Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 34 093
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
И ние сме с две котки, едната женска на около година, бебето е на 4-5м, предстоят им кастрации и на двамата. Общо взето се гушкат и двамата нощем в мен, лягат ми около корема винаги. Но това нощем. Денем си беснеят както винаги, от 6 сутринта са хиперактивни и обикалят апартамента като полудели, скачат и се гонят. Нямам притеснения относно тях въобще. Имай предвид златните правила 3-3-3 на домашните любимци и бебетата, може да видиш в нета. Общо взето 3 дни очаквай да реагират като на враг, непознато ново същество вкъщи, без надзор да не стоят покрай бебето. На 3 седмица ще усетиш голяма разлика, вече ще са много по-спокойни и свикнали с новия човек и шума около него, а на 3 месец вече ще започнеш да ги снимаш как спят заедно и търсят бебето да се гушат в него. Всичко ще е наред Simple Smile

Madness, мислим те. Дано всичко е наред с теб и бебока. ❤️

Имам малко глупав въпрос. Някоя от вас да има домашни любимци и как реагират на бременността ви? Или нямат особена разлика в поведението си преди и сега. Имам две котки (нямам намерение да ги махам, въпреки мрънкането на роднини), домашни, кастрирани, обезпаразитени и всичко необходимо (тествам си се и за токсоплазмоза, всичко е наред). Само, че очаквах да усещат такива неща като бременност и да са малко по-кротки и внимателни. Ама не. Бягат, скачат, драскат ме по невнимание докато се бият по време на игра, изобщо не изглежда да им се променя поведението. Освен, че едното котенце последните седмици стана по-нежно и все иска да го нося и да го гушкам, но все пак се чудя, ако сега не се впечетляват от това, после с бебето как ще бъдат (естествено няма на момента да ги събера на едно място с новородено и в никакъв случай няма да ги оставя сами с бебка), но дали като дойде момента ще усетят, че тя е бебе и трябва да са нежни и внимателни. Много ме мъчи тази мисъл.

# 571
Благодаря момичета. Определено ме успокоихте. Особено като около мен всички само ми мелят на главата да ги махна. ❤️

DilyanaValian, все едно описваш моите котета. Мъжкият е на 2 годинки, женската тъкмо стана на годинка. По същия начин вечер идват иначе да се гушкат (не е заради бременноста и преди така бяха), все тикат муцунки в мен да ги гушкам, да ги завивам, но стане ли 6 настава военно положение. Скачат, бият се, мяукат, и така докато не се поизморят и към 10 вече пак кротват, лягат си, гушват се едно в друго и цирка приключва. 😃 Онзи ден обаче бях жертва, докато се бият мъжкият така яко ме одра. Баш на сгъвката на китката и той е с едни дебели, остри нокти. Все едно съм си рязала вените. 😃

# 572
  • Пловдив
Родителите на мъжа ми имат далматинец. Продължава да ми скача, всеки път се пазя, когато сме на гости. Нищо не разбира 😂
Нашите имат куче около 10-12 кг, но тя винаги си е била много нежна и внимателна. И сега продължава така. Много исках по време на бременността да вземем куче, ама решихме, че с двете деца, които идват, ще стане доста трудно с разходките.

# 573
Моята котка стана супер внимателна - преди ме газеше безцеремонно, сега е като бижутер, заобикаля корема или много внимателно се настанява до мен и си подпира главата на него Heart Иначе беше първа писта като взехме количката да се набута в кошницата отдолу и според мен смята, че е нейна. И аз си представям нещо като това правило 3-3-3, че ще се случи, и накрая ще иска да виси в кошарата Joy

# 574
Колко често хълца бебето при вас? При мен всеки ден хълца някакво определено време, но вчера вечерта ме побърка. Сигурно 20 минути хълцаше нон-стоп и докато не спря, не заспах. Четох, че е нормално и е знак, че се развива добре, ама пусти филми в главата ми Grinning
И при нас има хълцане, ежедневно, някой път и по 2 пъти на ден я засичам.

# 575
Аз го карах преди седмица с всички симптоми-гърло, кашлица, температура и хрема. Нищо не ми изписаха освен витамини и биозин мама и за 3-4 дена отмина. Мъжът ми се разболя с мен и беше само с болки в мускулите и отпадналост, на него му изписаха само Авирон и витамини.

