Студенти в Нидерландия - 23

• 56 464
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Днес синът ми си получи колета по Сп..и. Изпратен в петък , получен днес- четвъртък. Та накратко- изпратих вакуумирано сирене и листи за баница. Листите били добре, но сиренето било вкиснало. Изпратих и няколко блистера лекарства(антибиотик , пробиотици, бонбони за кашлица , както и други хапчета)скрити доста добре, всичко е ок.

# 166
Здравейте, имам едно бързо питане, че не съм сигурна…дъщеря ми ще има стаж и обмен извън Холандия и ще отсъства 7-8 месеца, съответно ше преотфаваме квартира … Въпроса ми е може ли онлайн да се дерегистрира от адреса на който е в момента онлайн или трябва да отиде на място в общината?

# 167
Може онлайн.

# 168
Здравейте! Днес синът ми си получи колета по Сп..и. Изпратен в петък , получен днес- четвъртък. Та накратко- изпратих вакуумирано сирене и листи за баница. Листите били добре, но сиренето било вкиснало. Изпратих и няколко блистера лекарства(антибиотик , пробиотици, бонбони за кашлица , както и други хапчета)скрити доста добре, всичко е ок.

Споделете как ги бяхте скрили ! Благодаря за което!

# 169
Benimira, отговори в bold. Нещо не ми се получи цитатът.
"Здравейте, дъщеря ми ще кандидатства за финансиране за първи път, сега почва работа. За двете субсидии а заедно ли се подават исканията или може по отделно. (Може отделно, но няма смисъл да е отделно) Изисква ли се копие от трудовия договор да представи в ДУО (да, но не веднага), справката от НАП за доходите на родителите за 2 календарни години ли трябва да бъде 2022и 2023г или от сега м.09.2024 назад 2 години. (За две приключени финансови години назад. 2022 и 2023-та)
"
Благодаря за отговора!

# 170
За съжаление се оказа, че за Арнем не може онлайн. Сега ще пробвам с няква бланка от страницата на общината да се попълни и изпрати по пощата.

# 171
Да, моя грешката - или лично или по пощата. Но пък ако после се върне, вече може онлайн.

# 172
Да, моя грешката - или лично или по пощата. Но пък ако после се върне, вече може онлайн.

Благодаря, а дали имате представа колко максимално може да бъде извън страната? И дали едно влизане за 2-3 дни примерно се брои, че е била там?

# 173
Идея нямам. За такива въпроси може би наистина един час в общината ще бъде най-полезно.

# 174
  • София
До 8 месеца извън страната може да не се отписва от адреса.

# 175
До 8 месеца извън страната може да не се отписва от адреса.

Благодаря за информацията , но понеже ще преотдава стаята под наем и наемателката иска да се запише на адреса , съответно дъщеря ми трябва да се отпише…

# 176
Някой пита за лекарствата в колета...Едните бяха в чорапи, а чорапите натикани между дрехите. Другите бяха скрити между парите на едно Монополи игра, бях извадила само блистерите и пасваха идеално с размера на банкнотите от играта, и с ластик вързани и така...
Другите бяха в една кутия с картофено пюре- отпечатано и запечатано без да си личи с двойно залепващо тиксо.  Други пък бяха залепени за едно дъно на една кутийка пак в играта. Играта обаче я бях запечатала за да не я отварят.

# 177
  • София
Леле, голяма контрабанда! 😂
Моята дъщеря много обича българския кашкавал. Аз много и се чудя, точно в страната на гаудата...ама какво да се прави. Пече на филии и ръси с шарена сол. Може само това да яде.
Та сега като потегли септември й вакуумирах около 2кг кашкавал за чекирания багаж, 4х500гр. Не знам на какви скенери минават тези куфари, ама кашкавалът си прилича на пластичен експлозив отвсякъде 😂😂
Сирене не обича много-много, но в тамошните магазини съм мяркала сирене тип фета/greek, не съм опитвала. За мен са доста сродни. Кисело мляко също има доста подобно.
Единствено като нашия недозрял български кашкавал втори нЕма по света 😄.

# 178
  • София
Кашкавала, даа.
Обаче моето не харесва йогурта. Каза, че нищо не става от него... "даже един прост айрян не става от това". 😅

# 179
И моята девойка не харесва тамошния кашкавал, но си взима от турския магазин. Без кисело мляко обаче не може и е редовен клиент на БГ магазин в Хага.

Общи условия

Активация на акаунт