Аранжиране на маса - 9

• 66 162
  • 716
  •   1
Отговори
# 75
  • Австрия
Дечи.. това се казва есенно изобилие! Харесва ми Heart Eyes

..и как трябва да се аранжира украса че да остане до края. Пречат ли красивите елементи,  не практични ли са.

Трябва така да е поставена, че да не пречи на хранещия се т.е. да не навлиза в неговото пространство. Да не заема от мястото на чашите му, например, да не закрива визуалния му контакт с останалите на масата. Обикновено декорацията на масата си остава така от началото до края на храненето. Аз и по начало избягвам обемна или висока. Цветята са ми винаги с къси дръжки в сравнително ниски вази. Ако по изключение декорацията е в повече и го преценя, заменям в началото на храненето с подходящ свещник и свещ (ползваните от мен са ниски, нямам високи с разклонения), особено за вечеря. Но.. моето затвърдено лично мнение е, че е повече навик, освен възпитание: ако винаги на масата, още от детството, е имало някаква деко-закачка, човек привиква с това, както с наличието на солницата, чашата с вода, салфетката.. не отстранява вазата с цветя, не мести свещника..

Кубратова, хайде.. разпали любопитството ми Grinning

Днес имаме повод:

Rene13GTTD1a by Dimitrana S, auf Flickr

Тортичката бе декорация, но само в началото Wink

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 21:27 от DimS.

# 76
  • Вила Великула
Dims, De4i, всяка ваша маса е уникална по своему. Пълнят очите ми.
Кубратова, очаквам с нетърпение представянето на новия сервиз. Твоите маси винаги ми вдъхват доза аристократичност.

# 77
Dims, De4i, всяка ваша маса е уникална по своему. Пълнят очите ми.
Кубратова, очаквам с нетърпение представянето на новия сервиз. Твоите маси винаги ми вдъхват доза аристократичност.
Благодаря, Пипилота, този път темата на сервиза е пасторална. Предназначен е за селската къща, но не ще чакам да го ползвам чак там, че не се знае кога ще отидем - вчера се прибрахме след едноседмичен престой.
Всички маси тук са красиви по своему, индивидуални и с почерк - това му е хубавото на това уютно местенце - всяка маса носи част от нас самите и споделяме тази част помежду си. Какво повече ни трябва в това бурно море наоколо?!   Flowers Hibiscus

# 78
  • в сърцето на един мъж...
Ох, как светна есенно темата! Много са ви хубави масите, момичета! Heart
Аз слагам декорация, всякаква, един единствен път е местена, защото една лъжица се оказа на пътя на свещите и за малко да я запалим Simple Smile Иначе никой не мести декорацията и е разположена така, че да не пречи на погледа. Общо взето винаги съобразявам как са разположени гостите, за да не пречи нещо.

# 79
Няма фенове на Хелоуин в семейството ни, но ми харесва да разглеждам декорация, надявам се на още снимки, Ли Лу Hug
В Австрия като цяло няма някакво голямо "уау" по този повод. Някои от нашето семейство са от/в САЩ, а и в училище имаше много празнично настроени (и канещи) семейства, така че постепенно се оформи някаква лека традиция.

През седмицата аранжировката е постна-постна... Имам предвид декорацията, а не без месо Grinning Черните прибори говорят достатъчно най-вероятно. Не са красиви, но нужни Relieved Единият нож е различен, защото аз замених истинския стейк с печен камембер Stuck Out Tongue На снимката всъщност е една голяма чиния за стейка и картофите и една купа за супата под салфетката - не се вижда добре. Сега се усетих, че това е снимано преди чашите, но няма значение - като за моята въртележка бива.

Скрит текст:
Имам усещането, че целият свят се опитва да се дигитализира с нашата компания в момента - все едно до вчера е спал и изведнъж "бум, това, това.." Нищо, де. Когато дойде декември, цял месец ще работя на ниски обороти – това е любимият ми месец от годината!

С малко подръчни средства ще изкараме до уикенда, а после ще добавим малко повече украса. Двете фигури на масата са правени от децата, като бяха по-малки. Иначе на самия празник – черни бургери, "страшни" филми, музика... И така... 🎃👻🕸️🕷️🍬💀🧛‍♂️🧙‍♀️🦇🌕🔮

Скрит текст:

Украсата ни обикновено е семпла и не я махаме, освен ако не сервираме храна в няколко различни плата. Бих предпочела да е пищна, остава цел в дългосрочен план  Relaxed

Тази тема е една от малкото, които посещавам - кара ме да се чувствам сякаш съм поканена на всичките ви разкошни трапези, а и приятният тон ми действа чудесно! В този ред на мисли: благодаря за снимките, милите думи и чудесните идеи! Heart

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 22:38 от Анонимен

# 80
  • Австрия
Весел, здрав и доволен да е за всички ни днешният празник Simple Smile

26.10.24_2a by Dimitrana S, auf Flickr

и..да се похваля с новите чинии Blush

26.10.24_3a by Dimitrana S, auf Flickr

# 81
Честит Имен Ден, DimS!
Твоите маси са истинска наслада за окото! Адмирации за усета за съчетаване на форми, цветове, аксесоари и посуда!

# 82
  • в сърцето на един мъж...
Честита да си, Дими! Здрава и щастлива! Прекрасна маса и страхотни чинии! Heart

# 83
Честит празник Дими! Да си жива, здрава и да ни радваш с твоите маси, които са истинско произведение на изкуството! Blue Heart

# 84
Честит празник и от мен, ДимС! Все така да те води прекрасното, да си здрава, обичана и щастлива!
А за масите...за масите освен да се повторя - изключителен финес, изящество и хармония!

# 85
  • БГ
Честит имен ден Димс, да си здрава и вдъхновена с много мечти и хъс и време да ги реализираш!
Масата както винаги перфектна, а новите чинии са разкошни.

# 86
  • Под сянката на разлистените кактуси
Честит празник, Дими! Да си жива и здрава! Масата е прекрасна!

# 87
Честита да си, Дими smile3525. Името ти да ти носи много здраве, щастие и обич. А дните ти да са изпълнени със спокойствие и приятни моменти.
Папка "Абра" все още пази снимки на кулинарните ти вълшебства от едно друго място, което вече не съществува Wink.

Не пиша в темата, но се наслаждавам и възхищавам на усърдието, което полагате, за да направите ежедневието в дома си по-красиво.

# 88
  • Вила Великула
Честит празник Димс. Много здраве и бъди все така вдъхновяваща.

# 89
ДимС, да ти е живо името и да го носиш с радост! Невероятен усет имаш към хармония, браво Hug

Общи условия

Активация на акаунт