Направление за специалист

• 514
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,
Миналият и този месец имам издадени общо две направления за един вид специалист от личния ми лекар. Тъй като явно на хората не им се работи, нито един от двамата лекари не ми свърши работа. Сега съм с препоръка за друг човек, който ще обърне внимание на проблемите.
Дали е възможно чрез друг специалист, а не ЛЛ, да взема още едно този месец? Първичният ми преглед беше миналата седмица, крайно грубо и незаинтересовано поведение. За вторичен при същият човек дума не може да става..

# 1
С една и съща диагноза не става. Трябва да изтече месеца.
Този нов лекар със същата специалност ли е? Ако не, може специалиста, при който си била, да ти даде направление за другия с някаква измислена диагноза, а после ще я оправят. Специалистите малко трудно дават направления.

# 2
А щом си вече ползвала две направления защо не си заплатиш за третия  преглед?

# 3
Защото като ми спестяват полагащи ми се изследвания и не ме викат за проследяване на нещо, което го има на ЯМР черно на бяло, с обяснението, че "нищо ти няма, пий хормони", няма да си заплатя. Защото с тея хормони 7 години ми се разказа играта и сега си нося последствия. От неглижиране и заучени фрази.
Да не говорим, че до тук съм плащала доста неща сама, можещи да минат по ЗК. Не съм касичка и нямам финансовата възможност да действам с проба-грешка.

Диорела, благодаря ти за вклюването. Ще попитам.

# 4
За съжаление, това ни е здравната система. И аз няколко години плащам куп неща, които могат и трябва да минат по каса. А куп други касата въобще не ги поема. Не ми се мисли колко пари отидоха по лекари и изследвания.   Но като ми се налага, нямам начин.
От къде, мислиш, съм ги научила тези неща.

# 5
Аз бях потресена от последния "лекар". Метна разчета и изследванията на бюрото (който разчет има препоръка за ехографско проследяване на няколко неща, за доуточняване ми е диагнозата), с подигравка ми съобщи, че той не можел да си измисля диагнози и хич не си направи труда да пусне ехографа.. Била съм дала само пари на вятъра за ЯМР. Пък и като ме гледал каква съм слаба, не можело да имам еди какви си проблеми (които пък ги има в кръвните изследвания) и всичко е свързано. Направо си тръгнах почти разревана..

Само трябва някой малко да се напрегне и да се занимава, че да намерят точния проблем. Аз сама не мога. Никой не иска да те препраща, да работят съвместно. Имам чувството, че всякаква човечност вече им е чужда на повечето.. И трябва ние да четем, да ровим, да се съветваме тук.. Вчера отново като малко дете ревах и се свивах от болки, за тях проблем няма, а на мен психиката вече ми се пържи..

Съжалявам за лошия ти опит и загубата на нерви и финанси, Диорела. Надявам се нещата при теб се подреждат. Желая ти здраве!
Наистина ми беше полезна, тъй като утре сутринта ще действам.

# 6
Щом се свиваш от болки, отивай пак при него, на втори преглед и му кажи, че не искаш да си измисля диагнози, а искаш да определи от какво те боли и да те лекува, за да мине болката. Ако той не може, да ти даде направление за друг специалист, който може да открие проблема, без да му се налага да си измисля диагнози. Кажи го спокойно, без нерви. В някои случаи такова поведение действа.
И си искай амбулаторния лист на хартия, за да видиш какво пише в него. Там трябва да има диагноза, все пак.
На такива хич не им мълча. Така или иначе нищо не губя и няма да ги посетя втори път.

# 7
Включвам се в темата само да внеса едно разяснение, което вярвам, че ще е полезно.
Ако личния лекар ви е изпратил към специалист примерно АГ, въпросното АГ има право да ви препрати с направление при негов колега пак АГ.
Конкретно към авторката - след като сте ползвали две направления за месеца, специалистите , които сте посетили имат пълно право да ви препратят при техен колега същата специалност.

Сега остава субективен фактора, до колко един специалист ще иска да ви препрати при свой колега. Тук всеки търси личен подход.
Най-добре честно и откровено да си кажете, че не сте доволни от прегледа и настоявате да ви препратят при друг лекар, защото е ваше право да получите лечение.

# 8
О, това нямах никаква идея, че може да се направи. Изключително полезна информация е.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт