Шум от двор на съседна къща

• 3 202
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
Полиция всеки път, няма какво. Другите членове на семейството какво смятат? Питам, тъй като човек има склонност да преувеличава и ще дам пример. Под нас правеха шумни купони, но след множество разговори се спряха. Сега си говорят по цяла нощ, аз съм добе със слуха и определено не пречат на съня ми, така че едва ли надвишават нормите за шум. Мъжът ми ако питате обаче изобщо не е на същото мнение. Той се буди нощем, не може да спи, чува ги постоянно и все за тях говори. Нито аз, нито децата, нито гости, когато сме имали, са споделяли, че е чак такъв проблем.

# 16
Присъединявам се към мненията да пускате музика силно рано сутрин. Надувате Рамщайн и излизате за 2-3 часа. И така всяка сутрин след купон. Бързичко ще разберат да не Ви тормозят.

# 17
  • София
Ама те пък ще тормозят и останалите къщи наоколо... 🤷‍♀️

# 18
Да, ама от останалите къщи какво правят за еженощния тормоз? Ако повече хора подадат жалба или се обаждат в полицията, със сигурност ще има някакъв резултат. Явно предпочитат да си траят, така че сега ще изтърпят и шума през деня.

# 19
  • София
Много е възможно чистото говорене, колкото и да е високо да не пречи на останалите, обаче гърмящ рамщайн е друго.

# 20
Така е, но Рамщайн е във времето, в което е разрешено вдигането на шум.

# 21
Привет!
Дори и в часовете, в които са позволени шумни дейности има ограничение, по спомен от наредбата за шум в жилищни райони, от максимум 80 dB.Така че пак не всичко е позволено.
Скрит текст:
На времето имахме ''малък'' проблем с два дърварника в населено място в непосредствена близост до къщите, които в позволеното време включваха всеки по три резачки всяка от по 130-140 dB. Местната инспекторка никога не откри нарушения по време на посещенията си и остави многобройните жалби без последствия. Събрахме се съседите, взехме си юрист и... преди да заведем дело поискахме среща с районния кмет да го уведомим какво ни е посъветвал юриста преди да пристъпим към действия. Оказа се човек на място и съдейства наредбата да се спази дословно и не само че не стигнахме до дела и протести, ами  си спечели пълната ни подкрепа и доверие.

# 22
Всяка община си има наредба за шум. Прочитате си я, ако в регламентирано след 22-23ч да няма такъв, викате полиция след часа, от който има забрана. Подлежат на парична санкция. Някакви разговори имало ли е с тях по темата?

# 23
Наскоро в компания обсъждахме подобен проблем при познати. Имаше човек, бивш служител на МВР и той посъветва всеки, ама абсолютно всеки път/ако е нужно и в една вечер няколко пъти/ викане на полиция през 112, вкл. оплакване при подаване на сигнала, че при досегашни посещения не се вземат нужните мерки и не получавате съдействие от органите. Според него подобни сигнали действат, тъй като всичко се записва и стигат до началниците на рпу-та. И пак според него е грешно да се изтърпява мълчаливо без сигнал, ако шумът е системен, а наблюденията му били, че често хората се притесняват да викат полиция, с аргумента, че няма полза, а вече не стояли така нещата. Моето е малко ЕЖК, но знам колко може да е неприятно, така че опитайте, дано помогне.

# 24
Нещата стават все по-зле!
Опитах една вечер да говоря с тях от моя двор ,но те ме игнорират и продължават !
Сега въпросния навес го покриха радостта от студените дни и спокойствието нацяло изчезнаха! Къщата е наследствена и не е изцяло моя за да я продам,а нямам възможност да закупя друг имот или да излезна с децата и жената под - наем.
Лошото е ,че (може да се смеете) но за година загубих косата си,пия лекарства за нерви и изпитвам паническо страх от шум вече!
Не изпитвам удоволствие да се прибера в дома си и да се радвам на семейството си!!! Просто не мога да се отпусна.....
Не знам дали ако се обърна към адвокати ще има някакъв смисъл!

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 21:34 от hondafan

# 25
Адвокатът нищо не може да направи освен да те посъветва да викаш полиция. Обаче, ако съседите  само си говорят, както пишеш в предишните си мнения, полицията няма какво да направи.
Ние имаме жилище в един курортен град и аз също много страдам от шумове, които някак си се завъртат и идват точно в моя прозорец, където спя. Слизала съм долу с намерение да правя забележка и се оказва, че там се чува съвсем нормален говор. Не знам как, но горе се чува 10 пъти по-силно и то точно в моя прозорец. Мм спи в друга стая и там се чува съвсем слабо. Ами, затварям си прозорците, макар че никак не ми е приятно, защото съм там само през лятото, но няма как да забраня на хората да си говорят.
Веднъж бяхме компания на двора и в отсрещния хотел стана някакъв страшен скандал. Тряскане, чупене, крясъци, но се чуваше слабо и не се разбираше за какво се карат. Качих се на моята тераса, която е на 5м над масата на която седяхме и чух всичко съвсем ясно и много по-силно.
Така че, възможно е да не са чак толкова шумни, а при теб да се чува така. Смени си дограмата с шумоизолираща. Погрижи се за здравето си и направи всичко което зависи от теб, явно комшиите ти няма да се трогнат.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 20:47 от Чи лу

# 26
Не е само говорене. В момента има и музика!  Да музиката им сега е вътре ,дъни на макс. Но постоянно излизат да пушат и оставят вратата отворена и всички разговори и музика ги чувам все едно са в къщи.
Явно няма институция която да ми помогне

# 27
Още няма 21ч, не можеш да имаш претенции сега. Няма институция, която да забрани музика и разговори по това време.
Смени дограмата или си сложи тапи, щом те дразнят по всяко време. Нали не очакваш хората да стъпват денонощно на пръсти, понеже имаш чувствителен слух?

# 28
По принцип в събота и неделя е забранено да се вдига шум цял ден.

# 29
Забранени са ремонтните дейности без съгласието на съседите в събота и неделя, купоните в 21ч не са.
Ако продължат в забранените часове, да вика полиция. Ама май не иска. Той потребителят нищо не иска да направи, така като го чета. Очаква да се появи някой, който да забрани на съседите да издават всякакви шумове по всяко време, което няма да стане!

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 21:12 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт