Студенти в Нидерландия - 23

• 55 749
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Моят син подал за стипендиите, но не са му искали доходи от НАП ....Ще чакаме писма ли?
А между другото, днес говорих с човека , който носел багаж. Каза ми 40 евро до Леуварден, но трябвало поне няколко пратки да има за там, за да отиде, защото по принцип пътува до Ротердам, а Леуварден му било надалеко.Иначе човека е от Шумен. Не го знам колко е сигурен, но ако ходи до Леуварден случайно обеща да се обади.

# 61
Здравейте, търсим работа,  он-лайн в сферата на програмирането. Моля, който може да ни съдейства. Синът ни е студент втори курс по- програмиране.

# 62
Здравейте,
Дали някой е изпращал скоро колет с Арамекс? С кого си партнират в Холандия?
Вземат ли от колета от адрес?
Имате ли положителни впечатления от тях ?

Ние ползвахме Арамекс , защото там не са ни правили проблем за мед и лекарства .
И сега не ни направиха проблем .Изпращахме колет края на август.
Като цени бяха приблизително като на Спиди , но за жалост вече нямат офис в Пловдив.

Когато се налага да изпращам само лекарства , ползвам БГ пощи .Но да поясня , че съм ползвала БГ пощи миналата година за лекарства, не знам дали нещо не са променили .

# 63
  • София
Здравейте,

Ние ползвахме Арамекс , защото там не са ни правили проблем за мед и лекарства .
Като цени бяха приблизително като на Спиди , но за жалост вече нямат офис в Пловдив.

Когато се налага да изпращам само лекарства , ползвам БГ пощи .Но да поясня , че съм ползвала БГ пощи миналата година за лекарства, не знам дали нещо не са променили .
Днес звънях 10 пъти на Арамекс и никой не отговори, нито върна обаждане.
От Спиди взеха пратката, но казаха, че от понеделник за петък е абсурд. Ще видим и ще пиша, за да знае и друг.

# 64
Аз съм доволна от Спиди. Три пъти вече изпращам 30 кг за 60 лв. Луканка, кашкавал, сирене - стига да са с оригинална опаковка, в срок на годност и да не са в промишлени количества.
Даже не смятам да й взимам чекиран багаж в самолета, само да го влачи по самолети, рейсове и влакове. Спиди са по-евтини и са врата до врата.

# 65
Здравейте,

Днес звънях 10 пъти на Арамекс и никой не отговори, нито върна обаждане.
От Спиди взеха пратката, но казаха, че от понеделник за петък е абсурд. Ще видим и ще пиша, за да знае и друг.

Благодаря,  за полезната информация.

# 66
Здравейте, търсим работа,  он-лайн в сферата на програмирането. Моля, който може да ни съдейства. Синът ни е студент втори курс по- програмиране.

Програмирането е много широко поле. Най-малкото трябва да се посочи какви програмни езици владее, на какво ниво, карал ли е някакви курсове, сертификати или нива има ли от тях и т.н и т.н.
Иначе има варианти от сайтове за така наречените freelancer в нета до това да започне постоянно към някоя фирма, но за вторият вариант няма как някой да го наеме просто е така без да го видят какво може. Та за този вариант, трябва да търси работа по това, което владее с възможност да се работи по интернет.
Мисля че дори в Нидерландия е възможно да си намери фирма, към която да работи по няколко часа на ден.

# 67
Миналата година след като сънът ми  се дипломира започна да преглежда обявите като изпрати на две места CV.
И от двете фирми бяха напълно категорични, че искат да е приключил с обучението и да могат да разчитат на него на пълен работен ден. Тъй като той продължи с магистратура нямаше вариант да работи 8 часа. И двете фирми се бяха свързали с него през LinkedIn с покана за интервю.
Остана още няколко месеца във фирмата в която си работеше от 12 клас, но тази учебна година ще работи само за университета. За сега до април си е намерил.
Не е лош вариант работата като асистент, пак е по специалноста и часовете са съобразени със заетоста на студента.
В момента в IT сектора според мен е малко трудно, не съм компетентна, мнението е лично. Два месеца търсихме безуспешно стаж за малкия, но почти нямаше обяви.

# 68
Миналата година след като сънът ми  се дипломира започна да преглежда обявите като изпрати на две места CV.
И от двете фирми бяха напълно категорични, че искат да е приключил с обучението и да могат да разчитат на него на пълен работен ден. Тъй като той продължи с магистратура нямаше вариант да работи 8 часа. И двете фирми се бяха свързали с него през LinkedIn с покана за интервю.
Остана още няколко месеца във фирмата в която си работеше от 12 клас, но тази учебна година ще работи само за университета. За сега до април си е намерил.
Не е лош вариант работата като асистент, пак е по специалноста и часовете са съобразени със заетоста на студента.
В момента в IT сектора според мен е малко трудно, не съм компетентна, мнението е лично. Два месеца търсихме безуспешно стаж за малкия, но почти нямаше обяви.
Успява ли да се издържа самостоятелно или се налага да му помагате? Питам, защото и моята дъщеря иска да кара магистратура, но се надявам и да си намери вече някаква макар и почасова работа по време на магистъра. Възможно ли е съчетаването на работа и магистратура изобщо? Може ли да се разсрочи магистъра и вместо за две години да завърши примерно за три, за да може и да работи? Питането ми е за техническите унита в Делфт и Айндховен най-вече.

# 69
Благодаря Ви!

# 70
Ами според него, ще се справи, но той е с много строга финансова дисциплина:)
До момента изключително рядко се е налагало да го финансираме, но все пак работеше постоянно, сега очаквам че заплащането от уноверистета, ще е по-малко и сигурно ще опре до нас, ще видим.
И аз се надявам от догодина вече да е на постоянна работа, защото брат му старира и ще стане сложно:)

# 71
Моята девойка засега отлага търсенето на работа. Стартира с изключително трудни дисциплини (особено висшата математика) и ще се съсредоточи върху учението, защото всичко е навързано и не иска да изостава. Възможно е дори да се обърне към тютор от унито. Ще мисли за работа от февруари натам, като й дойдат по-лесните предмети.
И да, възможно е взимането на магистратурата за повече години - то е както си го направиш общо взето.

# 72
  • Варна
Здравейте!
Записвам се и аз при вас.
Девойката стартира магистратура в Лайден.
Засега е отседнала при приятелка в Бреда и пътува с влак.
Не успяхме да намерим друга квартира, защото тя дори беше отишла вече в Нидерландия, когато разбра, че е окончателно приета. А квартира ѝ трябва само до февруари, защото заминава след това за една година в Южна Корея.
В Лайден искаха резултат от дипломна работа, а в СУ завършиха с държавен изпит. Но понеже резултатът ѝ бил отличен, накрая решиха да я приемат.

# 73
Здравейте!
Записвам се и аз при вас.
Девойката стартира магистратура в Лайден.
Засега е отседнала при приятелка в Бреда и пътува с влак.
Не успяхме да намерим друга квартира, защото тя дори беше отишла вече в Нидерландия, когато разбра, че е окончателно приета. А квартира ѝ трябва само до февруари, защото заминава след това за една година в Южна Корея.
В Лайден искаха резултат от дипломна работа, а в СУ завършиха с държавен изпит. Но понеже резултатът ѝ бил отличен, накрая решиха да я приемат.
В Южна Корея на обмен ли? Таксите там не са ли много високи?

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 15:45 от stella1977

# 74
  • Варна
Не съм много наясно, но ще имат стипендия от унито в Лайден. От там ги изпращат в Корея.

Общи условия

Активация на акаунт