Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 34 112
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, днвс и аз пуснах кръвни- 109 хемоглобин, желязо 8, феритин 45 😃
Приемам сорбифер 2х1 , някой приемал ли е по 3 на ден или някакви други препарати?

# 586
Тези дни и аз ще пускам изследвания,въобще не знам до къде съм го докарала с хемоглобина.Не вярвам да съм го вдигнала много,че има дни в които не си пия желязото.Много ми е гадно от него и то само от мисълта,че трябва да го пия...Уфф и с баткото бях така ,тъпо.Иначе трябва да пусна със закъснение и аз изследване за ОГТТ,че на последния преглед водите бяха на горна граница.Ще има да си повися в лабораторията.А пък тази сутрин към 5 се събудих от болки в кръста,пих но -шпа и се молех да спрат.Така като почне да ме боли се притеснявам ..А съм едва в началото на 8 месец.Онзи ден разглеждахме по магазините ,но още не се престраших нищо да купя за бебчо,но май трябва вече.
Иначе всички болнички бързо се оправяйте!!!♥️
А и до колкото видях в Кауфланд има клинове за бременни тази седмица ,като тези в Лидл.Аз взех от лидълските ,но май съм взела по-голям размер 😄 или ще ходя като  торбалан или просто още малко и ще са ми тамън 😄😄😄

# 587
Аз също се отвращавам от мисълта, че трябва да пия желязото, особено сега като установихме, че го пия 3-4 месеца вече и никаква полза. 😃

Аз имам само един клин за бременни от Лидъл. Удобен е, ама както ви споменах вчера, имам котки, а материята на този клин се оказа по-събираща козина от, която и да е четка. Друго няма да си купя де. Ще си ходя само с него. Чувствам се като глиган. Коремът ми стана огромен, страх ме е за 2 месеца колко още ще порасне. Не мога вече да стоя седнала, все ме боли. Ям по-малко от преди, но качвам килограми с минути. Което не мога да си обясня, предполагам бебка трупа на мой гръб. Буквално и преносно. 😃 А и още си имам проблем с ходенето до тоалетна. Един-два пъти в седмицата отивам и то ако ям от разхлабващият мармалад, което все пак гледам да не правя често, че червата ми съвсем ще ги удари летаргия.

Иначе по мое си усмотрение спрях магнезия. Изтръпват ми краката и ръцете от време на време, ама сякаш нямам стягания както преди в корема и реших, че не е толкова необходим.

# 588
Момичета аз взимам Smart Hit Ferrum по 2 таблетки и нямам никакви оплаквания. Преди беше по 1 , сега от месец по 2 скоро предстои да проверя как са нещата. Последно хемоглобина ми беше 119, желязото към горна граница, феритинина към долна. Този феритинин все към долна си стои и преди бременността. Идеята ми е, че този продукт мисл няма странични ефекти или поне при мен. Сега дали е най- ефикасният не мога да кажа...

# 589
Аз също се отвращавам от мисълта, че трябва да пия желязото, особено сега като установихме, че го пия 3-4 месеца вече и никаква полза. 😃

Аз имам само един клин за бременни от Лидъл. Удобен е, ама както ви споменах вчера, имам котки, а материята на този клин се оказа по-събираща козина от, която и да е четка. Друго няма да си купя де. Ще си ходя само с него. Чувствам се като глиган. Коремът ми стана огромен, страх ме е за 2 месеца колко още ще порасне. Не мога вече да стоя седнала, все ме боли. Ям по-малко от преди, но качвам килограми с минути. Което не мога да си обясня, предполагам бебка трупа на мой гръб. Буквално и преносно. 😃 А и още си имам проблем с ходенето до тоалетна. Един-два пъти в седмицата отивам и то ако ям от разхлабващият мармалад, което все пак гледам да не правя често, че червата ми съвсем ще ги удари летаргия.

Иначе по мое си усмотрение спрях магнезия. Изтръпват ми краката и ръцете от време на време, ама сякаш нямам стягания както преди в корема и реших, че не е толкова необходим.

И аз си качвам от въздуха, нямам апетит, корема расте, чувствам се като всичко ,но не и "женствена". Писна ми оъ клинове за бременни и тениските на мъжа ми, а на кантара съм решила да не се качвам повече 😀
Но 9 седмици още все ще издържа,посше ще е купон ама поне с пи-богат гардероб 😀

# 590
На мъжа ми тениските отдавна ги приватизирах, милият вече се оплаква, че няма какво да носи вкъщи Grinning При мен апетитът имам чувството, че се усилва, най-редовно ми е преди да си легна да си замезя с няколко парчета кашкавал Grinning

