Студенти в Нидерландия - 23

• 56 540
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
В тази връзка догодина Амстердам празнува 750 години. Празненствата започват още от тази година ноември. Очакват се изключително много събития, като календара се обновява непрекъснато. Осведомих моята да очаква посещения Laughing
Ще пътувам за повече време в началото на 25 г и ако имате линк към програмата, моля да споделите Simple Smile

# 316
Да речем ТУК . Но в Гугъл излиза и още информация.

# 317
Да речем ТУК . Но в Гугъл излиза и още информация.
Да, благодаря, поразгледах Аз, преди да погледна, нахално и наготово поисках Simple Smile

# 318
А, няма такова нещо. И аз не съм много ровила, но ще следя какво ще пускат тепърва. Предполагам градът ще се пука по шевовете от туристи. А отделно на 15 ноември стартира и коледния им базар.

# 319
Мисля да пътувам към Холандия през февруари, но още чакам дата за официалното дипломиране на големия ми син, чиято Хипократова клетва ще предшества дипломирането на малкия Simple Smile. Имат 3г. и 7 месеца разлика, а се оказа че ще се дипломират едновременно - в един и същ месец  и не мога да си направя плановете, както обичам ......отдалеко Simple Smile За Амстердам ще планирам в движение.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 12:48 от Kepeva

# 320
  • София
Мисля да пътувам към Холандия през февруари, но още чакам дата за официалното дипломиране на големия ми син, чиято Хипократова клетва ще предшества дипломирането на малкия Simple Smile. Имат 3г. и 7 месеца разлика, а се оказа че ще се дипломират едновременно - в един и същ месец  и не мога да си направя плановете, както обичам ......отдалеко Simple Smile За Амстердам ще планирам в движение.
Само такива щастливи събития ви пожелавам! Браво на всички замесени в този успех!

# 321
Здравейте, преди време писах, че дъщеря ми кандидаства за помощта, при която се взема предвид доход на родителите без да изпращам документи от България. Вчера е получила одобрение за получаването ѝ.
Скрит текст:
Точно онзи ден дадохме достъп на дъщеря ни до профилите ни в НАП с ПИК. Тя си е подала документите онлайн като е изтеглила данъчните  декларации за последните две години. Да видим дали всичко ще е наред.

# 322
И аз да се включа с един младеж, който ще кандидатства право в Лайден. Беше на отворени врати и е много въодушевен. Сега остава да си вземе изпитите успешно. Втори вариант му е Амстердам, но се надявам да успее на първо желание.
Мини радвам се, че отново си тук,май вече с 2-ри номер студент?Браво,желая успех и знам ,че ще се справи!!!!!Много ще се радвам да споделиш  за дъщеря си.Как е? Бързо ли намери работа след завършването  или започна магистратура?Синът ми е на ''последната права'' ,кара си последния стаж и естествено е много притеснен  какво  и как ще бъде от тук нататък...Благодаря за помощта през годините!

# 323
Аз пък сега погледнах за билети за Коледа и ми висна ченето,  Айндховен Варна е над 700 евро двете посоки
И до София е над 700€ цената две посоки ,сега мислим вариант през Дортмунд.
Някое дете прибирало ли се е така, имаше в предната тема писано нещо за транспорта до летището в Дортмунд,трябва да го потърся.

# 324
Аз пък сега погледнах за билети за Коледа и ми висна ченето,  Айндховен Варна е над 700 евро двете посоки
И до София е над 700€ цената две посоки ,сега мислим вариант през Дортмунд.
Някое дете прибирало ли се е така, имаше в предната тема писано нещо за транспорта до летището в Дортмунд,трябва да го потърся.
Синът ми по принцип пътува през Дортмунд,  защото учи в Енсхеде  и това е най-близкото летище. От Енсхеде пътува с влак, който тръгва на всеки час. От Дортмунд влаковете за Енсхеде са на всеки час.

# 325
  • La casa de Mickey Mouse
И аз да се включа с един младеж, който ще кандидатства право в Лайден. Беше на отворени врати и е много въодушевен. Сега остава да си вземе изпитите успешно. Втори вариант му е Амстердам, но се надявам да успее на първо желание.
Мини радвам се, че отново си тук,май вече с 2-ри номер студент?Браво,желая успех и знам ,че ще се справи!!!!!Много ще се радвам да споделиш  за дъщеря си.Как е? Бързо ли намери работа след завършването  или започна магистратура?Синът ми е на ''последната права'' ,кара си последния стаж и естествено е много притеснен  какво  и как ще бъде от тук нататък...Благодаря за помощта през годините!
Втори брой е. Дъщеря ми завърши миналата година, върна се в България, където работи една година, но не и хареса и сега отново е тук. Търси работа и смята да записва магистратура.
При синът ми, който в холандско говорящ, нещата седят по друг начин. За сега първо да го приемат, после ще го мисли. Но идеята е или дипломация или местна реализация с право. Има време, много неща ще се променят докато учи.
Тъй като завършва международна DP програма от университета са му казали, че не му е нужен успех от държавните изпити, достатъчно е да завърши. За децата завършващи местни училища, се изисква успех, както и изпити в някой случаи.

# 326
Момичета, ако някое дете (или някоя от вас) тия дни си пътува към Амстердам или Грьонинген и е съгласно да вземе нещо изключително дребно (50гр тубичка лечебен крем), моля да ми пише. Ще ми е от голяма помощ!

# 327
Моята дъщеря е тук още 2-3 дни и после заминава,но е до Айндховен.Ако това е вариант-ще го вземе.

# 328
Здравейте, моят младеж преди малко ме сюрпризира с получено писмо за местни данъци и такси на стойност 265евро. Той е в общежитие на Хсиор от 20.08. Пише, че трябва да се платят до края на годината. Ще съм благодарна за съвет. Има ли вариант да се обжалват и какво би могло да се направи  в случая. Месечните им такси и без друго са главозамайващи ,та само това липсваше😩😢

# 329
Здравейте, моят младеж преди малко ме сюрпризира с получено писмо за местни данъци и такси на стойност 265евро. Той е в общежитие на Хсиор от 20.08. Пише, че трябва да се платят до края на годината. Ще съм благодарна за съвет. Има ли вариант да се обжалват и какво би могло да се направи  в случая. Месечните им такси и без друго са главозамайващи ,та само това липсваше😩😢
Таксата за вода, канализация и непреработваем боклук се плаща към общината и да, отделно е. В Xior се плаща само електроенергия.  В договора пише и вода, но предполагам, че това е парното.

Общи условия

Активация на акаунт