Шум от двор на съседна къща

• 2 236
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте.
Дано някой тук ми помогне,защото вече се разболях.
Живея в къща и точно съседната къща към която гледат моята спалня и двете детски стаи на децата ми  гледат към двора на комшиите които от 4,5 години организират шумни купони на самия двор до 5 ,6 часа сутринта,а когато няма музика седят на беседката и говорят на висок глас до 2,3 ч сутринта
Това е почти всеки ден( мохабетите)!
Лошото е ,че аз не мога вече да спя защото се чуват в малките часове все едно до мен говорят,и вече от известно време развих нещо като фобия към шум..

Чуя ли по силна реч или музика (където и да е) и се сещам за тези ,като започвам да се потя,притеснявам и треперя.
Моля за съвет как да процедирам,защото имам чувството че ще се побъркам....

# 1
Викайте полиция след определен час.

# 2
  • SF
После искам някой от форума да ме прати да живея на село, щом съседите в блока ми били пречили.

Днес една позната ми каза, че трите дни прекарали в малко село. А от съседния двор се носи шума от радиото на полуглухия дядо, който снове напред-назад и държи да го чува, независимо в коя точка на  градината се намира. Чука с чукове, реже с автоматичен трион, говори им през оградата, но радиото не спира. Политически предавания и народна музика. Това е правила през трите дни моята позната. Прибрала се в София малко на тишинка.

# 3

Викана е полиция не един път през годините!
Но ,се намаля музиката а компанията (десетина човека) продължава да се смее,вика говори шумно до зазоряване!

Не знам дали не мога да заведа дело,защото си разбих нервите ....
Точно заспя и към 23 ч се започва....
Това на затворен прозорец.
Не помня кога последно спахме на отворени прозорци лятото заради тези .

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 21:48 от hondafan

# 4
Много е неприятно и в София затова заведенията на открито в дворове и до сгради затварят в 22 часа. Обаче без да са пуснали музиката едва ли само от говора се надвишават децибелите по закон. Не може да им се забрани да си седят на двора, а и изобщо как ще се премери колко силен е шумът?
Решението е добра дограма с троен стъклопакет и климатик.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 11:21 от Черна станция

# 5

Но ,се намаля музиката а компанията (десетина човека) продължава да се смее,вика говори шумно до зазоряване!

Ами значи започвате да действате по същия начин– когато те си почиват ,викане и музика до дупка.
Казвате и ,че или ще се съобразяваме взаимно или ще си го връщаме...

# 6

Ами значи започвате да действате по същия начин– когато те си почиват ,викане и музика до дупка.
Казвате и ,че или ще се съобразяваме взаимно или ще си го връщаме...
Не става . През деня сме на работа. А тия са от едновремешните "кредитни милионери"  и не са много по- работата...
С една дума когато вечерно време искаш да отмориш след цял ден работа си принуден да си до отворена дискотека и говорилня...

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 22:05 от hondafan

# 7
Имат ли пари и власт ? няма оправия.

# 8
Пускайте им музика сутрин, преди да тръгнете за работа. Или слагате по-хубава дограма и тапи за уши.

Имах едни такива съседи, само дето ние живеем в блок и те бяха под нас. Студентчета, събираха се в апартамента след дискотеката и врякаха до сутринта, чуваха се все едно са у нас. Не помогна нито нормален разговор, нито полиция. Накрая започнах сутрин да се разхождам с дървените си чехли. Тамън си легнат и след около час ставах да се приготвя за работа. Набързо престанаха да се събират долу.

# 9
По същите причини преди години си продадохме апартамента. Викахме полиция многократно и нищо. Освен музика от няколко апартамента, се събираха редовно и отвън под прозорците ни до среднощ. Още се стряскам като чуя по-силна музика. Нощем е тихо и говорът се чува все едно са ти в стаята.

# 10
  • София
Дограма и тапи ще помогнат... 🤷‍♀️
По принцип и за силен говор и крясъци може да пробвате с полиция или да си правите взаймно мръсно...
Като цяло такива съседи могат и в блок и къща да ти се случат... Гаранция няма освен преди покупка да разучи човек, но ако е наследствена и избор нямаш много...

# 11
Тук не става въпрос да си правим мръсно...
Ще навредя и на други хора.
Просто за зла участ моите спални да към тях!

Въпроса ми е към запознати дали има някакви законни начини да пресекат това нещо.
Тази вечер пак е същото!
Наистина усещам ,че психически може да не издържа.
А все пак съм родител .....

# 12
  • SF
Как се живее с тапи в ушите?

# 13
Говорено ли е с тях? Не с лошата направо, а да им се обясни човешки, че пречат.

Начинът е викате полиция след 23ч лятото. Когато продължат да говорят на висок тон, отново се вика полицията същата вечер, за втори път.

# 14
  • София
Ами това е да, полиция до дупка. До колкото разбрах е говорено. Иначе такъв тип съседи пречат еднакво и в градска и в селска среда, Еsmee... Лятото като по отсрещните балкони се накачулят се чуват точно толкова, колкото и от отсрещния двор. Въпрос на култура и възпитание е до кога ше си позволят да продължи събирането/купона и колко често да се случва. Обикновено ако такава липсва разговори не помагат. Дали може да се добави и жалба в общината, освен викане на полиция - май може, дали ще помогне... Божа работа.
Иначе ако е само говорене, хубава фограма помага. Ако вече има и музика с басове... Пропуска.. И вече е въпрос и на лична поносимост можеш или не да спиш. Така или иначе това е тормоз над всички наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт