Имам малко глупав въпрос. Някоя от вас да има домашни любимци и как реагират на бременността ви? Или нямат особена разлика в поведението си преди и сега. Имам две котки (нямам намерение да ги махам, въпреки мрънкането на роднини), домашни, кастрирани, обезпаразитени и всичко необходимо (тествам си се и за токсоплазмоза, всичко е наред). Само, че очаквах да усещат такива неща като бременност и да са малко по-кротки и внимателни. Ама не. Бягат, скачат, драскат ме по невнимание докато се бият по време на игра, изобщо не изглежда да им се променя поведението. Освен, че едното котенце последните седмици стана по-нежно и все иска да го нося и да го гушкам, но все пак се чудя, ако сега не се впечетляват от това, после с бебето как ще бъдат (естествено няма на момента да ги събера на едно място с новородено и в никакъв случай няма да ги оставя сами с бебка), но дали като дойде момента ще усетят, че тя е бебе и трябва да са нежни и внимателни. Много ме мъчи тази мисъл.
Иначе беше първа писта като взехме количката да се набута в кошницата отдолу и според мен смята, че е нейна. И аз си представям нещо като това правило 3-3-3, че ще се случи, и накрая ще иска да виси в кошарата