ОКР или нещо друго

• 667
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, понеже не искам да стигам до психолог, но все пак искам да Ви попитам. Може би от 3-4 седмици има един страх и действия за спрявяне с  тях, които създават дискомфорт. Най-общо казано, може би да се определи, като страх от неволно изпускане фекалии/изпражнения/. Както споменах от 3-4 седмици, може би правя следните неща. Започнах, след ходене в тоалетна по голяма нужда, след това да гледам с хубава светлина плочките, дали са изцапани. След което с моп избърсвам  с вода подовете на всички стаи в  апартамента. Следващото нещо е, че вечер и сутрин, гледам по 7-8 минути дали нямам изцапани гащи. Последното нещо е, че започнах да гледам сутрин и вечерт по 3-4 пъти чаршафите на легото си, дали не са също  изцапани. Сега се сетих, че започнах да си мия ръцете по 3 пъти, след всяко ходене до тоалетна и преди лягане. Чудя се, дали това може да се определи, като ОКР и по-конкретно в часта за  натраплива мисъл за заразяване, микорби и мръсно и съответно, като компулсии  действията, които правя за всяко едно нещо? Причина може би за това е, че от 1 месец много не съм излизал с хора, бях почистил старателно за първи път тоалетната и може би имах 10-12 дни разстройството, всяка вечер преди лягане и на следващата сутрин, все ми къркореше стомаха. Интересното е, че през деня си казвам, че повече няма да правя така и го вярвам. Стигнем ли до действието ходене до тоалетна и лягане, започвам да правя, тези неща. Хем си викам, че няма да си гледам 3-4 пъти чаршафите, а само 1-2 пъти с цел, нали да се опитам да намаля времето, но не се получава. Даже от 3-4 пъти, реално става 5-6 пъти да си гледам  чаршафите. Това съответно влияе на времето на сън, което се намали през работната седмица, примерно от към 6 часа на 5 часа.

# 1
Явно от това дълго разстройство, сте развили панически страх да не се изпуснете без да се осъзнавате и да изцапате всичко. Не видях в профила ви дали сте мъж или жена, но ако сте жена-правите ли анален секс?

# 2
Явно от това дълго разстройство, сте развили панически страх да не се изпуснете без да се осъзнавате и да изцапате всичко. Не видях в профила ви дали сте мъж или жена, но ако сте жена-правите ли анален секс?

Здравейте, мъж съм. Реших да се допитам, понеже знам, че тук има много хора с много опит.

# 3
Прилича на окр.

Общи условия

Активация на акаунт