Здравословен проблем след консумация на банани

• 1 410
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, един малко по-странен случай.
При консумация на банан закупен от хранителен магазин по невнимание в тъмното отхапах малко от кората на плода при което усетих парене и дискомфорт одясно на езика, което продължава и днес. Съответно изплюх всичко след първата хапка, като след това доизядох банана. а след това изплакнах устата, защото започна паренето.
Както знаете бананите ги третират с най-различни пестициди и химикали.
Ходих на УНГ и ми предписа някакъв разтвор от лайка да жабуря за 3 дни. Визуално не се вижда нещо различно в устната кухина.

Не се знае какво има върху кората от банана, но мога да подам сигнал до БАБХ/ОДБХ и ако решат че е нужно да се направят нужните химични анализи в лаборатория или да посетят за проверка в магазина. Докато това се случи сигурно ще ми мине проблема. Бананите са закупени 08.09. и днес видях все още присъстват, като партида в съответният магазин, а и нямат лепенка на марката върху тях, както има върху повечето. Не си пазя касовата бележка.

Какво ще ме посъветвате?

# 1
Да се успокоиш?

# 2
да спреш да си обръщаш толкова внимание
чета вече пуснатите теми, такива неща се случват на всички хора и никой не се втелясва в такава степен

не знам как ядеш бананите с кората в тъмното (няма да питам как ги ядеш на светло), но ако се беше одрала по езика с вилица, защото кюфтето не е симетрично набодено в центъра, до коя институция щеше да пуснеш жалба, ужасе?

# 3
да спреш да си обръщаш толкова внимание
чета вече пуснатите теми, такива неща се случват на всички хора и никой не се втелясва в такава степен

не знам как ядеш бананите с кората в тъмното (няма да питам как ги ядеш на светло), но ако се беше одрала по езика с вилица, защото кюфтето не е симетрично набодено в центъра, до коя институция щеше да пуснеш жалба, ужасе?

Само да кажа, че темата е от мъж пусната.

Като знам  по градинките и площадките , колко мънички  дечица ядат банани самички, не знам как оцеляват.

# 4
Имаш нужда от помощ. Специализирана!
Успех!

# 5
  • София
Следващия път си обели банана, изхвърли кората, измий си ръцете и тогава го яж.

# 6
Като те чета, забелязвам, че все нещо те докарва до ужас. Какъвто и ник имаш.
Нямаш ли работа? С нещо друго да си осмисляш времето?

Ако е нетърпимо, иди на лекар. Да ти даде нещо и най-вече да разбереш какво ти е.

# 7
Толкова излишни коментари.
Благодаря, че ми съсипахте публикацията.

За да се появи това парене значи езика е имал пряк контакт с нещо което е вредно за човека, което се е намирало върху кората, за да пусна публикацията значи ме дразни този проблем. Тук в този форум има много мъдри и добри хора и винаги помагат с полезни съвети, но този път уви.

# 8
може да си имал бактерии в устата, които да са заразили одраното... примерно
или пък нещо още по-притеснително, което да те травмира до живот... примерно

лекарят ти е предписал лайка за жабурене - жабуриш ли се или спестяваш усилието?
ако не, използвай вода за уста
ако параноясваш от дреболии, мий бананите преди да ги белиш и ядеш

# 9

За да се появи това парене значи езика е имал пряк контакт с нещо което е вредно за човека, което се е намирало върху кората, за да пусна публикацията значи ме дразни този проблем. Тук в този форум има много мъдри и добри хора и винаги помагат с полезни съвети, но този път уви.

Ама те бананите не се ядат с кората по презумпция. Освен това с каквото и да са обработвани е станало в страната производител, а не в магазина. В магазина само разпечатват кашоните. Но ако толкова те е страх, че си погълнал нешо вредно те съветвам да не пиеш вода от чешмата ( и да не готвиш с нея), да не ходиш на ресторант, да не купуваш нищо, а и да не дишаш все пак.

# 10

Ама те бананите не се ядат с кората по презумпция. Освен това с каквото и да са обработвани е станало в страната производител, а не в магазина. В магазина само разпечатват кашоните. Но ако толкова те е страх, че си погълнал нешо вредно те съветвам да не пиеш вода от чешмата ( и да не готвиш с нея), да не ходиш на ресторант, да не купуваш нищо, а и да не дишаш все пак.

Не е яден с кората, а по невнимание от едната страна беше останало..
и да магазина не е виновен, а аз съм си виновен, че не съм бил внимателен в случая.

Надявам се да отмине от само себе си проблема.

# 11
  • Варна
На мен ми е достатъчно да погледна темите, които е стартирал авторът, за да си направя съответните изводи.

# 12
ЗНАМ с какво точно се пръскат бананите. Нито един от препаратите  няма дълготраен парещ ефект. Няма въобще парещ ефект. Все пак специално се подбират да консервират, поддържат и да не лютят тези вещества. Не казвам, че са полезни, но не ти е от банана проблема.
Може в магазина за плодове някой да е пипал люти чушки и после бананите. Може твоите ръце да са били мръсни. НО в ежедневието няма нищо токсично, което да е опасно.
Ще ти мине!

# 13
ЗНАМ с какво точно се пръскат бананите. Нито един от препаратите  няма дълготраен парещ ефект. Няма въобще парещ ефект. Все пак специално се подбират да консервират, поддържат и да не лютят тези вещества. Не казвам, че са полезни, но не ти е от банана проблема.
Може в магазина за плодове някой да е пипал люти чушки и после бананите. Може твоите ръце да са били мръсни. НО в ежедневието няма нищо токсично, което да е опасно.
Ще ти мине!

Мисля, че ми мина след 2 дни парене на езика.   
Благодаря, за човешкото отношение и нормалният отговор, а злобните многознайковци да знаят, че никой не е застрахован за нищо. Тъй, както се подиграват на нечие нещастие може и тях да сполети. 👍

# 14
Пожелавам ти след време да можеш да направиш една реалистична ретроспекция и да осъзнаеш, че, ако отхапано парче кора от банан е “нещастие”, то вероятно имаш много причини да си щастлив. Но ги подминаваш. Съвсем доброжелателно го казвам, обърни си внимание.

Общи условия

Активация на акаунт