Студенти в Нидерландия - 23

• 55 741
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Извинете, че и аз питам за DUO.

Синът ми започна работа, сключи застраховка и сега е ред да подава документи. За да попълня нашите доходи той ми изпрати линк: https://duo.nl/particulier/supplementary-grant/your-parents-income.jsp
На него трябва да кликна на линка: No access to Mijn DUO
Отваря се декларация в PDF, в която трябва аз и баща му сами да попълваме данните и доходите си за 2022 и 2023 година. После трябва да принтим, да подписваме, да  сканираме документите и така да ги изпратим.

Като чета обаче на първа страница, а и вашите последни коментари не виждам вие да попълвате тези декларации, а разбирам, че направо от НАП трябва да вземем документи за доходите на английски.

Моля някой да ми даде съвет, защото съм много объркана. Благодаря! Heart

Дъщеря ми прави така :
"Качвам дукомент в PDF ( справката от НАП)
Google преводач го превежда
Тегля дукомента вече преведен
И изпращам на DUO
Пращам и оригинал и превод
Всичко в един документ"

Здравейте, и дъщеря ми прикачи така всички справки от НАП за доходите, преведени от агенция с печат и вчера получих писма по пощата домен и баща и да изпратим справки за доходите. Моля, споделете, някой имал ли е такъв случай и какво да попълвам или просто да изпратя оригиналните справки от НАП на хартия по пощата обратно към тях.

Винаги изпращат такива писма по пощата .Нищо не правим , защото вече е подала изискуимите документи .

# 601
Мили мами, след месец синът ми трябва да пренесе багажа си в България. Завършихме! Ура! Моля, да ми кажете превозвач, но да е с голям бус, че има и матрак.
Честито! Браво! И сега накъде?
Сега за малко в България, продължава работа онлайн, за фирмата, в която кара стажа. Говори за магистратура, но вече не в Нидерландия.. Тези деца станаха граждани на света и смятам, че това е хубаво.

# 602
Честито Parfait, много късмет ви пожелавам!!!
Аз влизам да си кажа че си чакам момчето днес, нямам търпение вече....
Желая ви светли и спокойни празници момичета !!!

# 603
Светли празници!
И моето момиче току-що кацна.
Празниците може да започват Simple Smile

# 604
  • София
Хубави празници!
Добре заварили на пристигналите у дома, максимално да се насладят на почивните дни и догодина с нови сили, нови постижения във всички начинания! Моят е тук от събота, реши да пропусне последната седмица, миналата година стоя до последно и видя, че накрая никой почти не беше останал и реши сега по рано. Радва се на домашния уют и уплътнява престоя с различни дейности, иска му се да успее да кара ски, засега май има условия.

# 605
Хаха bora, и моята девойката иска слънце и ски Simple Smile

# 606
  • София
Аз пътувам към летището. Моето се прибира през Шарлероа, за по-бързо. 😅😅
Всичко до тук мина по план и график, остава да кацне... скромно, за 12 часа, вместо за 5 от врата до врата. 😂 Така ще е и на връщане, а друг път ако иска удобство, ще трябва да мисли от рано. На мен утре ми е последен работен ден за годината, след това чаааак на 6.01. Ще му се порадвам, ще го поглезя, и ще се чудя пак кога толкова бързо отлетяха детските му години!

Весели празници, момичета! Бъдете здрави и се радвайте на пораснали, здрави и успешни деца! 😘❤️

# 607
  • Бургас
И моята пътува към Шарлероа в момента. Първо пътуване и ... изтървала автобуса от Бреда, съвсем случайно. Сега се придвижва с кола, а аз съм ни жива, ни умряла...Тя, обаче, каза, че всичко е под контрол!

# 608
  • София/Велико Търново
Чудно! Дойде времето да си ги видим Simple Smile Моят е тук почти седмица вече. Сменяхме билета, защото се оказа, че рано приключва с изпитите. Златен ми излезе, но по-добре така, да имаме време да се видим, да си види и приятелите тук. Макар че повечето още не са се прибрали. Дано не си омръзнем до 4 януари 😁
А да, и малко слънце да събере също. Пратих го да си изследва витамин D и B12. Уж казва, че редовно си взема добавките но с вит D положението е зле.

# 609
И нашата къща вече е пълна:heart:
Весели празници и здраве на всички!

# 610
  • София
Весели празници на всички - родители, студенти, приятели! Много здраве и късмет! Аз чакам моят хубавец в неделя, дано всичко е наред с влакове и автобуси, и стигне навреме на летището, и полетът да е ок, и изобщо да си идва, че много ми е залипсвал....Благодаря и на всички тук, които дават безценни съвети и помагат, споделяйки личния си опит.

# 611
  • Варна
И аз чакам довечера мойта щерка,чака вече на летището в Айндховен,дано всичко мине гладко,че ще пренася 2 лаптопа и съм малко на тръни.Уж и отговориха,че няма проблем,стига да може да се логне  при искане.

# 612
  • Бургас
Ех, че хубави новини в темата! И моето момче се прибра, аз днес съм последно на работа до след нова година и празниците вече дойдоха.
През Шарлероа пътува, нямаше проблеми.

# 613
  • Варна
Моята девойка си идва утре.
Радвам се, че сме в кондиция да я постещнем, че с баща ѝ изкарахме тежък вирус. Аз днес станах от леглото.
Весели празници!
Уютни дни ни предстоят.

# 614
  • София
И аз се похвалвам от вчера с пълна къща! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт