Скандинавска литература - тема №2

• 17 970
  • 234
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И аз! Дано успея да отида. Че преди срещата с Ирса паднах и си изкълчих глезен.....А и бях болна.
Нямам търпение за "Кръвни връзки". ""Кралството" много ми беше харесала.

# 196
А тази втората коя е, дали я има на български?
"Отровена кръв" е заглавието, но не знам дали е продължение.

# 197
Продължението е. Корицата и на български, сега видях,  е с влакче. Новия бизнес на Рой ще е атракционно влакче.

# 198
  • София за сега
Мерна ми се, че издателството я пуска на пре-продажба с 10% отстъпка.
И аз "закупих" билет. Живот и здраве ще се наредя и за автограф 🙂

# 199
  • Бургас
Аз ще чакам да ни разкажете впечатленията си от срещата!

# 200
  • София
"Дизи" и "Хелен" са ни осветлили правилно.
Ето ви я с оригиналното заглавие и резюмето от сайта на Несбьо:
https://jonesbo.com/book/blood-ties/
(у нас ще излезе година след оригинала там - явно.)

# 201
  • Пловдив
В момента чета Падане от Ирса. Виждам, че след нея няма други книги за Фрея, поредицата ли свършва?

# 202
  • в сърцето на един мъж...
В момента чета Падане от Ирса. Виждам, че след нея няма други книги за Фрея, поредицата ли свършва?

Дадена е като шеста, последна от поредицата

# 203
От утре има 40% намаление на книгите на изд. Ера (в петък, събота и неделя)
Препоръчвам поредицата за северните държави. Особено добре са написани тези за Норвегия и Финландия Wink

# 204
  • София
Анонс към гостуването на Несбьо (в "актуално"):
С изненада за почитателите: България посреща Краля на скандинавския ноар - Ю Несбьо
Много от почитателите на Краля на скандинавското крими не са успели да се сдобият с регистрация за събитието. Затова от издателството са се погрижили срещата с Ю Несбьо да бъде достъпна и виртуално. В книжен център „Гринуич“ събитието ще се излъчва на живо на голям екран. Входът е свободен, а в книжарницата ще могат да се закупят екземпляри от „Кръвни връзки“, подписани от самия Несбьо.
https://www.actualno.com/books/s-iznenada-za-pochitatelite-bylga … news_2519455.html

# 205
Ева Кънева вече превежда новия роман на Ю Несбьо “Минесота”.
Интервю на БНТ с норвежкия писател в това видео от 1ч59мин нататък.

# 206
  • София
Да, а самият Несбьо на срещата вчера каза,че работи по новата книга за Хари Хуле Blush
Беше страхотна среща!

# 207
Да, а самият Несбьо на срещата вчера каза,че работи по новата книга за Хари Хуле Blush
Беше страхотна среща!
За първа среща с автора какво ще ми препоръчате?

# 208
  • София
Поредицата за Хари Хуле.
Имайте предвид, че първите книги ("Прилепът" и "Хлебарките") са една идея по-слаби, но е добре да се четат подред, защото има сюжетни линии , които продължават и се развиват. От "Червеношийката" натам са супер!

# 209
Миж, скоро не си споменавала Несбьо, а ти беше първата голяма "любов" сред скандинавците. Аз най-вероятно ще продължа с неговото творчество чрез "Кралството", но ми трябва мотивация за това, защото си е бая обемна книга за моите скорошни стандарти. Последно четох "Кръв по снега" и имам чувството, че е било преди 100 години.

Общи условия

Активация на акаунт