Кристалните и индигови деца

• 100 597
  • 880
  •   1
Отговори
# 765
  • Русе

Е, какви са тия толкова погрешни методи, с които цялото старо поколение няма връзка с децата си  ooooh!
    Най често срещаните са -  Родитялят ВИНАГИ е прав. Детето ТРЯБВА да се вписва в някакви граници. Не се отнася за цялата генерация разбира се. Просто така беше прието

# 766
  • София
ама, тук дори вече не става въпрос за особеностите на децата, а за отношението на родителите! Всяко дете има право на уважение и закрила, независимо дали е "обикновено" или "индиго". Т.нар. обикновени деца не са невзрачни, управляеми и прочее. Едно дете, което сяда и си пише домашното не е посредствено, а е напълно възможно да му харесва или да е достатъчно упорито и зряло, че да изпълни задачата. Да не би това дете да не е интелигентно? А може би точно е достатъчно интелигентно (вече какви ли не интелигентности измислиха!), че да извлича  ползи са себе си?

# 767

Е, какви са тия толкова погрешни методи, с които цялото старо поколение няма връзка с децата си  ooooh!
    Най често срещаните са -  Родитялят ВИНАГИ е прав. Детето ТРЯБВА да се вписва в някакви граници. Не се отнася за цялата генерация разбира се. Просто така беше прието
Да, детето трябва да уважава родителя, трябва да се вписва в определени норми и граници, защото живее в обществото, а не само в гората...Ама е ясно, че онези, чийто деца просто не могат това да го направят - веднага са уникални, това е обяснението на родителите, които просто не се справят  ooooh!

# 768
темата е за индиговите и кристалните деца.
идеята е да се помогне на родителите на такива деца с информация и споделен личен опит.

в последните няколко страници фокусът изцяло е изместен и се дискутира как е правилно и неправилно да се възпитават децата, кои е читав родител и кой не и т.н., като преобладават лични оценки и нападки, което не е от полза за никого.  Peace

мили мами, моля ви отворете си съответна тема за възпитанието и си спорете там.

нека тази тема да си остане място за споделяне на хора, които са приели, че имат ТАКИВА деца и търсят и споделят информация.

хубав ден на всички!  Hug

# 769
Темата е коригирана, първоначалното звучене беше именно от сорта на "вярваме ли , че ги има"  Crazy
Явно фокусът наистина се е изместил  Stop
Но критикуването на безапелационното приемане на деца, различни -като невероятни и свръх-деца, за сметка на определянето на останалите като скучни, не-интелигентни и т.н. е просто абсурдно!

# 770
  • София
Не мисля, че възпитанието няма общо. Напротив, според мен няма кристални или индигови, или пембени деца, а има деца с различни характери и потребности откъм възпитание. Ясно е, че авторитарните методи на възпитание и уравниловката не вършат работа, но те са вредни за всички деца. Не смятам, че трябва да се слага ореол на гениалност или свърхнадареност, или на "нова раса" на деца, които имат по-различно поведение или проблеми в живота. Всяко дете иска да му бъде обърнато внимание или да бъде лидер, или да не се съобразява с авторитети и правила и прочее. Същото важи и за "роденият философ" и прочее. Просто при някои деца нещата са по-засилени. Всяко дете е творец, ако има възможност да се изяви. Затова мисля, че до голяма степен развитието на едно дете зависи от родителите. А това дали родителите слагат детето си в категорията "индиго, кристално, обикновено, гениално, проблемно и др" вече е отделен въпрос, засагящ родителя, а не детето. А един човек може да вярва във всичко, каквото ви дойде на ума - в аури, извънземни, ангели, духове, нови раси и прочее.

