Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 38 483
  • 603
  •   1
Отговори
# 135
Преди години (до 4 клас) имаше такива случаи в класа на детето. След няколкократно "изчезване", вкл и на пари (не много, 2 лв), се обадих на учителката, на която обаче просто не ѝ се занимаваше с въпроса и изкара моя виновен, че бил разсеян, сигурно си е загубил нещата, невнимателен бил....сто пъти съжалих, че изобщо се обадих. На мен лично ми беше все тая за "изчезналите" неща, общо взето дреболии от рода на химикали, несесер, разни ученически неща. Исках просто да съобщя за това, но учителката не искаше да ме чуе. Предполагам, че за тях е голямо усилие да разследват.

# 136
Имам лош спомен с такава ситуация от началното училище. Бяха изчезнали парите на детето за помагала, които не бяха малка сума. Уведомих класната и тя реши, че моята дъщеря си ги е разделила с едно съседче, с което ходеха заедно на училище. Като нито тя, нито момчето имаше за какво да изхарчат тези пари, те си бяха дечковци, през цялото си свободно време играеха на площадката пред блока, каквото са поискали, сме им го купили. Няма за какво да похарчат в малкия град толкова пари, без аз или другите родители да разберем. Не се намериха, само дето детето имаше неприятен разговор с класната и просто докато не порасна достатъчно, не пращахме големи суми по нея, ходехме ние в училището. Ако сега изчезне нещо, бих го направила на въпрос само, ако е например някой от безплатните учебници и да трябва да го плащаме после в троен размер. Тя щерката и умишлено не носи ценни неща в училище, даже по нейно желание ходи с един стар телефон.

# 137
Учебници едва ли някой би откраднал, по-скоро си ги губят и забравят някъде по коридори и кабинети. После изскачат....

# 138
  • пустинята Гоби
Аз уведомих класната, най-вече защото е бъркано в чантата. Има и други деца, които са видели липсата, защото преди това са гледали въпросните предмети. Мъжът ми иска да дълбае, понеже много се ядоса, аз лично не виждам смисъл. Има подозрения кой е свил вещите, то се обсъжда между децата, ама и да го изобличат, какво, разправии за него, за родителите, ако ги е грижа. Безсмислена ми е цялата работа, не вярвам да се подходи както трябва, пък и аз виждам, че на никой не му се занимава. Пример на детето дадох, че не трябва да се мълчи, ама се вижда, че като се обадиш голяма полза няма. Децата са на по 12-13 години, не са малки според мен, че да каже човек детска работа.

Благодаря за мненията!

# 139
За къде по-фрапантни случаи като вербално и физическо насилие не се реагира нито от класен, нито от директор, какво остава за кражба на вещ.
Ако сте в частно може и да обърнат внимание, ако сте в държавно, ще се борите с вятърни мелници.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 10:10 от Априлски душ

# 140
Учебници едва ли някой би откраднал, по-скоро си ги губят и забравят някъде по коридори и кабинети. После изскачат....
За съжаление и учебници се крадат. Нали им ги искат в края на годината? Аз бих търсила откраднати неща. Най- малкото този, който бърка по чужди чанти, да има едно наум

# 141
Няма ли камери? Ако няма, трудно би могло да се докаже кражба, освен ако някое дете не е видяло кой бърка в раницата. За съжаление, се краде, дори и в най-добрите училища.

# 142
  • пустинята Гоби
Аз се надявах на разговор с всички, че подобно поведение е недопустимо, точно за да има едно наум този, който го е направил.

Има камери, да. Освен това има и сериозни подозрения кой го е направил, говорено е с него и той естествено отрича. Ако моето дете бъде обвинено в кражба и не е виновно, вярвам че ще ми сподели и лично ще се свържа с училището. Мъжът ми иска да дълбае и вчера пак е говорил с класната да се видят записите на камерите, ако има такива записи реално, наличието на устройства не гарантира нищо

# 143
Не винаги става въпрос за кражба. Химикали, моливи, други подобни постоянно се разменят, хвърлят, чупят. За годините училище, сигурно съм купила поне 100, ако не и два пъти по 100 химикала. Все ми е тая на мен лично за подобни. Ако става въпрос за по-ценни неща, тогава може би трябва да се постави въпроса.

# 144
Наистина, зависи от вещите какви са, но едва ли хората заради молив или обикновен химикал биха повдига ли въпроса. Предполагам, някакъв хубав несесер е взет или портмоне макар и да не е имало много пари.
Ако наистина е нещо сериозно, настоявайте за по-сериозен разговор, това дете може и друго да открадне.

# 145
Моята голямата още преживява откраднато яке от съблекалнята на салона, вече минаха седем години. Беше любимо, търсихме да купим същото, но не намерихме, даже се свързах с производителя, но бяха спрели серията. И днес като види подобно червено яке и си спомня и се ядосва. Тогава поразпитахме, но кой ли ще се занимава с яке, а моята никога нищо не е губила.
Та, опитайте се да направите нещо, ако трябва пробвайте през родителя, понякога съдействат

# 146
Mimi Rose, споделяте че изчезналата вещ е ценна за детето ви! Аз бих вдигнала голям шум, пишете до Директор, настоявайте за преглед на камерите, изисквайте родителска среща, за да се дискутира въпроса! Мъжът ви е напълно прав, че иска да “дълбае”, не се отказвайте! Ако не разплетете случая, много вероятно е да последват и други, дайте пример на всички!

# 147
  • пустинята Гоби
Набеденото дете не е от класа. Възможно е да не е той, но така или иначе всички съученици знаят за случая, те си говорят и обсъждат. Не са пари, не е училищна вещ, не е нещо скъпо, иначе със сигурност щяхме да вдигнем вой до небесата, но аз смятам, че на ценните неща не им е мястото в училище и децата ми знаят. Момчетата на 12-13 години не се интересуват от химикали и несесери. Аз просто бях шокирана как някой е отворил чужда раница и най-спокойно е отмъкнал, каквото си е решил, защото примерно му трябва за някаква колекция. Баш си е кражба.

# 148
  • при него
Мими, аз бих казала, официално оплакване в електронния Дневник, до заместник-директор или директор. Любезно и обективно, без да насочвате с Вашите подозрения (може би да се окажат верни, но да не звучи като набеждаване ми е идеята). Писмено да е.

# 149
  • Бургас
Сигурно ли е, че от чантата е изчезнало нещото? Може някое дете без да иска да го е взело. Миналата година изчезна ножицата на сина ми. Той пита децата, търсихме я, но без резултат. В края на годината едно дете му я върна. Оказа се, че я е взел уж за малко, по инерция я е прибрал в раницата си, после у дома. И един ден си подреждал бюрото, видял я и се сетил.

Общи условия

Активация на акаунт