# 591
На мъжа ми тениските отдавна ги приватизирах, милият вече се оплаква, че няма какво да носи вкъщи Grinning При мен апетитът имам чувството, че се усилва, най-редовно ми е преди да си легна да си замезя с няколко парчета кашкавал Grinning
Говори ми от както се оправих от последният вирус съм като невидяла 😁😁😁 само се чудя какво да хапна и все така стана , че сладко ми се яде 😁 както вървях само с +4кг мисля , че вече са 7-8кг 😁 а да корема да не говорим 😁😁 33г.с

# 592
Пак че по време на бременност приватизирате тениските, аз му ги нося от преди да забременея и все се оплаква, че и гащите от гъза му ще ги поднося🤣🤣
При мен кг варират от 1 месец съм заковала на 78, а днес даже падна на 77. Уж ям пък не качвам, почвам да се шашкам това бебе с какво се храни. С батковците качих по 30 кг, сега само 8. Дано да расте бебето, че чак на края на месеца съм на преглед.

# 593
Le strange, ти поне с кашкавал, а аз като стана до тоалетна и като ме притегли хладилника, сутринта мъжа ми намира само опаковки от вафли и шоколад. Ама виновна ли съм? Викам си ще ям здравословно, че това бебе само на шоколад и кола кара. Е да, ама...купувам си аз ябълки, почвам да гриза, венците почват да кървят, 20 минути гриза, изморявам се, после почва да ме боли корема, повдига ми се, получавам киселини...еми един шоколад например никога не ми е създавал такъв дискомфорт. После ме гони мъжа ми с някакви банани, витамини имали, ами като не ще детето аз какво да направя. 😃 Първият триместър нямах такъв проблем, не ми се ядеше грам сладко.

П.С За протокола съм +7, ама 6 от тях са качени последните 2 месеца. Почнах да качвам по 3 на месец. 🤦‍♀️

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 14:20 от G.G15

# 594
  • Пловдив
Аз съм с две бебета и 10 кг отгоре в 27 седмица. Апетит си имам, особено за сладичко 😂 Уж ям ябълки, праскови , ама друго си е и блокче шоколад. Не се ограничавам, главно на корем съм качила. Вкъщи си стоя с мои долнища на пижами някакви по-широки, само гледам ластикът да е под шкембака и широки тениски.
Имам два чифта дънки за бременни за навън, купих и три по-плътни рокли за есента, но то навън лято още 😂  Преди малко сортирах пак дрехи. Намерих си няколко over size, които ще мога да си ги нося. Две торби отделих за червения кръст, не съм ги носила от години и така. Да се пречиствам от старата енергия и да имам място за нови дрехи 🤣

# 595
  • Хасково
И аз съм основно на пижами и предимно нощници,за навън имам едни дънки за бременни и това е,карам с на мъжо тениските
То и да взимам за един месец още не си струва все ще изкарам

# 596
Хах, вие поне се побирате в на мъжете тениските, аз по едно време тръгнах да го питам, но осъзнах, че го настигнах на килограми и ще е голям резил да тръгна да му обличам тениската и да не се напъхам в нея Joy

Та си карам аз с 3-4 тениски за бременни, два клина и едни дънки. Ама като застудява се притеснявам за якето, че коремчето стърчи не мога да го закопчая. Добре че още държи топличко време.

Ох аз днес не от болки, ама от 4-годишен батко, ни събуди в 2.30ч, е после въртях се въртях се, не можах да заспя. Много тегаво ми е цял ден. Поне оптимистичното е че избутвам до петък и край вече с работата, едно задължение по-малко.

# 597
Аз имам няколко широки блузи от миналата бременност,нося ги тях.Само исках клиновете да подновя.И аз съм си качила .На сегашните кила и още 3 влязох миналия път да раждам.Сега нещо😄май ще е повече...А тези дни ограничавам сладкото ,нали ме стреснаха с водите....Ама този шоколад .... много е вкусен бе ....направо не знам 😂

# 598
Аз днес бях на хематолог.. след три месеца прием на тая гад Тотема, всичко е долу.
Хемоглобин, желязо, свободно желязо. Определи ме като анемична и след 20 дни пак да ходя да се изследвам.
Баща ми препоръчва луканка и червени вино 😃😃😄 за по- смелите

# 599
Аз днес бях на 3та ФМ (29г.с.) и всичко е наред. И мен бяха наплашили с водите на горна граница, но сега уж са в норма. Бебче върви около седмица напред. Всеки път се крие с ръце да не могат да го снимат, този път даже и крак беше вдигнал и си го държеше пред главата 😂

Сега да се оплача.. Хораа много ме боли. Онзи ден ме заболя левия крак на свивката над бедрото и мислех, че нещо съм разтегнала. Днес си отидох на феталната, прибрахме се и пред вкъщи да сляза от колата и до там. Така ме заболя, че не можех да мръдна. И започна да ме боли и срамната кост и се чудя нормално ли е? И ще спре ли? Или тая мъка ще си е до раждането?

Общи условия

Активация на акаунт