# 771
...Но критикуването на безапелационното приемане на деца, различни -като невероятни и свръх-деца, за сметка на определянето на останалите като скучни, не-интелигентни и т.н. е просто абсурдно!
Не съм чела всичко по темата, но такова едно твърдение си е наистина направо елементарно. Пък да се търсят извинения за това, че детето кардинално не се вписва в условните и широки обществени рамки за мен лично не е най- доброто, което един родител може да направи за себе си и за това дете.
Дано по- малко хора го правят и го мислят реално.
Всяко прекалено крайно и далечно от общоприетото поведение е кофти и колкото по- голямо е отдалечаването, толкова е по- наложително да се помисли и потърси професионална помощ, ако родителят не съумее да се справи сам. Оцветяването на един проблем не го прави по- малък и лесно разрешим. Прекалено лесно е просто да се оцвети.
Ян Ван Хелсинг също съм чела и чета. Чета и други неща, което не означава, че веднага транслирам прочетеното като чиста монета и го съотнасям за мен. Човек трябва да борави внимателно с информацията.

# 772
...приемане на деца, различни -като невероятни и свръх-деца, за сметка на определянето на останалите като скучни, не-интелигентни и т.н. е просто абсурдно!

мдам, това обяснява всички писания, емоции ...  ooooh!
жалко за темата

# 773

нека тази тема да си остане място за споделяне на хора, които са приели, че имат ТАКИВА деца и търсят и споделят информация.

Hug Hug Hug   newsm10

# 774
Искам и аз да се присеъдиня към вас и да споделя. От както осъзнато моята дъщеря маха на всички за здравей маха така понякога и на празната стая загледана сякаш в някой. Започна да ми прави впечатление, защото е сравнително често, а и си спомних веднъж като бебе как все едно си играеше с някой или нещо във въздуха. От известно време насам подава на баща си телефона точно преди някой да му се обади (може и съвпадение да е). Не говори, използва много малко думи, прави ми впечатление как пази както собствените си неща, така и на други деца (да не играят с тях, за да не се счупят, защото тя не играе с играчки) Обожава бебета, постоянно рисуваме бебета и гледаме снимки на бебета, редим пъзел и това са нещата, които иска да прави. Контакта с други деца не и е особено приятен... има много други такива неща, и много се притеснявам, че на моменти не я разбирам добре и не отговарям тончо на нуждите и. Ще ви чета и ще се радвам на съвети  Hug

# 775
  • София
 Не е ли нормално за всички деца , да не обичат лъжата и фалша, да са интуитивни, често да сменят настроенията си ит н? Естествено всеки си мисли, че неговото е по-надарено, необикновено...ако проговори рано, се развива бързо, ако пък- късно, значи е индиго.

# 776
х-х-х, виж тук http://www.sengifted.org/. Предполагам, че има подобни организации и в Италия.

Аз лично разбирам колко трудно може да е за човек, чийто интелект функционира на едно по-високо ниво от това на повечето от съвременниците му. Представям си как бих се чувствала, ако ме пренесат 200 години назад или ако попадна сред някое изолирано първобитно племе. Бих била страшно самотна, защото наоколо няма да има никой, с който да мога да общувам на един и същи език. Определено правилата им ще ми се струват безсмислени и глупави, изобщо начинът, по който функционира тяхното общество ще ми се струва странен и чужд. Преполагам, че чувството е подобно. Бих те посъветвала да се включиш в социални мрежи на хора подобни на теб и дъщеря ти да общува с деца, подобни на нея. Тя може да се научи на социална адекватност, това не е толква голям проблем според мен. По-важно е да знае коя е и да се чувства колкото се може по-удобно в кожата си, тоест да е в мир със себе си (и за теб важи същото).

# 777
  • в моя свят
Цитат
Тя може да се научи на социална адекватност, това не е толква голям проблем според мен.
Напротив проблема със социализацията въобще не е за подценяване,когато става въпрос за деца индиго,за деца с поведенчески проблеми,за деца с хиперактивност или както и да ги наричаме.

х-х-х май не е писала скоро в темата.Аз преди също се включвах понякога,но в тази тема просто не може да напишеш думите индиго,специално и други без да бъдеш нападнат или най-малкото опониран.От всички пишещи тук аз не срещнах никой,който да се е хванал като удавник за сламка за теорията индиго.Просто тези,които намират съвпадения в профила на индиго в децата си имат нужда да споделят и обменят опит.Така както има хиляди теми за хора с общи интереси,общи проблеми и т.н.И не знам защо тази тема толкова боде очите.

