията.

М/у другото има доста обширна тема за дислексията. Вкл. препоръчвани специалисти и техники за постигане на концентрация у деца с проблемно задържане на вниманието.

Конкретно на теб може би би било полезно да я прегледаш - може и да намериш някакви трикове, които да не си пробвала още. Кой знае.

По въпроса за дислексията. Да, тя я има, но е по-скоро като талант отколкото като болест. Много бързо се научи как да чете в правилната посока, независимо че вижда по объркан начин думите (нямам представа как - аз не съм страдала от това). Което не пречи да завърта книгата под всевъзможни ъгли, да чете в челна стойка или захлупена върху нея от обратната страна. Също така може да пише оледално във всички направления - може да сменя посоката на писане на текст включително от дясно на ляво с огледални букви или с правилни букви пак от дясно на ляво, или от ляво на дясно с огледални букви (огледално и по хоризонтала, и по вертикала).... при това без правописни грешки.... Не знам дали е за лекуване, във всеки случай аз не бих могла да възпроизведа повечето й умения - максимума ми е да чета с книгата наобратно, но да пиша огледално ми е много трудно и доста бавно. При нея скоростта е еднаква във всички посоки и при всякакво завъртане. Засега се ограничавам да я науча как е правилното за в училище. Когато рисува, може да използва буквите завъртяни в каквито си иска посоки.

...

Считам, че правя най-доброто за нея, просто някои неща си искат време. И изграждане на умения да се приспособиш към масите. Ще ги изгради и тя.

Не знам дали - или до колко - дислексията е болест, талант или просто особеност. Но очевидно затруднява родителите в ежедневните задължения спрямо децата. В онази тема родителите споделят... ами, ежедневните проблеми, с които се сблъскват, както и техники, които прилагат в конкретни ситуации. Хората са изключително позитивно настроени.
От друга страна... май нямаше чак такива... ами, строги правила.
Но пък и аз не съм я чела подробно.

Ме се обиждай, но последните ти думи говорят за... ами, според мен - за хормонален дисбаланс. Ако някой ден публикувам есетата си от пубертетските си години нищо чудно да се познаеш в тях. Заедно с това колко съм различна, как никой не може да ме разбере и трябва да се ... ами, правя, за да бъда приета от масите... and all that jazz... как всички хора всъщност се преструват и играят някаква роля и само аз съм истинска... сещаш се. Но този начин на мислене е допустим в пубертета - и по време на бременност - но не е най- препоръчителния, когато трябва да възпитаваш дете. Особено пък дете, което е... ами, по рождение наистина различно.

Определено имаш нужда да прегледаш темата за дислексията с подфорума за деца с хронични заболявания; а може би и да се научиш да правиш разлика м/у "психология" и "шарлатанство".

# 756
открих нещо интересно, има и курсове вече http://www.indigo-bg.com/?page_id=780

# 757
Днеска докато търсих информация за Децата индиго попаднах на ТЕСТ за ИНДИГО личност, Теста е както за малки дечица индиго, така и за възрастни индигота.

Доколкото знам, децата индиго са пристигнали на няколко етапа, затова те са сред нас вече и като големи Simple Smile, тези които са родени към 70-те год.  newsm78

# 758
  • Русе
  Не мисля, че човек се опознава с тест. Смятам, че всеки човек е комплексна и сложна личност, която подлежи на промяна.  Не бих затворила детето си в някакво клише и не бих разчитала на какъвто и тест за да стигна до сърцето му.

# 759
Според този тест, и двете ми деца би трябвало да са индиго, като всяко от тях отговаря на коренно различни показатели. Двете нямат нищо общо помежду си, супер различни са. Общото е, че са сестри.

А да, и че не са индиго.  Laughing

Не искам да обиждам никой, но напоследък все повече се замислям колко удобно е да лепнеш интересен етикет на детето си, с който да оправдаеш неумението си да се справиш с него.

# 760
  • Linz
Ивиче, това все едно аз съм го писала. Особено първите две изречения!

# 761
аз открих това филмче:
http://vbox7.com/play:be4b6248

# 762
  • Русе
  Децата днес са различни разбира се, ние не бяхме такива, но раснахме при съвсем други обстятелства и критерии. Родителите ми смятаха, че имат право за всичко и прилагаха правото си без да се собразяват с желанията ми.
  Аз приех синът си като личност от първия миг, в който го видях и връзката ни винаги е била равноправна. Давам му право на избор винаги.
  Интелигетни са, разбира се. синът ми се научи сам да пише и чете на 5 години, справя се Corel Draw от преди да навърши 5 години. Но това е естествено, получава много повече информация, пътува с нас и води много по динамичен живот от колкото съм водила аз на неговата възраст. Но това, кето прави според мен детето ми интелигентно не е компютърът, а способността му да контактува и да приема света като място, където всичко е интересно и любопитно.
  Ако някой се опита да приложи старите критерии, с които сме възпитавани ние, естествено, че ще срещне пълно неразбиране и ще рискува връзката с детето си.
   Много често чувам родители да заявяват, че децата им са индиго, само защото не могат да ги разберат. Тези деца, които съм виждала ми изглеждат наранени от това и се капсулират емоционално, създавайки собствен свят, в който те диктуват правилата, и ги отдалечава от реалния свят. Дано хората на бъдещето да не са такива.

# 763
......
    Ако някой се опита да приложи старите критерии, с които сме възпитавани ние, естествено, че ще срещне пълно неразбиране и ще рискува връзката с детето си.
 .....  

Абсолютно! Peace

# 764
Е, какви са тия толкова погрешни методи, с които цялото старо поколение няма връзка с децата си  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт