В момента чета ... 91

• 42 466
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Довърших "Един тъмен прозорец" - оценката ми е 4*.
Фентъзи света не е сложен, интересна ми беше идеята с тези карти на Провидението и силата, с която даряват собствениците си.
Героинята не беше дразнеща, нещо което рядко ми се случва вече, като чета по-новите фентъзи книги. Нямаше и секс сцени(да не повярва човек 😄). Определено беше добро попадение и ще си взема и втората част.
Днес си чета една малка книга, че нещо с тези тухли по над 500 страници ми омръзна. Предполагам, че ще я завърша днес или утре и ще споделя повече за нея ☺️

# 316
  • София
Чета и аз, както много от вас "Да срежеш камъка". Озадачава ме, че рейтинга на книгата е толкова висок. Не е много моя честно казано... Лесно се чете, но докато чета се питам често дали не е по-добре да си намеря нещо по-подходящо... Вътрешното ми усещане е , че си губя времето с тая книга, не ми добавя нищо, което да ми е ценно. Поне не на тоя етап (20-ина % съм прочела).

# 317
Петя, моля те да споделиш кои новоиздадени книги са те впечатлили. Рядко те засичам в темата, но следя с интерес твоите литературни вкусове.

# 318
Сутринта в една радиорубрика представяха “Заветът на водата”, авторът е лекар, затова има толкова медицина в книгите му (засега нямам интерес към тях).
Смятам в скоро време да започна “Рана” на Захари Карабашлиев.

# 319
Simple Smile Съжалявам, ако сте се разочаровали след моето хвалебствено мнение Simple Smile
"Да срежеш камъка" продължава да ми е сред топ 5 книги за 2024 година Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 21:50 от Happy Mijjj

# 320
Прочетох Речник на изгубените думи от Пип Уилямс и въпреки че много исках и мислех, че ще ми хареса, не ми се получи химията с тази книга.

Женско четиво, кротко и толкова методично написано, че чак ми беше безразлично. Историята никак не е лоша, темата също (все пак се позовава и на действителни събития), но не успя да ми предизвика никаква емоция.

Вероятно ми се чете нещо с повече динамика в този момент.

eovin***,
Може би ще ти допадне. Началото е увлекателно и очарователно. Съветвам те да дадеш шанс на книгата, щом е грабнала и твоя интерес. Възможно е да ти го задържи и до финала.

Ще продължа или с Пазачът от Рон Раш, или с Поща за госпожа Бромли.

# 321
Чета и аз, както много от вас "Да срежеш камъка". Озадачава ме, че рейтинга на книгата е толкова висок. Не е много моя честно казано... Лесно се чете, но докато чета се питам често дали не е по-добре да си намеря нещо по-подходящо...
И аз не харесах особено книгата, обаче дадох висока оценка в Гудрийдс - 4 звезди, защото обективно погледнато нямам забележки нито към сюжета, нито към логическото развитие на събитията на фона на достоверно представен исторически епизод, нито към изграждането на образите. Човекът пише много добре и мога да го видя, въпреки че на мен точно не ми допада. Не съм дала 5, само защото медицинската фактология беше прекалено много като процент от съдържанието, ако се съберат всички описани манипулации може да се издаде отделна книга "Хирургия for dummies".

# 322
  • Карлово
Simple Smile Съжалявам, ако сте се разочаровали след моето хвалебствено мнение Simple Smile
"Да срежеш камъка" продължава да ми е сред топ 5 книги за 2024 година Simple Smile
+1.
И "Оризовата майка" ,която чета сега ми е в 5-те топ книги. Засега са само 2.
Благодаря за препоръката за камъка, никога не бих я открила сама.

# 323
Чета и аз, както много от вас "Да срежеш камъка". Озадачава ме, че рейтинга на книгата е толкова висок. Не е много моя честно казано... Лесно се чете, но докато чета се питам често дали не е по-добре да си намеря нещо по-подходящо...
И аз не харесах особено книгата, обаче дадох висока оценка в Гудрийдс - 4 звезди, защото обективно погледнато нямам забележки нито към сюжета, нито към логическото развитие на събитията на фона на достоверно представен исторически епизод, нито към изграждането на образите. Човекът пише много добре и мога да го видя, въпреки че на мен точно не ми допада. Не съм дала 5, само защото медицинската фактология беше прекалено много като процент от съдържанието, ако се съберат всички описани манипулации може да се издаде отделна книга "Хирургия for dummies".

Мен това с медицинската фактология определено би ме накарало да прочета книгата, благодаря за инфото!

# 324
Аз зарязах ,, Да срежеш камъка '' . Може би в друго време ще я продължа . Започнах ,, Вишъс '' , че от кога и се каня на тази и другата поредица . Доста се говореше за тях .

# 325
В момента чета Английската кухна на мис Елайза от Анабел Абс и съм във възторг. Нямам търпение да я завърша и да започна да я чета отначало... на глас. Изключително красиво написана. Сюжета е много интересен. Това е историята на английската поетеса и авторка на кулинарна книга Елайза Актън. Много интересно е структурирана книгата. Една глава е разказана от името на Елайза и една от името на нейната помощничка Ан. Много е трогателна историята на младото момиче Ан, от време на време си поплаквам. Много силен е и образа на главната героиня. Чудя се дали бих могла да прочета някъде и готварската й книга, която вероятно е написана много изящно, красиво и "вкусно".

# 326
  • София
Благодаря на всички тук, които ме "запознаха" с Франк Тилие.
Макар само преди ден да написах, че имам няколко други "по списък", понеже се снабдих с "Имало едно време...", та я зачетох... Хм, ами за два дена живях с ония от малкото френско селце. Подозрях още нещо - от началото. Отдавна автор не ме е карал да го правя. Взех да ровя в интернет за реални препратки.
Добре, че няма илюстрации в тези романи. Особено към края - когато се "появява" един от едно каре герои. Не само, че съществува т.нар. в книгата "Пластинариум" - ами се колебая на свой ред това помощни медицински образователни атрибути ли са - или изкуство?
Скрит текст:

Ако добавите към "заглавието" от постера - ".com" - без кавичките, ще отидете на съответния сайт. Който съобщава, че изложбата "пътува" и този месец ще е наблизо и до нас.

Великолепна книга. Нищо повече няма да издам. Има елементи на хорър, на фикшън, но разплитането на мистерията и развиването на поне два от основните характери на героите..., те карат да я изчетеш без спиране.
Но искам и да ви обърна внимание на една провокация на автора. Дано не бъркам (за да не обидя някого, пробвал се), но май не помня писалите за книгата да са разшифровали задачката на Тилие. По подобие на един от героите (или обратното) той ни оставя ребус - простичък.
Авторът пише в послеслова: Калеб Траскман обичаше да поставя загадки в последователни изречения, като понякога се заиграваше с първата буква на всяка дума или със самите думи. А ако неговите хитринки се отнасят до буквите в началото на всяка глава в тази книга...
Скрит текст:
Буквите от главите са:
хванахтелисенавъдицатакалебтраскманеживможедагосрещнетенастраницитенатозироманмагия
И образуват посланието:
Хванахте ли се на въдицата
Калеб Траскман  е жив
Може да го срещнете на страниците на този роман магия
Приятно четене на онези, които не са стигали до "Имало едно време... два пъти".

# 327
  • София

Много съм щастлива, дано ми харесат.

# 328
Разшифровахме, EmBrother, а аз смело мога да кажа, че след като прочетох “Лабиринти” - и потвърдих едно подозрение.
Много харесвам такива автори - палиндроми, анагарами, загадки, препратки… има и още относно изкуството, преди време в един скрит текст бях посочила две имена, за които авторът споменава някъде, но заради бъдещите читатели на “Лабиринти” - няма да издавам.

# 329
Слушам в Сторител  биографичния роман "Продадена" на руската публицистка Вера Ефрон съвместно с Наташа. Наташа на 17г.,момиче от малко селце до Санкт Петербург,когато я продават на сутеньор и живота и се превръща в Ад! Доста наивно вярва на човека,който й обещава работа в Европа,но предвид обстоятелствата, бедността и мечтите си,мисля че доста момичета  са в такава ситуация, тя предприема пътуването на живота си. Брутална история, в която не ни спестяват нищо до най-малката подробност- изнасилвания,побой, унижения..
 но след това духа й преминава трансформация за да се пребори със себе си и да се опита да оцелее тя прави и невъзможното за да се спаси. Още не съм я завършила,но предизвика какви ли не чувства в мен- гняв,страх,ненавист , направо ми се сви душата от тази истинска история. А само, като си помисля за милионите жени жертва на трафик на хора,ми се къса сърцето!

Общи условия

Активация на акаунт