# 778
Напротив проблема със социализацията въобще не е за подценяване,когато става въпрос за деца индиго,за деца с поведенчески проблеми,за деца с хиперактивност или както и да ги наричаме.
Да, знам че е проблем. Може би наистина тези два процеса не могат да не вървят паралелно. Детето и вътрешния му мир не може да се отдели от това как то е поставено в обществото. Но ми се струва, че много от тези "поведенчески проблеми", нежеланието да си в група, това че детето се бунтува срещу правилата, програмите и тп (това, което е описала х-х-х) е някакъв бунт срещу по-ниското ниво, което детето усеща около себе си. То се чувства по някакъв начин чуждо на средата и ако започне да се чувства виновно, че е по-различно, нещата отиват на зле. И социализацията наистина започва да прилича на мимикрия, както се беше изразил някой по-напред.

Аз преди също се включвах понякога,но в тази тема просто не може да напишеш думите индиго,специално и други без да бъдеш нападнат или най-малкото опониран.От всички пишещи тук аз не срещнах никой,който да се е хванал като удавник за сламка за теорията индиго.Просто тези,които намират съвпадения в профила на индиго в децата си имат нужда да споделят и обменят опит.Така както има хиляди теми за хора с общи интереси,общи проблеми и т.н.И не знам защо тази тема толкова боде очите.

Не го приемайте навътре. Аз не съм видяла дискусионна тема във форума, в която страстите да не се разгорещят. Мисля, че е пределно ясно защо някои се дразнят от тази тема.  Първо, понякога изглежда, че темата не е за взаимопомощ, а за това да изтъкнте колко необикновени и специални са децата ви. А другите, обикновените дечица не са толкова интересни, те са сивата масовка и тн. Наистина някои изказвания звучат точно в този дух. Аз съм се срещала с такава реакция в темата за енергичните и буйни деца (моето е такова). Появи се някоя майка да каже как била супер доволна, че нейното отроче било буйно, щото другите били заспали и апатични и изведнъж се нароят майки на спокойни деца, които се чувстват засегнати и става една... Второ, самата „теория” за индиго, е от областта на езотериката и много хора по принцип са скептични и даже негативно настроени към такава тематика - затова се дразнят от това как някои хора могат да базират толкова важни решения в живота си на една шашма, тинтири-минтири.

# 779
  • la Città Eterna
Homesick , благодаря за линка. Ще погледна.

me4ta22, не пиша, но чета, ако някой публикува нещо. Като цяло не ми стига мазохизма да ме обиждат без причина и да ми приписват мисли и думи, които не са мои. Тук ме изкараха нацистка, психично болна, с хормонални отклонения, опасна за детето си и Господ знае още какво. Да не говорим, че аз съм последният човек в света, който ще тръгне да дели децата на каквито и да е групи или да обижда такива. Самата аз съм работила достатъчно като учител, и за разлика от повечето попаднали в тая професия само защото са некадърни за каквото и да е друго, наистина си обичах работата и децата. Оставала съм до след полунощ, да подпомагам директорката по административните задачи, с децата съм стояла и след часовете, и през ваканциите, да им помагам да разберат материала по всички предмети. На връх 31 декември съм била в пълна класна стая с ученици до 16.30 следобяд, вие си правете сметка дали им е било неприятно да ме видят. Вероятно можете да допуснете, че на извънредните ми часове идваха предимно най-слабите ученици. Никога не съм си позволила да ги обидя или да откажа да им отговоря дори на най-"тъпия" въпрос. Силните ученици идваха също, защото им беше интересно да си говорим и да чуят какво ще им кажа относно всякакви въпроси, с които ме засипваха непрекъснато. Не съм върнала никого, дори да се случи да ме попитат нещо, което не знам, до следващата ни среща наваксвах с пропуските си и им давах необходимото знание. Считам, че всяко дете има право на персонално внимание и отношение и винаги съм го давала. И те го ценяха. Та в този смисъл, не виждам причина да бъда изтривалка за обвинения в някакви несъществуващи мои грехове и затова предпочитам да не се занимавам повече с глупости в тази тема.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 23:37 от x-x-x

Общи условия

Активация на акаунт