Чест и обилен менструален цикъл при 13 г ми дъщеря

• 427
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте !
От Тази вечер за пореден трети път за месеца(период от 20 август -10 септември) дъщеря ми е в менструален цикъл . Това много ме притесни ! Утре задължително ще потърся детски гинеколог , но реших да пиша и тук . Може и друга мама да са имали нещо подобно и да споделят. Страшно притеснено ми е и за един месец отслабна близо шест килограм и сега и това , страшно притеснено ми е

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 23:55 от Елеонора89

# 1
Според мен няма нищо ненормално. До една година ще ѝ се регулират хормоните. През първата година е възможно да ѝ идва по няколко пъти на месец, както и да пропусне някой месец, докато ѝ се регулират хормоните. Не се притеснявай.

Рязкото отслабване е по-притеснително, според мен. Колко кг е била?

# 2
Беше 49 сега е 43 кг

# 3
  • Мадрид / София
Хормоните още са нестабилни, но идете на лекар за успокоение.

# 4
Ами сравни с ръста, дали новото тегло е пропорционално. Аз бях 49 кг на 18 години. 43 кг не ми се вижда зле за 13-годишно момиче. Важното е да няма нарушение в хранителните навици, да няма психологични отклонения, като анорексия или булимия, че на тази възраст психиката е много лабилна и може да залитне по някоя "мода" и ти да проспиш... Отделно хранителните нарушения също оказват сериозно влияние върху цикъла.
Имам млада приятелка, която за да отслабне си промени хранителния навик точно в тази възраст, виждаше се дебела, и така си прецака цикъла, че вече от 3 години не ѝ идва, иначе вече е слаба като манекенка.

# 5
Не се притеснявайте, отидете все пак на гинеколог, за да прегледа веднъж

# 6

А колко точно е висока? Спазвала ли е някакви диети за това сваляне?

Общи условия

Активация на акаунт