За изписването не съм взела нищо особенно, ще избера някакви дрешки от тези които сме купили, така или иначе ще е с одеало отгоре и в кошницата
Космонавт купихме но не и чувалче
Смятам ако не е много студено и под “- “ да сме все навън поне по час два по обедно време когато не е кой знае колко студено

# 576
Относно ковида - таткото лъсна вчера с положителен тест. Кара го засега като грип - болки в тялото и температура. Опитваме се да се поизолираме с малкия, ама в апартамента трудно. Дано не ни хване и нас :/

И аз въртя някакви предполагаеми варианти за спането 😄 Баткото спеше в своята стая допреди година. Оттогава все идва по някое време на нощта при нас. Откакто имам грамаден корем аз се изнасям накрая да спя сама и ги оставям с бащата. И при нас се очертава пълно легло плюс next to me.😄😁

# 577
Ние ковид го карахме със сополи, кашлица и умора. Аз пиех биозин мама и исла и си правех инхалации с йоаклин (май така се пишеше). Малкият беше на проспан и авирон кидс, големия на мускули и авирон.

# 578
Madness, мислим те. Дано всичко е наред с теб и бебока. ❤
Имам малко глупав въпрос. Някоя от вас да има домашни любимци и как реагират на бременността ви? Или нямат особена разлика в поведението си преди и сега. Имам две котки (нямам намерение да ги махам, въпреки мрънкането на роднини), домашни, кастрирани, обезпаразитени и всичко необходимо (тествам си се и за токсоплазмоза, всичко е наред). Само, че очаквах да усещат такива неща като бременност и да са малко по-кротки и внимателни. Ама не. Бягат, скачат, драскат ме по невнимание докато се бият по време на игра, изобщо не изглежда да им се променя поведението. Освен, че едното котенце последните седмици стана по-нежно и все иска да го нося и да го гушкам, но все пак се чудя, ако сега не се впечетляват от това, после с бебето как ще бъдат (естествено няма на момента да ги събера на едно място с новородено и в никакъв случай няма да ги оставя сами с бебка), но дали като дойде момента ще усетят, че тя е бебе и трябва да са нежни и внимателни. Много ме мъчи тази мисъл.

А кръвен ли е теста който се прави за токсоплазмоза и като цяло какво трябва да се изследва?

# 579
Аз го карах преди седмица с всички симптоми-гърло, кашлица, температура и хрема. Нищо не ми изписаха освен витамини и биозин мама и за 3-4 дена отмина. Мъжът ми се разболя с мен и беше само с болки в мускулите и отпадналост, на него му изписаха само Авирон и витамини.

За изписването не съм взела нищо особенно, ще избера някакви дрешки от тези които сме купили, така или иначе ще е с одеало отгоре и в кошницата
Смятам ако не е много студено и под “- “ да сме все навън поне по час два по обедно време когато не е кой знае колко студено
Всички вкъщи се опитва да ни бута някакъв грип, но в различни дни и в различна степен.
Давам и пием омнибиотиците, Осцилококцинум. Гледам, че Биозин мама ми свършва и трябва да се заредя.
Уж го пресичаме и няма температури и залежаване (пу-пу), но баткото ме притеснява.
Първо беше само с обилна хрема, а сега казва, че вече го наболява гърлото и прокашля 🤧😥😞😞.
Бебко хълца, но по-слабичко от кака му и батко му. Почти всяка вечер се случва.
Сега ме тресе треска за изписването и най-вече за разчистване на бебешкото кътче.
Намерих си ромпърчета , одеала и дори чувалчето за количката, които са ни останали от по-големите ми деца. Все пак мисля, че е важно да се вземе ескимосче/космонавтче. Минимум час ще сме на път в колата след изписването. Колкото и да му е сгушено в столчето за кола, все пак ще си е баш зимата.
Гледах ескимоси и ромпърчета, но май по-важното е да оглеждаме столчето от сега. Даже обмисляме с мъжа ми количката да я купим след като се приберем с бебо вкъщи, живот и здраве. Обмислям и слинг ( тъкан) или още една раница, че моята не е за новородено и малко е поизносена. Чудя се слингът и него ли да го взимам след като се роди бебо или да си е с мен от самото начало докато още сме си свикнали да сме на едно, но без да са ми заети ръцете. 🤔🤔🤔🤱🤱🤰🤱
В някоя от темите тук в бг-мама прочетох мнение, че можело да пътуваш в кола докато носиш бебето в слинг. Кажете си мнението, защото на мен не ми звучи много правдоподобно.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 01:00 от mamelitka

# 580
Madness, мислим те. Дано всичко е наред с теб и бебока. ❤

А кръвен ли е теста който се прави за токсоплазмоза и като цяло какво трябва да се изследва?

Да, кръвен е. Изследва се дали имаш наличие на антитела. IgG и IgM май бяха. Ще те излъжа кое какво беше. Едното ако е над 3 значи си го прекарала скоро и имаш антитела, а другото беше ако е над 3 в момента имаш вируса. Поне така ми го бяха обяснили. Но не помня IgG кое беше и IgM кое. При мен и двете са под 3. По принцип най-добре е поне да имаш антитела. Аз се изненадах, че нямам антитела, защото обожавам животни, особено котки и по пътя където и да видя преди все бях лепната на тях, гушках ги и т.н. Иначе отиваш си в лабораторията и казваш, че искаш да се тестваш за токсоплазмоза. Ако го правиш заедно с месечните ни изследвания просто пълнят още една епруветка. Само, че резултата за токсоплазмозата излиза на следващия ден. Самото изследване се заплаща. Там където го правих (Цибалаб) беше към 40 лева, но може би на места е по-евтино.

П.С Ето какво става като стана по малка нужда вечер. После няма заспиване. 😃

# 581

Всички вкъщи се опитва да ни бута някакъв грип, но в различни дни и в различна степен.
Давам и пием омнибиотиците, Осцилококцинум. Гледам, че Биозин мама ми свършва и трябва да се заредя.
Уж го пресичаме и няма температури и залежаване (пу-пу), но баткото ме притеснява.
Първо беше само с обилна хрема, а сега казва, че вече го наболява гърлото и прокашля 🤧😥😞😞.
Бебко хълца, но по-слабичко от кака му и батко му. Почти всяка вечер се случва.
Сега ме тресе треска за изписването и най-вече за разчистване на бебешкото кътче.
Намерих си ромпърчета , одеала и дори чувалчето за количката, които са ни останали от по-големите ми деца. Все пак мисля, че е важно да се вземе ескимосче/космонавтче. Минимум час ще сме на път в колата след изписването. Колкото и да му е сгушено в столчето за кола, все пак ще си е баш зимата.
Гледах ескимоси и ромпърчета, но май по-важното е да оглеждаме столчето от сега. Даже обмисляме с мъжа ми количката да я купим след като се приберем с бебо вкъщи, живот и здраве. Обмислям и слинг ( тъкан) или още една раница, че моята не е за новородено и малко е поизносена. Чудя се слингът и него ли да го взимам след като се роди бебо или да си е с мен от самото начало докато още сме си свикнали да сме на едно, но без да са ми заети ръцете. 🤔🤔🤔🤱🤱🤰🤱
В някоя от темите тук в бг-мама прочетох мнение, че можело да пътуваш в кола докато носиш бебето в слинг. Кажете си мнението, защото на мен не ми звучи много правдоподобно.

Няма ли да е по-удобно на бебето да има парно в колата и леко одеяло пред това да пътува един час в космонавт ?

Не съм чувала за възможност бебето да пътува с слинг в майка си. Звучи доста опасно всъщност.

# 582
Не само, че не е удобно бебе да пътува в космонавт докато е в столче за кола (без значение на каква възраст е и какво е столчето), ами е откровено опасно. Всякакви връхни дрехи се махат, ако е необходимо бебето се завива с подходящо одеало, пуска се парно, колата се загрява предварително до подходяща температура.

Ако смятате да си возите бебетата в космонавти или незакопчани в столчета, по-добре си спестете парите и си купете нещо друго. Столчето пази ако се монтира и употребява правилно. Във всички останали случаи е безполезно.

Бебе в слинг в майка е още по-безумно. Потенциален сблъсък или отваряне на еърбег биха били доста застрашаващи за него…

Има доста видеа и статии по темата за който се интересува.

# 583
Да ви се похваля. Ходих днес на кръвни изследвания и след 1 месец сменено желязо, хемоглобинът ми е станал от 96 на 97. 🤣🤣🤣 Таман докато беба почне първи клас ще стане 120. 🤣🤦‍♀️

# 584
Моя хемоглобин съм го заковала на 136, не е мърдал още отначало, ама феритинът ми е към долна граница. И аз ще си пусна рутинните изследвания тази седмица, да видим дали ще има нужда да попълвам липси и да почна някакво желязо. АГ-то миналия път ми каза да не приемам.

G.G15, и аз съм така, като стана и после докато заспя, се въртя като пиле на грил Grinning

Общи условия

Активация на акаунт